E-Ticketing

• Thread starter Thread starter LondonAkis
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
IATA/TASOS":1baz8sqo said:
kai eno exeis agorasei to eishthrio apo to internet exeis dhladh etix....
exeis kanei kai electronic boarding kai ola ta electronic pou yparxoun kai pas sthn ora sou sto gate kai soy leei o ypallhlos ...eeeep esy ti douleia exeis edo ????

sorry alla h krathsh sou den einai epibebaiomenh kai diafores alles mpoirdes....syggnomh alla h theshs sas exei dothei kai epeidh den yparxei iute mia gia geigma den petate....

eseis tora xtypieste brizete ......aaa den eiste se kanena ellhniko aerodromio alla se kapoio megalo eksoterikou ....kai den petate me oa kai a3 alla me mia apo tis megelyteres etaireies .

sas lene oti h krathshs sas exei ginei lathos kai diafora alla ...

synepos kai na xtypieste den petate.....

auto exei ginei peripou tha ginei kai alles fores.....
ta systhmata kamia fora ta paizoun....

to kako einai oti den mporeis na to koroidepseis ....

dhladh oi etaireies pleon me ta e ticket den mporoun na kanoun paratipies sta eishthria. eno me ta xartina psiloginotan kati .
Το να πας ανυποψίαστος στο αεροδρόμιο με εισιτήριο και να ανακαλύψεις ότι υπάρχει πρόβλημα με την κράτησή σου και δεν πετάς μπορεί να σου συμβεί ανεξάρτητα από το αν το εισιτήριο είναι χάρτινο ή ηλεκτρονικό. Η διαφορά είναι ότι σε περίπτωση που έχεις κάνει και ηλεκτρονικό check in θα πάθεις το σοκ στην έξοδο κι όχι στο γκισέ.

Έχω πετάξει αρκετές φορές με ηλεκτρονικό εισιτήριο με Α3, FR, KL, LH, OS κι έχω κάνει internet check in με Α3, ΒΑ και KL και ποτέ δεν παρουσιάστηκε το παραμικρό πρόβλημα. Μπορεί σε αρκετούς από εμάς να μην αρέσει η ιδέα ενός άυλου εισιτηρίου, αυτό όμως δε σημαίνει ότι το εισιτήριο αυτό είναι χειρότερο από το απτό.

Το ότι δεν είναι τόσο εύκολο να παρατυπήσει κανείς με τα ηλεκτρονικά εισιτήρια όσο με τα χάρτινα νομίζω ότι είναι κάτι καλό κι εξυπηρετεί και τις αεροπορικές εταιρίες αλλά και τους επιβάτες.

Κατ'εμέ, ο επιβάτης που δε θέλει να έχει ηλεκτρονικό εισιτήριο είναι σαν το συνταξιούχο που δε θέλει να χρησιμοποιήσει το ΑΤΜ για να εισπράξει τη σύνταξή του.

san taktikos epibaths pou eisai , kai den to leo eironika kai oloi sas kiolas..... ego den taksideuo syxna ...... protimate to e ticket gaiti to bgazete synithos monoi sas to psaxnete exei endiaferon .

emena prosopika ektos pou eimai kai traditional , mono sto aeroporiko eishthrio , den me boleuei kai sth douleia mou.

esena cross as poume den sou ebgale pote kanena provlima giati aplos etyxe h den xreiasthke .
emena omos kathe fora mou symbainoun ta apisteuta kai exoume provlima . giati allios xeirizomste ena hlektroniko kai allios ena xartino . to paramikro lathos xreonete h etaireia....
isos den mporeite na me katalabaete kai den thelo na mpo se leptomereies .

isos an ginei mono hlektroniko mporei na beltiothoun kapos ta pragmata.

eee ok den tha kanoume kai diamaxi an mas aresoun h oxi ta etix afou mexri to 2007 tha mpei sth zoi mas theloume de theloume.

Χωρίς να είμαι φανατικός του χάρτινου, πάντα κρατάω την απόδειξη που μου δίνει το Quick Check in ως ανάμνηση

Βασικά είναι fan του ηλεκτρονικού, αλλά προχτές πήρα στα χέρια μου ένα Olympic Airlines εισιτήριο και ομολογώ ότι κάπως αλλιώς την είδα την κατάσταση. Έχει κάτι το διαφορετικό από ένα απλό φύλλο χαρτί που το εκτυπώνεις ο ίδιος σου και σου γεμίζει περισσότερο το μάτι. Και η χαρά του ταξιδιού είναι κάπως πιο αισθητή.

Τα εισιτήρια των ΟΑ είναι πραγματικά πολύ όμορφα (ειδικά η νέα έκδοση σε σκούρο μπλε). Εκτυπώνονται από τη Bartsch GmbH στη Γερμανία και είναι αρκετά καλής ποιότητας.

