stargazer73":3f78f9xv said:
Απο οτι εχω διαβασει ολα τα σεναρια καπου μπαζουν. Της αεροπειρατιας με πτωση στην θαλασσα (δεν λεω για καταρριψη γιατι ειναι extreme) σε ποιο σημειο δεν ταιριαζει με τα ως τωρα δεδομενα?
Όπως είπα και πιό πρίν, και συμφωνείς, όλα τα σενάρια μπάζουν. Απλά μερικά σενάρια μπάζουν περισσότερο από άλλα και μάλιστα μερικά σενάρια είναι εντελώς σουρωτήρια!
Το σενάριο της αεροπειρατείας με πτώση στη θάλασσα, μπάζει στο τί ήθελαν οι αεροπειρατές. Χωρίς να μπώ σε λεπτομέρειες και κουράσω (πάλι!), υπάρχουν πολλές κατηγορίες αεροπειρατών και έχουν διαφορετικά κίνητρα. Στην συγκεκριμμένη περίπτωση, αν το κίνητρο ήταν απλά να ρίξουν το αεροπλάνο στη θάλασσα (μπάζει σαν κίνητρο από μόνο του), έπρεπε να πετάνε 7 ώρες πρώτα και μετά να περιμένουν να σβήσουν οι μηχανές από έλλειψη καυσίμου? Γιατί δεν το ρίχνανε κατευθείαν?
Σαφώς υπάρχει και το σενάριο οι αεροπειρατές να θέλανε να το ρίξουν σε κάποια πόλη (ΚΛ, Σιγκαπούρη, Τζακάρτα, Χό Τσι Μίνχ, διάλεξε ποιά θέλεις) και τα πράγματα να μήν πήγαν όπως τα θέλανε. Αν το σενάριο αυτό δεν είχε την έκβαση που ήθελαν οι αεροπειρατές, πώς δικαιολογείται η πλήρης εξουδετέρωση των πάντων μέσα στο αεροπλάνο? Ή τουλάχιστον όσων είχαν την δυνατότητα/ικανότητα να μεταβάλουν την πορεία του αεροπλάνου. Κατά τη γνώμη μου, τη στιγμή της πρόσκρουσης ούτε πιλότοι (πρέπει) να υπήρχανε ούτε αεροπειρατές. Μόνο ένα ακυβέρνητο αεροπλάνο θα πέταγε ευθεία για ώρες πρός μία ουσιαστικά μοιραία κατεύθυνση. Επίσης αν, πρός χάριν της συζήτησης, οι αεροπειρατές όντως αυτό θέλανε (να πάει το αεροπλάνο όσο μακρυά γίνεται και μετά να πέσει στη θάλασσα), γιατί δεν στρίβανε πρός τον Ειρηνικό Ωκεανό, παρά πέρασαν ξανά πάνω από τη Μαλαισία?
Το σενάριο αυτό, απαιτεί "καουμπόικη" σκηνή όπου όλοι "πυροβολούν" ταυτόχρονα και σκοτώνονται όλοι οι εμπλεκόμενοι στη "μάχη". Δεν είναι μυστικό ότι το μεγαλύτερο όπλο που έχει ο πιλότος κατά των "επιτηθέμενων" αεροπειρατών, είναι το ίδιο το αεροπλάνο. Με κατάλληλους χειρισμούς, ο αεροπειρατής δεν μπορεί να σταθεί στα πόδια του, πόσο μάλλον να κινηθεί επιθετικά.
Συμπέρασμα? Μπάζει και αυτό. Και μπάζει πολύ μάλιστα