Πετοφοβία reloaded
Παιδιά καλησπέρα και καλώς σας βρήκα.
Νέος στο φόρουμ και γράφτηκα για να εκφράσω κάποιες απορίες-εμμονές.
Έψαξα να βρω κάποιο θέμα για την πετοφοβία στο σάιτ, αλλά δεν βρήκα.
Θα τα πω τα πράγματα περιληπτικά.
Γενικότερα στην ζωή μου δεν έχω πετάξει πολλές φορές.
2-3 όταν ήμουν πιτσιρικάς σε εσωτερικές πτήσεις Αθήνα-Αλεξανδρούπολη, 1 φορά στην 7ήμερη του Λυκείου, όταν πήγαμε Κύπρο το 1998 και μία φορά το 2004 όταν πήγα με την κοπέλα μου στην Μάλτα.
Δεν έχω κ πολύ μεγάλη σχέση δηλαδή μετα αεροπλάνα, αλλά γενικότερα δεν είχα πρόβλημα στις πτήσεις. Πηγαίνοντας Κύπρο πχ. ήμουν συνέχεια δεμένος στην θέση αλλά το γενικότερο κλίμα χαβαλέ στο αεροπλάνο με έκανε να ξεχνιέμαι (στον γυρισμό ήμουν τόσο κουρασμένος που δεν θυμάμαι τίποτα).
Για Μάλτα, όταν πηγαίναμε είχα κάποιες ανησυχίες, αλλά μετά στην πτήση χαλάρωσα (μέχρι που κοιμήθηκα και κανά τέταρτο!). Το ΜΕΓΑΛΟ δράμα ήταν στο γυρισμό.
Βλέπετε, όσο ήμουν στην Μάλτα, έγινε το ατύχημα της Helios στον Γραμματικό. Οι γονείς μου δεν μου είπαν τίποτα στο τηλέφωνο, αλλά το είδα μέσω Ίντερνετ (μη χάσω και την ενημέρωση εγώ, διακοπές ήμουν και σέρφαρα σε νετκαφέ). Διάβασα όλες τις ανατριχιαστικές λεπτομέρεις και γενικότερα με έπιασε μία τέτοια φοβία, που άρχισα να ψάχνω πλοία για να γυρίσω από την Μάλτα. Με τα πολλά ανέβηκα στο αεροπλάνο του γυρισμού (με Air Malta πετάγαμε), αλλά σε ΟΛΗ την διαδρομή, έτρεμα. Αφού η κοπέλα μου τρόμαξε τόσο πολύ (είχα ασπρίσει κιόλας) που φοβήθηκε μην πάθω καμία καρδιά!! Φυσικά όλα καλά, ούτε αναταράξεις ούτε κάτι το ανησυχητικό. Όμως το μικρόβιο έμεινε.
Τώρα, μεθάυριο, πετάω για Μαδρίτη για να δω την ομάδα μου, τον Ολυμπιακό. Η εκδρομή έχει περάσει από χίλια κύματα, αλλά τελικά κλείστηκε ένα τσάρτερ με την Viking Airlines.
Από εκείνη τη στιγμή έχει αρχίσει το δράμα. Έχω αρχίσει να ψάχνω ΤΑ ΠΑΝΤΑ όσον αφορά την συγκεκριμένη εταιρεία, ενώ ανακάλυψα ότι και ο τύπος αεροσκάφους που πετάμε (είναι MD-83) έχει αρκετά... ικανοποιητικό ιστορικό ατυχημάτων, ενώ έχει σταματήσει και να παράγεται από την Μπόινγκ! Μιλάμε έχω μάθει σε 4 μέρες τόσα πολλά που δεν φαντάζεστε!!
Ξέρω και για το ατύχημα στην Αλάσκα με MD, που κάτι λέει είχε πάθει ο... γρύλλος που έχει το αεροσκάφος (γρύλλο?) και έκανε κάθετη πτώση χωρίς να καταλάβει κανείς τίποτα.
Γενικότερα πάντως, και μόνο που σκέφτομαι ότι πετάω, τρέμω και ιδρώνω. Θέλω να πάω στον αγώνα αλλά έχω πει στον εαυτό μου ότι, αν φτάσω στο αεροδρόμιο (είμαι από Θεσσαλονίκη και πετάω από Αθήνα) και δω ότι τελικά δεν μπορώ να πάω, δεν θα μπω στο αεροπλάνο (η εκδρομή είναι δωρεάν από την πιστωτική του Ολυμπιακού και έτσι δεν θα χάσω λεφτά).
Δεν ξέρω τι περιμένω από σας, να με καθυσηχάσετε ή κάτι τέτοιο. Ίσως αν μου λέγατε περισσότερα για την Viking (ιδιωτική εταιρεία δεν την εμπιστεύομαι) ή κάτι για το αεροσκάφος. Ή έστω κανένα καλό χαπάκι να πάρω πριν ανέβω, μπας και πάω
))))
Αυτά. Καλώς σας βρήκα ξανά....
Akis: Ένωσα τα θέμα σου με το υπάρχον