E-Ticketing

• Thread starter Thread starter LondonAkis
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
aakunz":225kxtot said:
....Και για να το ξεκαθαρίσουμε άλλη μια φορά: το χαρτάκι που βγαίνει από τον εκτυπωτή δεν είναι το ηλεκτρονικό εισιτήριο αλλά η απόδειξή του. .

Μα φυσικά και δεν είναι εισιτήριο...Αλλά και ο "πελάτης" δεν πρέπει να είναι κατωχυρωμένος με κάποιου είδους "απόδειξη" με την έννοια του αποδεικτικού στοιχείου ; ....Πχ πας αεροδρόμιο και δεν "σε βρίσκουν" πουθενά (άσχετη υπάλληλος και ότι άλλο μπορείτε να φανταστείτε)....Ενώ αν έχεις κάποιο "χαρτί" τους το κολλάς και απαιτείς την εξυπηρέτησή σου....

milou":chg4tmrr said:
Ενώ αν έχεις κάποιο "χαρτί" τους το κολλάς και απαιτείς την εξυπηρέτησή σου....
Αυτό το "χαρτάκι" όμως μπορώ με λίγο γνώση να το φτιάξω και μόνος μου στον PC μου ;) Οπότε δεν λέει και πολλά ;)

Γι' αυτό το λόγο, όταν είχαν πρωτοβγει τα ηλεκτρονικά εισιτήρια, ήταν απαραίτητο να συμπληρώνεται στην κράτηση το πεδίο FOID (Form of Identification). Το οποίο θα μπορούσε να είναι ο αριθμός ενός ταξιδιωτικού εγγράφου, ή μιας κάρτας μιλιων ή μιας πιστωτικής. Στο αεροδρόμιο έπρεπε ο επιβάτης να δείξει το ανάλογο αποδεικτικό προκειμένου να διασταυρωθεί ότι ήταν ο ίδιος ο οποίος αναφερόταν στην κράτηση. Οι περισσότερες εταιρίες κατήργησαν το μέτρο αυτό...

Παρ' όλα αυτά, μου έτυχε και είδα στο Arlanda στον έλεγχο ασφαλείας και καρτών επιβίβασης να περνάει ο μπροστινός μου από μία συσκευή swipe την πιστωτική του κάρτα και να εμφανίζεται στην οθόνη της υπαλλήλου η κράτηση, που άρα αποδείκνυε ότι θα πετούσε σε κάποια από τις πτήσεις που επρόκειτο να αναχωρήσουν. Άρα ο συγκεκριμένος επιβάτης όντως χρησιμοποίησε την κάρτα του σαν FOID επειδή δεν είχε απόδειξη ηλεκτρονικού εισιτηρίου.

Η SAS έχει προσωρήσει ακόμα πιο μπροστά. Σε ορισμένες πτήσεις στη Σκανδιναβία χρησιμοποιεί το δακτυλικό αποτύπωμα σαν FOID.

Ακόμα κι αν κάποιος κατέχει μια γνήσια απόδειξη ενός ηλεκτρονικού εισιτηρίου αλλά έχει τροποποιήσει την κράτησή του χωρίς να έχει εκδοσει νέα απόδειξη, μπορεί να πετάξει βάσει των νέων πτήσεων, αφού το "ζουμί" της υπόθεσης δε βρίσκεται στο τί αναγράφεται στο χαρτί αλλά το τί βρίσκεται καταχωρημένο στα συστήματα της εταιρίας χρησιμοποιώντας ως αναγνωριστικό τον αριθμό του ηλεκτρονικού εισιτηρίου ή τον κωδικό του PNR.

