Emirates interview

• Thread starter 121.5
  • Ημερομηνία δημιουργίας
Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.
Καλησπέρα και από μένα παιδιά! Μελλοντική EK cabin crew και εγώ και σε λίγες μέρες αποχωρώ με το καλό για Ντουμπάι! Καταρχήν έχω να παρατηρήσω ότι σε αυτό το topic οι ανακρίβειες και η λεκτική τρομοκρατία πάνε σύννεφο! Θερμή παράκληση να δηλώνετε τις απόψεις σας συμπληρώνοντας από δίπλα τη φράση "με κάθε επιφύλαξη", ειδικά όσοι μαθαίνετε πληροφορίες από γνωστό του γνωστού! Προτρέπω όσους θέλουν να δοκιμάσουν τα πολυσυζητημένα open days της ΕΚ να φερθούν έξυπνα και να πάνε οι ίδιοι να δουν μα τα μάτια τους τι πραγματικά παίζει και να μην τους αποθαρρύνει καμία shocking πληροφορία! Προσωπικά χάρηκα πάρα πολύ που γνώρισα άτομα που δέχτηκαν την απόρριψη από την Emirates με αυθεντική αξιοπρέπεια, αναζητώντας ΠΡΩΤΑ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΛΑΘΗ, χωρίς να ξεκατινιάζονται επειδή τους έκοψαν οι "κακοί recruiters που παίζουν με τον πόνο των υποψηφίων"!!! Επίσης είναι φοβερό το ότι είδα μια συνυποψήφια μου να δοκιμάζει για 4η φορά στην EK και εν τέλει να τα καταφέρνει!!! Όσον αφορά τον ΜΕΓΑ ΜΥΘΟ της εμφάνισης ή του μέσου τώρα, όσοι τα καταφέραμε δεν είμαστε ούτε top models ούτε είχαμε ξαδέρφη την Ινδή recruiter! :D Εννοείται πως το μέσο χωράει παντού! Δεν θεωρώ ότι η EK είναι αγγελικά πλασμένη! Απλά δε νομίζω ότι στη συγκεκριμένη διαδικασία το μέσο παίζει τόσο μαζικά όσο η δολοπλόκα ελληνική μας κουλτούρα μας κάνει να πιστεύουμε! Εμφανισιακά πολλοί επιτυχόντες ήταν μέτριοι (κάποιοι ακόμη και κάτω του μετρίου) αλλά πάραυτα με χαρακτήρα που εξέπεμπε τουλάχιστον θετική αύρα! Εκτός πια αν άλλαξαν όλα τα δεδομένα ΜΟΝΟ για το open day στο οποίο βρέθηκα εγώ!

dimitris chatz":2atap894 said:
Ωστόσο είναι γεγονός ότι πολλά παιδιά που πάνε εκεί κάτω απογοητεύονται, αλλά δε μπορώ να καταλάβω το γιατί. Τι περίμεναν? Ότι θα γίνουν managers από την πρώτη μέρα ή ότι θα είναι όλο cocktai parties στις ακρογυαλιές? Πόσοι απ αυτούς που πήγαν εκεί κάτω νόμιζαν ότι η δουλειά τους θα είναι να δείχνουν χαριτωμένα τις εξόδους κινδύνου πριν την απογείωση?
Αντίθετα όσοι πάνε συνειδητοποιημένοι για το λούκι στο οποίο μπαίνουν, ίσως θα κουραστούν λίγο παραπάνω αλλά μπορεί να πετύχουν και να μη φύγουν σαν κηνυγημένοι μόλις τελειώσει το probation, και ίσως να βάλουν τις βάσεις για μια αξιοπρεπή καριέρα στις αερομεταφορές ή στον τουρισμό.

Για μια ακόμη φορά ο dimitris chatz με εκφράζει απόλυτα! Ας δούμε όλοι συνειδητοποιημένα και συγκρατημένα την EK σαν μία πολλή καλή επαγγελματική αποκατάσταση και ας συγκρίνουμε τις παροχές/απαιτήσεις της με τις παροχές/απαιτήσεις που μας προσφέρει η, δυστυχώς, εξαθλιωμένη μας πατρίδα!

Τέλος, ΝΑΙ! Η Emirates έχει φοβερό μάρκετινγκ αλλά ακόμη και τα άτομα με στοιχειώδη κρίση μπορούν να δουν πίσω από το μάρκετινγκ και να ζυγίσουν καταστάσεις! Αν δε ταιριάζει σε κάποιον είτε η εταιρεία είτε η διαβίωση στο Ντουμπάι απλά ας δοκιμάσει αλλού! Ας μη φτύνουμε εκεί που παρακαλούσαμε!