Εγώ δηλώνω φανατικός οπαδός των χάρτινων και ειδικά εκείνων με το καρμπόν (ποτέ δεν αγάπησα τα ΑΤΒ) γιατί μπορείς να έχεις σύνοψη ολόκληρου του ταξιδιού βλέποντας απλά και μόνο ένα κουπόνι. Παρ' όλα αυτά αν επρόκειτο να πληρώσω επιβάρυνση για έκδοση χάρτινου εισιτηρίου αντί για ηλεκτρονικό (όπως κάνει η KL) ούτε που θα το σκεφτόμουν. 30 ευρώ είναι αυτά, καλύτερα να τα ξοδέψω αλλού.

Να δω τι θα εκτυπώνει η Aeroprint (πρωτοπόρος στην παραγωγή εισιτηρίων) όταν θα καταργηθούν τα χάρτινα.

Σχετικά πρόσφατα μία κουταμάρα μου (ξέχασα το εισητήριό μου στην πατρίδα :oops: - να τα κακά του χάρτινου...- ενώ έπρεπε να πάρω κάποια πτήση) μου κόστισε €39 πέναλτυ. Βέβαια το εισητήριο που πήρα μετά το πέναλτυ ήταν ένα υπέροχο χάρτινο και μάλιστα χειρόγραφο :D Δεν λέω ήταν κ***α, αλλά και τα €39 έπεσαν κάπως... :? Αλλά ρε παιδιά, μεγάλη ευκολία αυτό το ηλεκτρονικό...Είπαμε μένουν τα boarding passes... :D

aakunz":v25fmrw0 said:
Παρ' όλα αυτά αν επρόκειτο να πληρώσω επιβάρυνση για έκδοση χάρτινου εισιτηρίου αντί για ηλεκτρονικό (όπως κάνει η KL) ούτε που θα το σκεφτόμουν.

Αυτή η πρόταση είναι το ζουμί της υπόθεσης. Όσο ωραίο μπορεί να είναι το χάρτινο, θα το αρνηθώ αν μου το χρεώσουν έξτρα! Αλλά υπάρχουν επιβάτες (κυρίως μεγαλύτερης ηλικίας) που θέλουν οπωσδήποτε χάρτινο εισιτήριο (γιατί νιώθουν μεγαλύτερη ασφάλεια).

Θυμάμαι πριν 2-3 χρόνια (που οι γονείς μου πέταξαν για πρώτη φορά με eTicket) τον πατέρα μου να λέει από την μέρα της κράτησης ότι δεν πιστεύει με αυτό το χαρτάκι να μπει στο αεροπλάνο. Να όμως που μπήκε και πλέον το συνήθισε και δεν τον απασχολεί αν έχει χάρτινο ή etix!

Aκη, το ίδιο συνέβη και με τους δικούς μου σε ένα ταξίδι για Αυστραλία. Τους έβγαλα ένα eticket με την Singapore και δεν πίστευαν ότι απλά θα δείχνουν το διαβατήριο. Όταν επέστρεψαν πια μου περιέγραφαν ότι αυτό το... πράγμα..ήταν υπέροχο και ξεκούραστο...Έλα μου ντε..

E-tickets - Από που να αγοράσω;

Αγαπητοί φίλοι,
Σκοπεύω να ταξιδέψω στη Λισαβώνα τον Ιούνιο για δουλειά και βρίσκομαι στη διαδικασία ανεύρεσης εισιτηρίου. Έχω παρατηρήσει ότι σε ορισμένα sites όπως το http://www.airtickets.gr ή το http://www.24hours.gr/air_tickets βρίσκω ναύλους αρκετά φθηνότερους από τα official sites αεροπορικών εταιρειών όπως η Lufthansa, η Iberia ή η Alitalia. Επιπλέον, ειδικά το δεύτερο site (http://www.24hours.gr/air_tickets) δείχνει να χρεώνει και αρκετά μικρότερο service fee (λ.χ. 8 ευρώ αντί 25 ευρώ στην Alitalia).
Έχει κανείς αγοράσει εισιτήριο από αυτά τα sites; Είναι ή θεωρούνται γενικώς αξιόπιστα, με την έννοια ότι η κράτηση γίνεται κανονικά ή μήπως εμφανίζονται δυσάρεστες εκπλήξεις στο check-in; Όποιος γνωρίζει κάτι, ας με διαφωτίσει.

o pateras mou ehei agorasi eisitiria ATH apo tin selida airtickets.gr gia Annovero me KLM kai Swiss. Mehri tora eitan ola ok. Episis sto parelthon eiha (epangelmatika) otan petouse i dba gia ATH kai SKG epafi me pelates tis airtickets.gr. Den thimame oti i eteria airtickets.gr eitan idietera problimatiki. (horis na thelo na tous diafimiso edo)