SkyEurope

Velerefontis ,seven4seven ,aakunz,marabou,annavissi ΚΤΛ,να σας χαιρόμαστε,καταλαβαίνετε την ταλαιπωρία που θα έχουν όσοι σας πίστεψαν....
Aγαπητέ Hunting a Shadow θα απαντήσω μόνο σε σένα διότι με τους αναξιόπιστους(γραφικούς) δεν έχω χρόνο να χάνω.
Η αλήθεια πονάει και σε αυτό τον ιστότοπο δεν γράφουμε για να είμαστε αρεστοί ή να κάνουμε συμμαχίες αλλά ΓΙΑ να πληροφορούμε τον κόσμο.
ΚΡΙΜΑ εάν υπάρχουν 'ειδικοί'' εδώ μέσα που ήξεραν τα πάντα και δεν πληροφόρησαν τον κόσμο...Εγώ έπαθα και προσπάθησα να μην πάθουν και άλλοι.
καμμία κακία για την εταιρεία.Αναρωτιόμουν πως είναι δυνατόν να υπάρχει ασφάλεια αφού κλείνει...και είδα και τους ει-δικούς σου...
Από τις 18 Αυγούστου είπα ότι θα κλείσει η εταιρεία έγραφα μόνο για αυτό το θέμα που Ηταν σημαντικό και τα τσομπανόσκυλα,οι αδελφές ψυχές που υποστηρίζεις,οι χειρότεροι των Τσουκαλάδων,έπεσαν πάνω μου να με φάνε οι κακόμοιροι .....
Εκεί δεν είδα την ''ευαισθησία σου΄΄
:D πλάκα είχαν οι ''ειδικοί'' που μας προέτρεπαν να πετάξουμε .....
:thx: ο αερολιμενάρχης Θεσσαλονίκης το είχε δηλώσει ότι είναι θέμα ημερών..
αλλά οι εδώ 'ειδικοί'' οι παντογνώστες κοιτούσαν να πικάρουν τον Ευγένη! :wall:
το θέμα έκλεισε,θα ήθελα από τους ειδικούς να προσέχουν γιατί μπαίνουν και άσχετοι εδώ μέσα,άτομα που τώρα είναι εγκλωβισμένα στo κοσμοπολίτικο αεροδρόμιο της Μπρατισλάβας... :rant:
φιλιά σε όλους,φίλους και ''ειδικούς''τελευταίο μου ποστ για skyeurope :deadthread:
γκαντέμης είσαι φιλαράκο,ναι την έκλεισα την εταιρεία ποιός είμαι!

Διαβαζοντας τα παραπανω σχολια σου <<φιλε>> EYGENIS και αφου με συμπεριελαβες στο γκρουπ των ειδικων και αναξιοπιστων,σου εχω μερικες ερωτησεις:
1ον)Εισαι ενηλικος???Αν ναι να ξερεις πως η συμπεριφορα σου δεν ταιριαζει σε ενηλικο
2ον)Γουσταρεις που εκλεισε η εταιρια ετσι...???Μοιαζεις με τα ορνεα που μολις ψοφησει ενα ζωο πεφτουν πανω του να το φανε.Νιωθεις μια ικανοποιηση γιατι λες:Σας τα λεγα!Μπραβο ρε προφητη(εσυ και ο Νοστραδαμος),μια ματια να εριχνε καποιος στα οικονομικα αποτελεσματα(με 200εκ Ευρω χρεη) της εταιριας αυτο το συμπερασμα θα εβγαζε!Μπορεις να θριαμβολογησεις οσο θες,να δω ομως ποσο θα σου αρεσει τωρα που το ταξιδακι για Βιεννη και Πραγα θα ειναι στα 180+ Ευρω...
Αλλα ειπαμε εμεις ειμαστε οι ασχετοι,αυτοι που παραπληροφορουνε...Εσυ που εισαι και σχετικος απαντησε μου σε μια τελευταια ερωτηση:Το πλησιεστερο αεροδρομιο(ICAO CODE) SKGR ειναι καινουργιο??Εχουμε και αλλο αεροδρομιο στην πολη μας?Εμεις οι ασχετοι ξερουμε πως ειναι LGTS...ΟΚ?
ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ οπως λες και εσυ :D :D :D :D