Με το καλο, καλή επιτυχία κ καλή διασκέδαση!

Πηγε κανεις σημερα στο open day στη θεσσαλονικη? εντυπωσεις?

Γεια σας, μολις ηρθα απο το final interview στη Σαλονικα..και λεω αντε ας κατσω να ενημερωσω και τα παιδια εδω!!! :)
Το πρωτο που εχω να πω ηταν οτι....ωωωω ναιιιι, ΔΕΝ ΕΙΔΑΜΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΗΜΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ!!!!!!!!!
Ολα τα ατομα που εμφανιστηκαν την πρωτη μερα ηταν γυρω στα 200 μαλλον,τη δευτερη οι 90 και στο final interview περασαμε οι 53.Οποτε εχουμε και λεμε......
1η μερα: Οι πορτες να ανοιξαν λιγο μετα τις 9, καθησαμε,(στο παραλληλο ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ πως μπαιναν ατομα μεχρι και τις 11,και οι recruiters δεν λεγαν κατι....σαμπως τι εχουν να χασουν αν διαφημιστουν και λιγο παραπανω εε?...αλλα φυσικα η Punctuality παει περιπατο...). Η αιθουσα γεμισε (μπηκαμε ολοι σε μια φουρνια,αν και περιμενα πολυυυ περισσοτερο κοσμο). Μας εδειξαν τα κλασσικα βιντεος που ολα φαινονται τελεια,μας μιλησαν και γενικα υπηρχε αυτο το interaction...Βασικο!!!Οι recruiters ηταν αψογες!Και οι 2 Αυστραλεζες, τις καταλαβαιναμε στο πολυ ανετο...ευπαρουσιαστες,και γενικα δεν εχω κανενα παραπονο(τελικα, δεν ειχα την "τυχη" να γνωρισω το Χριστινακι..χο-χο-χο). Μετα απο την προβολη (λιγοτερο απο 3 ωρες), εγινε ενα διαλειμματακι 5 λεπτων και στο καπακι γινεται μια ουρα απιιιστευτη για να δωσουμε CV, να μας γνωρισουν οι recruiters,να μας ρωτησουν 2-3 πραματακια(μεσα στα οποια το πρωτο ηταν για tattoos και marks),να δωσουμε μια μικρη φωτο και μια μεγαλη με business attire,και εννοειται να κανουμε το reach test(ωωω ναιιι...ολα αυτα την πρωτη μερα!!!). Βεβαια, η μια κρατουσε μερικους περισσοτερη ωρα (που ενω στην αρχη νομισα πως ηταν για καλο, τελικα καταλαβα οτι-μαλλον-ειχε λογο γιατι αρκετους απο αυτους δεν τους ειδα τη δευτερη μερα)ενω η αλλη μπαμ μπαμ 1-2 λεπτακια. Οποτε καταλαβαινετε,οτι στην ουρα εγω προσωπικα εφαγα 3 ωρες!!!!!!Η ολη διαδικασια στο συνολο πρεπει να τελειωσε γυρω στις 6 το απογεμα...Το τι ειδαν τα ματακια μας,δε περιγραφεται....απο μπουζουκοβιες με τα μινια και τα 15αποντα μεχρι και jeans με σπορτεξ και ακομα μια σε στυλ Lady gaga (τι στο καλο...δεν ηξερε οτι τα καρναβαλια δεν ηρθαν ακομα??? :) ) Κοινως, "ειδα φως και μπηκα"!

