Olympic A300

• Thread starter Thread starter Anonymous
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Re: Olympic A300-600R

Μηχανικός της εταιρείας μου είπε τα εξής:
Όσον αφορά την πώληση των δύο ιδιόκτητων Α300 παλαιότερα,αυτή είχε γίνει εν όψη της επικείμενης τότε αγοράς Α320/321,η οποία δεν έγινε ποτέ λόγω του σκανδάλου "Πάκτα"-στη Χαλκιδική αν θυμάμαι καλά-και του φόβου για ένα νέο,λίγο πριν τις εκλογές του 2004.Για άλλη μια φορά λοιπόν,η αλλαγή κυβερνήσεων και κατά συνέπεια διοικήσεων απογύμνωσε τον στόλο της εταιρείας!
Το ευχάριστο πάντως είναι ότι η πλειοψηφία των πιλότων τους ξεκίνησαν επαναληπτική εκπαίδευση και διάθεση στα Β734,ενώ ένας μικρός αριθμός τους θα πάει στο Α340.
Τώρα το ένα και μοναδικό Α300 που απομένει πράγματι δε θα μετατραπεί σε cargo,μετά την ακύρωση της συμφωνίας με τη Fedex.Έχουν γίνει κάποιες εργασίες συντήρησης μετά από εντολή της Gecas,αλλά για να "βγει" το αεροπλάνο θα πρέπει να έρθουν κάποια ανταλλακτικά του συστήματος προσγείωσης,τα οποία είναι δυσεύρετα πλέον στην αγορά.
Από την άλλη μεριά η Gecas και όπως έχουν διαμορφωθεί οι εξελίξεις,έκανε πρόταση στην ΟΑ να ανανεώσει το συμβόλαιο του αεροσκάφους με 170000 δολ. το μήνα,τιμή που είναι σχεδόν η μισή της προηγούμενης συμφωνηθείσας.
Αναμονή λοιπόν...

Μακάρι... Είναι ενα πολύ ωραίο και σημαντικό α/φος για κάθε αεροπορική εταιρία.

Όποιο twin-aisle αεροσκάφος μπορεί να παραμείνει στον στόλο, αυτό είναι ευπρόσδεκτο πιστεύω.

eagle1":5e4v6ieg said:
Μηχανικός της εταιρείας μου είπε τα εξής:
Όσον αφορά την πώληση των δύο ιδιόκτητων Α300 παλαιότερα,αυτή είχε γίνει εν όψη της επικείμενης τότε αγοράς Α320/321,...

O Mηχανικός μπορεί να ξέρει πολλά, μιας και κανείς, ούτε η Airbus, ούτε η ΟΑ, ούτε κάποια εταιρεία leasing δεν μας είχε πεί ποτέ ότι κάποια παραγγελία ήταν στα σκαριά...

eagle1":5e4v6ieg said:
Από την άλλη μεριά η Gecas και όπως έχουν διαμορφωθεί οι εξελίξεις,έκανε πρόταση στην ΟΑ να ανανεώσει το συμβόλαιο του αεροσκάφους με 170000 δολ. το μήνα,τιμή που είναι σχεδόν η μισή της προηγούμενης συμφωνηθείσας.
Αναμονή λοιπόν...

Εαν αυτό είναι αλήθεια, τότε η τιμή ενοικίασης προσεγγίζει αυτή των wet-lease 737 της Hola. Τού γκούντ το μπί τρού, αλλά ας είναι τρού κι ας έρθει.

Η ΟΑ ποτε μα ποτε δεν ηταν να αγορασει Α320/321/319/318. Τα μονα αεροπλανα που θελανε να παρουν ηταν τα 737-700 (σιγουρα) αλλα και τα 737-800 (που δεν ειμαι σιγουρος). Το συγκεκριμενο ειχε γραφτει και στην τοτε σελιδα της ΟΑ. Οι speedwings το θελανε αυτο δλδ τα NG. Παρολλα αυτα οπως πλεον γνωριζουμε ολοι τπτ δεν εγινε. Και ξαναλαω για αυτα τα 320 κλπ κλπ ΠΟΤΕ δεν ηταν να γινει.

δεν ξερω ακριβως σε τι φαση βρισκοταν η μετατροπη του ΚΡΗΤΗ, αλλα κατι μου λεει πως αν ειχε προχωρησει αρκετα, μαλλον θα τους μεινει στα χερια... :?
οποιος ξερει, ας ενημερωει

Δεν ειναι ακριβώς έτσι. Η τελική μετατροπή σε cargo θα γινόταν στην Τουλούζη και όχι εδω. Είχαν γίνει κάποιες μετατροπές απο την Τεχνική Βάση εδώ, οι οποίες όμως θα ξαναδιαμορφωθούν μέχρι τον Αύγουστο.

SkyHawk":2yqo7ip8 said:
Η ΟΑ ποτε μα ποτε δεν ηταν να αγορασει Α320/321/319/318. Τα μονα αεροπλανα που θελανε να παρουν ηταν τα 737-700 (σιγουρα) αλλα και τα 737-800 (που δεν ειμαι σιγουρος). Το συγκεκριμενο ειχε γραφτει και στην τοτε σελιδα της ΟΑ. Οι speedwings το θελανε αυτο δλδ τα NG. Παρολλα αυτα οπως πλεον γνωριζουμε ολοι τπτ δεν εγινε. Και ξαναλαω για αυτα τα 320 κλπ κλπ ΠΟΤΕ δεν ηταν να γινει.

Mα τι λες τώρα; Ένας ξάδελφός μου μου είπε ότι ο μπατζανάκης του άκουσε στο καφενείο από το γείτονά του ότι ο γαμπρός του που δουλεύει οδηγός στην ΟΑ, του είπε με βεβαιότητα ότι η ΟΑ έχει ήδη παραγγείλει 25 Α320/321/319 με option για άλλα 10, και ακόμα και 10 Α350. Σίγουρα, σου λέω!!!! :wink:

Αλλά δεν τους άφησαν να τα παραλάβουν οι κακοί της κυβέρνησης γιατί τότε ο Υποιυργός ξενοπη*&^%*&^%( και δεν ήθελαν άλλο σκάνδαλο. Αλλά μην ανησυχείς, λεφτά υπάρχουν, μιας και δεν υπάρχουν ζημιογόνες γραμμές, παρά μόνο για τους ανταγωνιστές μας, κι 'ετσι, αύριο κιόλας θα τα ξαναπαραγγείλουμε....

Οικογενειακώς το πάτε με λίγα λόγια.
Εν πάσει περιπτώσει, ο Αύγουστος δεν απέχει πολύ και το αν θα επιστρέψει ή όχι το ΒΕΜ θα το μαθουμε. Μέχρι τότε έχουμε και άλλα θέματα.

δε θα αναφερθω σε ποιους και σε τι δε συμφερει να επιστρεψει, αλλα αν οντως επιστρεψει στο στολο θα σωσει την παρτιδα σε πολλους τομεις και θα αποτελεσει πολυ ευχαριστη ειδηση για την εταιρια, τους εργαζομενους στο συγγεκριμενο τυπο και για τους λατρεις του που μας λειπει πολυ.
θα σωθει και κανενα slot!!
(ασχετο-σχετικο..πως σας κανει καρδια και αποκαλειτε "ΒΕΜ" ενα αεροσκαφος που εχει ονομα ΚΡΗΤΗ!!?) :)