Πρώτα από όλα την συμπαράστασή μου σε όσους είχαν κλείσει εισιτήρια. Επειδή διακρίνω αρκετή ένταση και εκνευρισμό ας χαλαρώσουμε λίγο και να απολαύσουμε το χαμόγελο της Adrianas για μία ακόμα φορά. ααααχχχχ

nikolas32":qczb9ihr said:
έχω κλείσει εισιτήριο επιστροφής μέσα Σεπτεμβρίου με skyeurope. Έχω πληρώσει τα εισιτήρια μέσω πιστωτικής. Στην ανακοίνωση της εταιρείας γράφει αυτο:

"Those of you who have purchased flights with a credit card, please turn to your credit card issuing bank to seek refunds for unused portions of SkyEurope's flights."

μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει τι σημαίνει αυτό πρακτικά; Γίνεται με κάποιο τρόπο να πάρουμε τα χρήματά μας πίσω; Και αν ναι, που πρέπει να απευθυνθούμε και ποιες διαδικασίες να δρομολογήσουμε;

Γράφει επακριβώς τι να κάνεις: να επικοινωνήσεις (εγγράφως: fax ή σε κατάστημα) με την τράπεζα που έχει εκδώσει την κάρτα, και να ζητήσεις επιστροφή του ποσού επειδή έκλεισε η εταιρία (σημειώνοντας ότι αυτό ακριβώς προτείνει η εταιρία στους πελάτες τους να κάνουν, βάλε και το link από το site της skyeurope.)

Εναλλακτικά, αν πετούσες προς Πράγα, και συνεχίζεις να θέλεις να πραγματοποιήσεις το ταξίδι, μπορεί να σε εξυπηρετεί η προσφορά της CSA (πληρώνοντας 100€ μετ'επισροφής):
http://www.csanews.cz/en/news/news_tz_d ... 092009.htm

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ flying Doc ΚΑΙ jerry....Το κοιταω τωρα....Απ την αρχη δε μου πηγε καλα αυτο το ταξιδι..αχ....και μου τα λεγατε εδω για τη skyeurope...αλλα δεν ηξερα..ειμαι κ ασχετη...και παλι ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ...
Ναι μακαρι να παω Πραγα... :cry:

είναι πραγματικά κρίμα που έκλεισε η Skyeurope.

Ήταν η αγαπημένη μου αεροπορική...

Δυστυχώς και πολλοί φίλοι μου είχαν κλείσει εισιτήριο αν και τους είχα προειδοποιήσει για τα προβλήματά της, αν και πίστευα ότι θα αντέξει ως το τέλος του χρόνου.

Η υποκρισία είναι για μένα η ανακοίνωση λίγες βδομάδες πριν πως βρήκε επενδυτή και μάλιστα πως είχε έρθει σε τελική συμφωνία. Τι έγινε με αυτό το θέμα ?? Γιατί πάντα αφήνουμε έτσι αυτούς που μας κοροϊδεύουν κατάμουτρα ? Πώς ανακοινώνει την εξεύρεση επενδυτή και κλείνει ? Δυστυχώς για την Ελλάδα θα χάσει την πραγματική low cost εταιρία...

Πάντως δεν κατάλαβα ποτέ ως προς την πολιτική τους γιατί δε σταμάταγαν τα ζημιογόνα δρομολόγια σιγά σιγά...αφού έτσι και αλλιώς στο τέλος νοίκιαζαν τα αεροπλάνα ! Δε θα τους κόστιζε τίποτα... μόνο θα κέρδιζαν !! Το σίγουρο πάντως είναι πως τα δρομολόγια από Αθήνα είχαν πάντα ικανοποιητική πληρότητα και σίγουρα ήταν από τις κερδοφόρες πτήσεις της εταιρίας. Κατά καιρούς μάλιστα είχε τύχει να συνταξιδεύσω με μεγάλα ελληνικά ταξιδιωτικά γραφεία ταξιδίων που είχαν κλείσει εκδρομές μέσω της Skyeurope !