2η μερα: Οι 90 που ειδοποιηθηκαν μεχρι τις 20:00, εμφανιστηκαν μεχρι τις 09:00 (ευτυχως το ξεκαθαρισμα που ειχε γινει ηταν εμφανες...μπορω να πω πως ολοι οι 90 ηταν ευπαρουσιαστοι),μας δωθηκαν χαρτακια με το ονομα μας και ενα νουμερο, και δημιουργηθηκαν 4 groups αλφαβητικα,και αναλογα το νουμερο...πχ τα ονοματα απο Α μεχρι Ε ηταν σε ενα group. Οποτε το καθε γκρουπ ειχε διαφορετικη ωρα εισοδου για τα group discussions. Το πρωτο ξεκινησε στις 09:45 και το τελευταιο στις 13:30. Περιπου καθε μιαμιση ωρα δηλαδη. Καθε γκρουπ ειχε 21-23 περιπου ατομα,τα οποια μεσα στην αιθουσα χωριζονταν σε 2 μικροτερα γκρουπς των 10-12,αναλογα. Οποτε και εκει δινονταν οι επεξηγησεις απο τις recruiters. Απο οτι καταλαβα, υπηρχε μια κοινη activity σε ολα τα γκρουπς και μια που διεφερε. Η κοινη ηταν να φτιαχτει μια κατασκευη (ή σου λεγανε αυτες ή το αποφασιζε η ομαδα) απο κολλες Α4,συνδετηρες και λαστιχακια....Τελειο????? Πολυ πρωτοτυπο και γενικα εμενα μ'αρεσε....Δεν ειχε δηλαδη τοσο το group discussion στυλ οσο το creativity element και φυσικα της φαντασιας!!Με το τελος του χρονου, γινεται η παρουσιαση της κατασκευης στην αλλη ομαδα και γενικα υπαρχει Interaction...προσθετεις κατι, κανεις κριτικη,αν σ'αρεσε, τι δεν σάρεσε στους αλλους κτλ....Εννοειται πως ολα τα βρηκαμε τελεια,και στις 2 ομαδες! :)))
Η δευτερη activity διεφερε...Σε 'άλλα γκρουπ ζητηθηκε να αποφασισουν κατι απο κοινου (πχ ποιους 6 απο τους 12 σε λιστα επιβατες θα σωζατε σε ενα crash ή προσθαλασσωση-σου εδινε τη λιστα, πχ γονεας με παιδι, complaining passenger,lifeguard, old couple κτλ....), να σηκωθουν και να μιλησουν για καποιον απο το γκρουπ τους που τους εκανε εντυπωση για καποιο λογο και γιατι...Στο δικο μου γκρουπ επεσε να ζωγραφισουμε τη "νεα ελληνικη σημαια". Ενα σχεδιο δηλαδη για το πως θα μπορουσε να ηταν στο μελλον....Με το ζορι συγκρατηθηκα και δεν της πεταξα "τι λες μαρη μανταμιτσαααα???"...αλλα τεσπα!!!χαχαχαχα!Μας εδωσαν χρωματα και χαρτι και μετα εγινε η παρουσιαση με το γνωστο τροπο. Στο τελος, καθε γκρουπ ειχε το γνωστο "Congrats...." 'η "Unfortunately...." Βεβαια κοπηκαν ατομα που δεν ξερω με τι σκεπτικο τα κοψαν, απο τη στιγμη που κατ'εμε συμμετείχαν...τι να πω,δεν ξερω...

Αυτα απο group discussions......στην ουσια, ολα ηταν πανευκολα...γελοια! Καπακι ερχεται το τεστ Αγγλικων..επισης ευκολακι. Θεμα εκθεσης" 3 things you would like to change in yourself". Μονο 5 ατομα κοπηκαν εδω,μας το ειπαν μετα οι recreuiters... Οποτε ειχε παει 6 η ωρα το απογεμα και.....that was it!!!!!!Τοοοσο απλο! Μας βαλαν σε μια αιθουσα, μας μοιρασαν χαρτια προς συμπληρωση και κανονιστηκε η ωρα και η μερα του final interview...

Γενικα και γι αυτους που θα πατε στην Αθηνα στις 21 Φεβρουαριου( νομιζω τοτε ειναι εεε?) αλλα και το Μαρτιο....μην αγχωνεστε βρε παιδια...(γιατι την πρωτη μερα ειχαμε και λυποθυμιες εμεις...)...δες τε το σαν κατι ευχαριστο, καντε φιλους, γελαστε, περαστε καλα...Εμενα προσωπικα το κεφαλι μου πονεσε πιο πολυ την πρωτη μερα απο το περιμενε περιμενε...τη δευτερη μερα ειναι πιο ανετα τα πραματα.. ΣΙγουρα κοιτανε και το πως συμπεριφερεστε την ωρα που περιμενετε (και αυτο μας το παν οι recruiters), οποτε μη βαρυγκοματε! Πολλα ατομα εννοιωσαν απογοητευμενα την πρωτη μερα αλλα τα καλεσαν την δευτερη μερα. Και επειδη ημουν και γω ενα απο αυτα, πιστευω το οτι πηγα στο πολυυυ χαλαρο (οντως ειπα...νταξει,κι αμα δε με παρουν,δε θα γινει και κατι....) τη δευτερα μερα, οποτε και βοηθησε αυτη η χαλαροτητα. Διασκεδαστε το!!! Αφηστε που οι recruiters μας ειπαν οτι οι Ελληνες ειμαστε εξω καρδια...:))) Ηταν καλες οι ατιμες...

