Αγνοείται 777 της Malaysia AL

και ας μην ξεχνάμε ότι -σύμφωνα τουλάχιστο με τις αναμεταδώσεις των ημετέρων ΜΜΕ- ότι το ΑΦ μεταμορφώθηκε σε 747. Μεταξύ άλλων.
 
Μια και βρήκα και 'ορίτζιναλ' δημοσίευση, ο Sherlock Holmes λέγεται Nigel Cawthorne. Θαυμάστε εξώφυλλο:

http://www.independent.co.uk/news/world ... 91964.html

και σπεύσατε να αγοράσετε. Το γαμ*Ρ&@##γ2το είναι ότι μας πρόλαβε. Είμασταν καλύτεροι στις θεωρίες. Ακριβάκη, ακούς;
 
Συνεπώς το πρωτότυπο μιλά πράγματι για Β777.
Προφανώς ο Κόθορν που έκανε την αναδημοσίευση στην Ελληνικήν δεν μπήκε καν στον κόπο να διαβάσει το άρθρο και μιας και ήταν το μόνο που γνώριζε το βάφτησε Β747 (καλά ρε, για 2 κινητήρες και ένα καρούμπαλο επιπλέον κάνετε έτσι!).

Συμφωνώ απόλυτα ότι το δικό μας σενάριο θα ήταν best seller!
 
Ignoramus et ignorabimus *
Αγαπητέ AGV, αυτή τη στιγμή κανείς δεν ξέρει τι έχει συμβεί.Αν πρόσεξες,ακόμη και η συζήτηση στο "μεγάλο αδελφό" A.net, πού τρέχω και δεν τήν προλαβαίνω,είναι ένα σωστό "γραφείο στοιχημάτων".Όπως έλεγαν οι...αστρολόγοι,λείπει ακόμη το στοιχείο που θα έκανε τήν ειδοποιό διαφορά.Είναι ένα μυστήριο που θα το ζήλευε η Αγκαθα Κρίστι, η οποία όμως με το δικό της έμπειρο μυαλό μπορεί και να πέταγε καμμιά ενδιαφέρουσα σπόντα.Μού θυμίζει τήν εποχή πού διάβαζα αποκρυφισμό.Οι άνθρωποι δεν μπορούν να εννοήσουν τήν τέταρτη διάσταση, αγαπητέ AGV,δηλαδή το πώς υπεισέρχεται το στοιχείο τού χρόνου υπογείως και βάζει σε άλλη τάξη τα φαινόμενα δίνοντας μία βαθύτερη εξήγηση. Έτσι, σαν τις γάτες πηγαινοέρχονται γύρω-γύρω από το πρόβλημα, οι οποίες ζαλίζονται επειδή δεν μπορούν να εννοήσουν τήν προοπτική και απορούν γιατί το πρώτο δέντρο μίας δενδροστοιχίας μικραίνει όταν απομακρύνονται από αυτό και ξαναμεγαλώνει όταν το πλησιάζουν....
Έχουν φτάσει στο thread 63 και συνεχίζουν ακάθεκτοι στον Ινδικό Ωκεανό.

*Αγνοούμε και θα αγνοούμε.
 
Όχι, Όχι!
Δεν κοροϊδεύω τίποτα, ακόμα και αν είμαι δύσπιστος γιαυτό.
Ελπίζω μόνο να μην αρχίσουν να συμβαίνουν αυτά και στη στάνη μου.
(Μιας και το ανέφερα, ευκαιρία να πάω για κουρά!)
 
Σύντροφοι,βοσκοί τε και μή,το αεροπλάνο βρίσκεται στα απύθμενα βάθη τού Ινδικού Ωκεανού-δέν διακτινίστηκε σε κάποιο παράλληλο σύμπαν.Ο λόγος που ακόμη δέν έχουν βρεθεί τα συντρίμμια του είναι πως δέν υπάρχει ακόμη βαθυσκάφος ικανό να φτάση σε τόσο μεγάλα βάθη και πως,λίαν πολύ πιθανώτατα,διαλύθηκε σε πολύ μικρά κομμάτια που διασκορπίστηκαν σε μεγάλη έκταση.Ωσάν να ψάχνουμε ψύλλο (όχι ψύλλους) στ'άχερα δηλαδή.

