Φοβίες...

• Thread starter Thread starter NikosT
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Εντελώς φυσικό είναι να σου περνάνε από το νου διάφορα πριν πετάξεις. Εμένα μου έχει τύχει να με πιάσουν...προαισθήματα μισή ώρα πριν μπω στο C172 για να πετάξω ο ίδιος :lol:

Η διαφορά είναι να βρεις τον τρόπο (πιθανόν με εξωτερική βοήθεια, ό,τι απαιτείται) ώστε να ξεπερνάς τις σκέψεις αυτές από τη στιγμή που μπαίνεις στο αεροπλάνο.

@NikosT Φοβασε το αεροπλανο οκ, το αυτοκινητο το φοβασε οταν κινειται πανω απο 200km/h και χοροπηδαει οταν η ασφαλτος δεν ειναι στρωμενη σωστα?

Εγω προσωπικα δεν φοβαμαι το αεροπλανο,οσο στο αυτοκινητο, οταν μπαινω στο αυτοκινητο και βγαινουμε εθνικη τοτε εχω καποιες αμφιβολιες μεσα μου. Μου αρεσει η ταχυτητα, μου αρεσει να τρεχω πανω απο 200 αλλα μονο οταν οδηγω εγω.
Οταν ημουν μικρος φοβομουν τα παντα μεχρι και τα μυρμηγκια,φοβομουν τα αεροπλανα μονο που τα εβλεπα.

Το δευτερο ηταν πολυ σοβαρο επειδη ο πατερας μου ταξιδευει συνεχως, και επρεπα εγω να συνηθησω και να μην με ποιανει υστερια στο αεροδρομιο.θυμαμε ημασταν στο κουβειτ ημουν τοτε πεντε χρονον περιπου, ενοικιασε ο πατερας μου ενα cessna και με παρακαλεσε να παμε βολτα με το αεροπλανο,εγω αρχισα να φωναζω αλλα με επεισε εκατσα στη αριστερη θεση και ο πατερας στην δεξια, το απογειωσε το αεροπλανο,ενιωθα οτι θα σταματησει η καρδια μου ση διαδικασια της απογειωσης,μετα μου ειπε να βαλω να χερια στο χειριστηρια και να στριψω αριστερα,δεξια το αεροπλανο,εμεινα εκπληκτος, και απο τοτε συνεχως στον αερα.και τρελαμενος με οτι πεταει.

φοβος δεν πρεπει να σε κυριευει, πρεπει να το δαμασεις εσυ........οταν καρδιοχτυπας σηκω περπατα στο διαδρομο του αεροπλανου, μιλα με καμια γ@@@ενα, ανοιξε το φορητο ακουσε μουσικη και δεν θα το καταλαβεις πως θα φτασεις αγγλια

Φοβιες!!!

Και εγω ειμαι της αποψης να κανεις μια πτηση εθισμου και να παρεις τον ελενχο του αεροπλανου εσυ.θα ζησεις μια καταπληκτικη εμπειρια και οταν θα δεις πως ειναι να κινησε και στις τρεις διαστασεις τοτε θα σου φυγουν οι φοβιες.Αυτη ειναι και η κυριοτερη διαφορα με ενα flight sim.Δηλαδη το οτι δεν εχεις την αισθηση του οτι πετας.για δοκιμασε σε μια αερολεσχη.πολεμησε την φωτια με φωτια!!!παντος θα ηθελα να μας πεις τι ενοιωσες αν πεταξεις σε μια αερολεσχη γιατι θα βοηθησεις αρκετους ανθρωπους που εχουν τις ιδιες φοβιες με εσενα.Ειμαστε ολοι μαζι σου.

Καλισπέρα NikosT..

Να σου πώ τι πιστεύω εγώ? Δν υπάρχει άνθρωπος στον οποίο να μην προκαλείται έστω κι ένα μικρό συναισθημα φόβου όταν πετάει...
Απλά, κάποτε το συνηθίζεις... μαθαίνεις!
Να πώ και την δική μου αλήθεια τώρα...
Ανησυχώ πολλές φορές κατά το Final Approach ρε παιδιά, επειδή το αεροπλάνο πάει αργά, και νομίζω οτι θα stallάρουμε!!! Ιδιαίτερα εάν υπάρχουν και στροφές...
Η στιγμή των Minimums Minimums...

Flying Cat":27x5gm8f said:
Ανησυχώ πολλές φορές κατά το Final Approach ρε παιδιά, επειδή το αεροπλάνο πάει αργά, και νομίζω οτι θα stallάρουμε!!! Ιδιαίτερα εάν υπάρχουν και στροφές...

Γιατί ανησυχείς ? Για αυτό υπάρχουν τα flaps.

...ακόμα και πτήσεις σε εξομοιωτή θα λύσουν σε πολλούς, πολλά προβλήματα φοβίας. Ειδικά στο approach που όσο να ναι τα πράγματα δεν είναι συνήθως smooth, μπορεί να καταλάβει κανείς γιατί δεν είναι, άμα κάνει ο ίδιος μια προσέγγιση.
Επίσης το δυσκολότερο μέρος μιας πτήσης θεωρώ ότι είναι η απογείωση κι όχι η προσγείωση. Αλλιώς είναι χεις τον κινητήρα στο 95%, κι αλλιώς στο 50%..

Καλησπερα σας και αγωνιστικους χαιρετισμους στο Νικο!!!Εστειλα κι εγω προσφατα blog με θεμα την πετοφοβια,με αφορμη τη δικη του αρχικη δημοσιευση.Δεν γκρινιαζω που δε μου απαντησε κανεις :? αλλα θα ηθελα να ζητησω μια πληροφορια: πιο παλια η Austrian Airlines πραγματοποιουσε καποια σεμιναρια για πετοφοβικους.Πηρα τηλ. στα γραφεια τους και μου ειπαν οτι εχουν σταματησει και δεν προγραμματιζουν καινουρια προς το παρον.Μηπως γνωριζετε αν καμμια αλλη εταιρια εδω στην Ελλαδα κανει κατι παρομοιο;

ς

Στην ελλαδα ζεις φιλε μου!!!! :lol:

Που ξερεις μπορει τα εγγονακια μας μπορει να προλαβουν καμια τετοια εταιρια,σχετικα συντομα(2080-3080).

:lol: :lol: :lol:

mamis":2h3m0y4n said:
Μηπως γνωριζετε αν καμμια αλλη εταιρια εδω στην Ελλαδα κανει κατι παρομοιο;

Η LH κάνει σίγουρα, αλλα στη Γερμανία! :oops:

με καμια 10αρια δρομολογια για τα σεμινάρια θα το ξεπερασει μια ή αλλη