Τωρα οσον αφορα το final interview απο οπου μολις γυρισα...απλα δινεις τα χαρτια σου, συμπληρωνεις μια φορμα για το αν εχεις τατου και που το εχεις, γλωσσες στις οποιες εισαι fluent.. Και μετα πραματα σχετικα με τις προηγουμενες δουλειες σου. Περιστατικα δηλαδη που δουλεψες υπο πιεση, πως συνεργαζεσαι με αλλους συνεταιρους κτλ...

Αυτα!!!!!!!Ουυυφ!! :))) Ο,τιδηποτε θελησετε για εξτρα ινφο,πειτε μου!

δηλαδη στο final interview απλα αφηνεις το βιογραφικο σου?

CV δινουμε την πρωτη πρωτη μερα.
Στο τελος της δευτερης μερας αμεσως μετα τα group discussions και το τεστ αγγλικων, μοιραζουν σε αυτους που θα πανε στο final interview κατι φορμες να συμπληρωσουν (προσωπικα στοιχεια πιο πολυ). Οποτε αυτα ειναι που καταθετουμε στο final interview μαζι με κατι εξτρα φωτος και λοιπα certificates (πτυχια κτλ) που εχει ο καθενας...σου λενε αναλυτικα οι recruiters τι ακριβως θελουνε.Απλα πραματα.

Νευρίασες για τη "Νεα Ελληνική Σημαία" αλλά η μια στις δυο λέξεις που χρησιμοποιείς είναι αγγλική.

Και τελικά,τι έγινε;Όντως σχεδίασαν κάποιοι (και όχι "ζωγράφισαν") "νέα ελληνική σημαία;

Ααααααχ Αλεξ...αστα να πανε...δικιο εχεις...καταντια...Μη σου πω πως οοολες μου οι λεξεις ειναι στα αγγλικα...Νευριιιιιιιασα????? Ασεεε...Τουρκος εγινα λεμε....Κοκκινησα,αρχισα να βγαζω καπνους απο μυτη,αυτια,στομα...αλλα οπως ειπα συγκρατηθηκα και δε μιλησα. Βεβαια μεσα στην αιθουσα γινοταν πανικος εεε...Ολοι ειχαν σηκωθει και σαν αλλος Κωστας Πρεκας :rant: και Αδωνομπουμπουκος ουρλιαζαν συνθηματα εναντιον των Αυστραλεζων RECRUITERS...Εγω βεβαια οοοοχι, ημουν στη γωνιτσα μου, ΖΩΓΡΑΦΙΖΑ τη σημαια του αγνωστου για μενα κρατιδιου και τριβοντας τα χερια μου ελεγα "ειναι φιλοι μας οι Αυστραλοι"!!!!! :banana:
Ααααα....και τα ελληνικα εισαγωγικα ειναι αλλα...οχι αυτα που χρησιμοποιησες....τς τς τς...με απογοητευεις! :D :D

Τα εισαγωγικά που εννοείς δεν είναι διαθέσιμα στο πληκτρολόγιό μου και φυσικά έχεις δίκιο.
Προσωπικά πάντως και χωρίς ίχνος πατριδοκάπηλου ΠρεκοΜπουμπουκισμού,θεωρώ ό,τι μια από τις αιτίες της κρίσης που βιώνουμε είναι η αλλοτρίωση που έχουμε υποστεί από την αληθινή πολιτισμική υπόστασή μας.Ένα μέσο επίτευξης της αλλοτρίωσης αυτής είναι η χρήση ξένων λέξεων-εννοιών αντί των ελληνικών.Δε θα αναφερθώ περισσότερο σε αυτό,εκτιμώ πάντως ό,τι μπορούμε όλοι να κάνουμε κάτι για αυτή τη δύσμοιρη πατρίδα και να μην είμαστε πατριώτες μόνο κατά τη διάρκεια αθλητικών ή καλλιτεχνικών γεγονότων.Όσο για την εταιρεία της οποίας το προσωπικό διεξήγαγε τη συνέντευξη,καλό δε θα ήταν να τους στείλουμε μια διαμαρτυρία;Στις διαδικασίες που κάνουν σε άλλες χώρες εφαρμόζουν τέτοιες δοκιμασίες;

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.