το airtickets.gr ειναι απολυτως ασφαλες και εξυπηρετικοτατο απο ολες τις αποψεις. αλλοτε εχει τις φθηνοτερες τιμες αλλοτε οχι...το μονο σιγουρο βημα για μενα ειναι να τσεκαρω αυτο και expedia και ακολουθως να μπω μεμονομενα στα sites των εταιριων που με ενδιαφερουν, οπου μπορει να βρω ακομα χαμηλοτερες τιμες (ειδικα οσον αφορα τη χρεωση κρατησης της καθε εταιριας).
οσον αφορα το ηλεκτρονικο εισητηριο, δεν το συζηταω ειναι τρομερη οικονομια και χρονου και υλικου και εξοδων αποστολης. μεχρι στιγμης ουδεποτε ετυχε να εχω προσωπικα η να ακουσω καποιο γνωστο μου να ειχε προβλημα. αλλωστε με το που το αγορασεις αρκει ενα τηλεφωνο στις κρατησεις για να επιβεβαιωσεις αν η κρατηση σου οντως εγινε.

Akis":1oud19p9 said:
milou":1oud19p9 said:
Ενώ αν έχεις κάποιο "χαρτί" τους το κολλάς και απαιτείς την εξυπηρέτησή σου....
Αυτό το "χαρτάκι" όμως μπορώ με λίγο γνώση να το φτιάξω και μόνος μου στον PC μου ;) Οπότε δεν λέει και πολλά ;)

Αυτό δεν είναι σωστό όμως.... 8) :)

aakunz":1ahu0lqf said:
....Παρ' όλα αυτά, μου έτυχε και είδα στο Arlanda στον έλεγχο ασφαλείας και καρτών επιβίβασης να περνάει ο μπροστινός μου από μία συσκευή swipe την πιστωτική του κάρτα και να εμφανίζεται στην οθόνη της υπαλλήλου η κράτηση, που άρα αποδείκνυε ότι θα πετούσε σε κάποια από τις πτήσεις που επρόκειτο να αναχωρήσουν. Άρα ο συγκεκριμένος επιβάτης όντως χρησιμοποίησε την κάρτα του σαν FOID επειδή δεν είχε απόδειξη ηλεκτρονικού εισιτηρίου....

Αυτό το βρίσκω πιο σωστό (με την δική μου λογική πάντα 8) ) Είναι ενα είδος διασφάλισης και για τις δύο εμπλεκόμενες πλευρές....

milou":3rbcw60i said:
Αυτό δεν είναι σωστό όμως.... 8) :)
Χαίρω πολύ! :?
Το ότι δεν είναι σωστό το ξέρουμε. Το θέμα είναι ότι "φτιάχνοντας" ένα τέτοιο χαρτάκι (το οποίο είναι αρκετά εύκολο), κατ' αρχήν περνάς "αέρα" από τον έλεγχο των security στο transit δείχνοντάς τους απλά μια... εκτύπωση.
Υποθέτω όμως ότι δεν μπορείς να περάσεις το gate και τόσο εύκολα με ένα πλαστό χαρτί μιας και γίνεται ταυτοποίηση με το computer... :roll:

Και οι Αλβανικές Αερογραμμές υποστηρίζουν σε όλους τους προορισμούς τους 100% ηλεκτρονικά εισιτήρια.

Οι ΟΑ εντάσσουν στους "ηλεκτρονικούς" προορισμούς τους τα Τίρανα, τη Λάρνακα και το Γιοχάνεσμπουργκ.

Περισσότερα νέα σύντομα...

Έρχεται το τέλος στα χάρτινα εισιτήρια. Η IATA ανακοίνωσε ότι σήμερα παράγγειλε τα τελευταία χάρτινα εισιτήρια. Συγκεκριμένα 16,5 (!!!) εκ. εισιτήρια! Ενδιαφέρον επίσης, ότι το 84% των εισιτηρίων που εκδίδονται σήμερα είναι ήδη e-Tickets.

--> http://www.iata.org/pressroom/briefings ... -27-01.htm

Δημοσίευμα της Καθημερινής στο ένθετο των οικονομικών: "Παρελθόν θα αποτελούν σε 10 μήνες απο σήμερα τα χάρτινα εισιτήρια. Απο την 1η Ιουνίου του 2008 θα είναι όλα ηλεκτρονικά, όπως ανακοίνωσε η Διεθνής Ένωση Αεροπορικών Εταιρειών". Αυτά! Κρίμα και ήδη ξεκίνησα το συλλεκτικό μου άλμπουμ! :(