Γεια σου Νίκο!
Χωρίς να θεωρώ ότι οι συμβουλές μου είναι οι καλύτερες out there, έχω 1-2 πράγματα υπ'όψιν που ίσως να σε βοηθήσουν. Καλό θα είναι να μην σκέφτεσαι κάπως έτσι: "Θα πετάξω με αεροπλάνο. Το αεροπλάνο το φοβάμαι!!". Απλά μην φέρνεις στο μύαλό πως η πτήση είναι κάτι τρομακτικό. Δεν χρειάζεται υπενθύμιση. Επίσης, στο αεροδρόμιο πέρνα καλά και χαλάρωσε. Περιοδικά, κουβεντούλα με καμιά όμορφη κοπέλα!! Ο,τιδήποτε άλλο εκτός από "πω πω, σε 45 λεπτά ξεκινάει το μαρτύριο". Ακόμα, μόλις μπεις στο αεροπλάνο άρχισε να κάνεις σκέψεις για τον προορισμό. Που θα πάς, τι θα κάνεις εκεί, τα σχεδιά σου, τι ωραία που θα περάσεις, δηλαδή με άλλα λόγια θεώρησε τηνν πτήση ως μια μεταβατική περίοδο για αυτό που έρχεται, δηλαδή ο προορισμός.
Η μουσική εν πτήσει επίσης βοηθάει πολύ, ή μια καλή ταινία, και γενικά μια συμπεροφορά του στυλ "θα περάσω καλά και θα ασχοληθώ με τα δικά μου..." και το γεγονός ότι πετάς θα περάσει σε δεύτερη μοίρα. Τα χάπια θεωρώ ότι είναι λάθος επιλογή τόσο γιατί μπορεί να δημιουργήσουν εξάρτηση όσ και διότι επιβραδύνουν τις λειτουργίες του εγκεφάλου και δεν μπορούμε να σκεφτούμε τίποτα άλλο, δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα. Το ίδιο και το αλκοόλ, το οποίο εκτός των άλλων σε συνθήκες υψομέτρου η επιδρασή του είναι πολλαπλάσια.
Δοκίμασε αυτές τις λίγες και ελπίζω χρήσιμες συμβουλές και πίστεψέ με, όταν το ξεπεράσεις, θα ανυπομονείς να μπεις ξανά σε αεροπλάνο!
Cheers!