Δέν ξέρουμε ακόμη τί προκάλεσε την διάλυσή του στόν αέρα,πάντως πρέπει να'χη σχέση με την ζημιά που τού είχε προκαλέσει στό φτερό το προηγούμενο ατύχημα όπου είχε εμπλακεί.Θυμηθείτε την συντριβή τού 747 τής JAL στο όρος Fuji,αρκετά χρόνια μετά την κακή επισκευή τού ουραίου bulkhead (από βαρειά προσγείωση).Το αεροπλάνο εκείνο είχε πετάξει επί χρόνια με το ελαττωματικό bulkhead.

ΥΓ1.Τί σχέση έχει ο Ακριβάκης με το θέμα;

ΥΓ2.Η εποχή τής προβατοκουράς δέν άρχισε ακόμη,έχουμε καιρό μέχρι τον Ιούλιο...
 
Hastaroth, σε όποια version και να είσαι,

ΥΓ1: δεν δικαιολογείσαι να μην ξέρεις τις Ακριβάκηκες θεωρίες. Μόνο που δεν τις δημοσίευσε, απλώς τις τηλε-παρουσίασε

ΥΓ2: Προβατοκουρά: ατυχής συνδυασμός. Κουρά Αμνών. Έτσι λέγεται. Αυτό το ξέρουμε από την πρώτη Λούφα και Παραλλαγή. Αυτά για τους παλιούς...

Και ένα ΥΓ δικό μου. Καλά ο άλλος, δεν το'χει - και δεν μπορεί να το μάθει, έχει πολύ σοβαρότερα κενά. Αλλά κι εσύ, τέκνον, να κολλάς λέξεις και να βάζεις τόνους στα μονοσύλλαβα; τσ τσ τσ..
 
Ωρέ, σοβαρολογείτε, ούτε σαν βοσκός τα κατάφερα;
Μήπως να πάω να επισκευάσω κανένα Β777;
 
Σύντροφοι,άλλο (Αλέξανδρος) Ακριβάκης και άλλο Ακριβός (Τσολάκης).Ο μέν πρώτος υπήρξε πρόεδρΑς τής αείμνηστης ΟΑ,υποσχεθείς να την καθάρη από παλιές αμαρτίες,ο δέ δεύτερος είναι ο γνωστός αναφερόμενος εδώ και ώς Παλαιοντολογίξ,δημιουργός τών θεωριών περί αεροπειρατείας στο 9M-MRO.

Οσο γιά το κόλλημα λέξεων,αποτελεί συνήθη πρακτική τών ποιητών-στιχουργών (διότι και εγώ φιλοδοξώ να είμαι ένας εξ αυτών).

Οι δέ τόνοι στίς μονοσύλλαβες λέξεις έχουν τον σκοπόν τους,διότι άλλο είναι να λέμε "τα βιβλία μας" (το "μας" προφέρεται ασθενέστερα διότι είναι κτητική αντωνυμία) και άλλο να λέμε "μάς πήραν φαλάγγι" (το "μάς" προφέρεται εντονώτερα,διότι είναι προσωπική αντωνυμία).

Κανένα νεώτερο γιά τίς υποβρύχιες έρευνες που συνεχίζονται,υπάρχει;
 
Αγαπητέ Hastaroth,

Δεν πήγε ο νους μου, ασφαλώς, στην ενδεχόμενη σύγχυση μεταξύ των 'Ακριβών' ονομάτων που προκάλεσα. Γι' αυτό συγχίστηκα με το αποτέλεσμα της ποιητικής / λεξοπλεκτικής διάθεσής μου.

Όσο για το ποια μονοσύλλαβα παίρνουν και ποια δεν παίρνουν τόνους (και πότε), έχω κάνει ένα καλό refresh πρόσφατα. Από το παιδί μου, που τώρα πάει στο Δημοτικό.
Αλλά, αν έχεις διάθεση, μια και άνοιξες το βιβλίο της γραμματικής, δες λίγο και τους κανόνες με τη διατήρηση του -ν στο τέλος των λέξεων. Στην πρόταση: "Οι δέ τόνοι στίς μονοσύλλαβες λέξεις έχουν τον σκοπόν τους" μετράω 4 λαθάκια.
 
Top