Lufthansa

Με το "καλημέρα" των εγκαινίων του καινούριου αεροδρομίου του Βερολίνου, η Lufthansa επεκτείνει σημαντικά το δίκτυό της από τη Γερμανική πρωτεύουσα, εγκαινιάζοντας 29 καινούρια δρομολόγια και 135 εβδομαδιαίες πτήσεις.
Σημειωτέον ότι μέχρι τώρα, η Lufthansa εξυπηρετούσε από το Βερολίνο μόνο 6 προορισμούς εσωτερικού καθώς επίσης και το Παρίσι και το Λονδίνο σε codeshare με την ΒΜΙ.

http://airlineroute.net/2011/11/09/lh-ber-jun12/

Επίσης, από τις 25/03/2011, η Lufthansa ξεκινάει πτήσεις και προς δεύτερο αεροδρόμιο στη Μόσχα, το Vnukovo.

http://airlineroute.net/2011/11/09/lh-vko-s12/

Δε μου κανει και τοση εντυπωση η ειδηση... Η Α3 παρατησε το BER και η LH της "πασαρε" το DUS.

Και η Lufthansa στην αρπαγη ... Βερολινο - Βουδαπεστη και Αμβουργο - Βουδαπεστη απο 6 Φεβρουαριου οι νεες συνδεσεις απο την εταιρεια ...

Κλείστε αεροπορικό εισητήριο και ταξιδέψτε με λεωφορείο!

Ξέρω οτι έχω πολύ καιρό να γράψω, αλλά δυστυχώς σταμάτησαν τα πολλά ταξίδια που έκανα :(

Μου δώθηκε όμως μια εύκαιρία και την άρπαξα, αλλά δεν μου βγήκε και σε πολύ καλό...

Τον περασμένο Οκτώβρη, έκλεισα 2 εισιτήρια για Αθήνα-Νυρεμβέργη-Αθήνα μέσω Φρανκφούρτης για την 1η Φεβρουαρίου, στο site της Lufthansa. Τα layover ήταν καλά και η τιμή καλή. Στις 29 Δεκεμβρίου, έρχεται ένα email που με ενημερώνει οτι καμία από τις πτήσεις μου δεν είναι confirmed. Μου έκανε φοβερή εντύπωση αλλά λέω "ας είναι" και πήρα τηλέφωνο για να αλλάξω τα εισιτήρια.

Τα εισιτήρια αλλάχθηκαν και αυτή τη φορά το Αθήνα - Νυρεμβέργη έγινε μέσω Μονάχου με 4ωρο layover και το Νυρεμβέργη Αθήνα έγινε μέσω Ζυρίχης με καλό layover. Μέχρι εδώ καλά.

Φτάνω λοιπόν στο Μόναχο στην 1η του Μήνα και με την πτήση να ξεκινάει επιβίβαση στις 18:45, είμαι στο gate και περιμένω, χωρίς όμως να έχω οπτική επαφή με την οθόνη του gate (καθόμουνα στα δεξιά του counter). Στις 18:20 έρχεται το εξής sms στο κινητό μου: We apologize that your flight LH2160 MUC-NUE 01 Feb 06:45PM has been cancelled.For Further info, please call +49805805805.

Για να μην σας τα πολυλογώ, αρνήθηκαν να μας βάλουν σε αργότερη πτήση (στις 23:00 μας είπαν) και χωρίς πολλά πολλά, μαζέψαμε τις αποσκευές μας και βρέθηκα σε ένα λεωφορείο για δυόμιση ώρες για να κάνω οδικώς το Mόναχο-Νυρεμβέργη και για να μας αφήσει ακριβώς έξω από το αεροδρόμιο (ειρωνία έ?).

Δύο πράγματα με ενδιαφέρουν:
Εσείς που ξέρετε εδώ, γίνονται συχνά τέτοιες κωλοτούμπες? Ξέρω οτι υπάρχουν ακυρώσεις πτήσεων, αλλά μπορεί το λεωφορείο να θεωρηθεί εναλλακτικό μέσο μεταφοράς από την αεροπορική εταιρία?!?!

Και τέλος, τι πιστεύετε οτι πρέπει να κάνω και σε ποιόν να απευθυνθώ για το όλο συμβάν?

Σας ευχαριστώ προκαταβολικά.

Ωραία πτήση το MUC-NUE.

Αν δεν κάνω λάθος, ο κανονισμός λέει για rerouting και δεν εξειδικεύει μέσο,ας επιβεβαιώσει κάποιος αν ισχύει. Η LH χρησιμοποιεί τους Γερμανικούς Σιδηροδρόμους κατά συρροή σε περιπτώσεις κακοκαιρίας, απεργίας κλπ.

If your flight has been cancelled, your airline must get you to your destination or offer you a full refund.
http://www.caa.co.uk/default.aspx?catid ... ageid=6480

Σ'ευχαριστώ πολύ για την απάντηση, αλλά όπως καταλαβαίνεις υπάρχει ένα ζήτημα:
Πλήρωσα αεροπορικό εισιτήριο για 1002 λόγους και σίγουρα ένα 2μισάωρο ταξίδι με λεωφορείο θα ήταν η τελευταία μου επιλογή.
Εντάξει, πήγα στον προορισμό μου αλλά με άλλο μέσο από αυτό που πλήρωσα και με 3+ ώρες καθυστέρηση.

Αυτό βέβαια δεν μπορώ να το γράψω, αλλά περίμενα πως και πως να ξανακάνω το muc-nue με dash-8 και να το "νιώσω" το ταξίδι :( :( :(

Από εκεί και πέρα όμως τι γίνεται?

Διάβασε αυτό το θέμα:
viewtopic.php?f=74&t=5518
Έχω την εντύπωση ότι από τη στιγμή που, όπως γράφεις, η καθυστέρησή σου ήταν 3 ώρες τότε κάτι δικαιούσαι βάσει του κανονισμού 261/2004 της Ε.Ε.