Αν κάποιος έχει προχωρήσει την υπόθεση με την επιστροφή χρημάτων από την πιστωτική κάρτα ας ανακοινώσει και στους υπόλοιπους τις εξελίξεις και τι τελικά μπορεί κανείς να διεκδικήσει πρακτικά. Όλο το ποσό ? Μόνο τους φόρους αεροδρομίου ?

Καλύτερα να μιλήσεις με την τράπεζά σου για το θέμα. Παρόλο που η κάρτα σου δεν είναι πιστωτική, πιστεύω ότι μπορούν να κάνουν ανάκληση της συναλλαγής όπως κάνουν και στις πιστωτικές. Όπως αναφέρει και η ίδια η Sky Europe, αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να επικοινωνήσεις με την τράπεζά σου.

Όσον αφορά σχόλιο που έγινε παραπάνω ότι η εταιρεία ανακοίνωνε ότι βρήκε επενδυτή, να σημειώσω ότι η απόφαση για αναστολής λειτουργίας της εταιρείας ήρθε από το αρμόδιο δικαστήριο το οποίο έκρινε ότι η εταιρεία δεν μπορούσε να συνεχίσει, συνεπώς ακόμα και η συμφωνία που είχε επέλθει με επενδυτή, προφανώς κρίθηκε μη επαρκής από το αρμόδιο δικαστήριο...

Τυπικά (και ουσιαστικά κατά την γνώμη μου) δεν είπαν ψέματα. Στην ανακοίνωση τους έλεγαν ότι (η μετάφραση είναι από μνήμης, συχωρέστε μου πιθανό σφάλμα) ο επενδυτής συμφώνησε να βάλει τα λεφτά υπό ορούς, ένας εκ των όποιων ήταν να ολοκληρωθεί επιτυχώς η διαδικασία της αναδιοργάνωσης των χρεών. Για αυτό έλεγαν ότι συμφωνήσαν σε ένα βραχυπρόθεσμο δάνειο των 5 εκ. που θα το χρησιμοποιούσαν για να την ολοκληρώσουν και να έχουν χρήματα για την λειτουργία της εταιρίας μέχρι τότε. Τελικά δεν τους δόθηκε αυτό το βραχυπρόθεσμο δάνειο (άγνωστο γιατί) και κατά συνέπεια κατέρρευσαν. Τώρα που ξέρουμε την ιστορία καταλαβαίνουμε γιατί έκαναν όλη την μανούρα με την Μπρατισλάβα, λογικά περίμεναν τα λεφτά που δεν ήρθαν ποτέ.

ariadgr σ' ευχαριστώ για την απάντηση σου. Πήρα τηλ. στην εξυπηρέτηση πελατών της τράπεζας αλλά είχε κλείσει το αρμόδιο τμήμα, οπότε θα επιχειρήσω τηλεφωνική επικοινωνία πρώτα και αναλόγως τι μου πουν θα πράξω. το ευτύχημα για μένα προσωπικά είναι ότι τα εισιτήρια ήταν μόνο της επιστροφής (35 ευρώ). Ευτυχώς μικρό το ποσό αλλά θα προσπαθήσουμε να το πάρουμε πίσω. Επίσης ευτυχώς που για Θεσσαλονίκη εξυπηρετεί το δρομολόγιο και η Wizzair (από Πράγα) και έτσι κλείσαμε 2 μέρες μετά με 40 ευρώ.

Γενικά συνιστώ όσους είναι από Θεσσαλονίκη να δουν την Wizzair μιας και έχει φτηνές πτήσεις, αλλά άλλωστε έβγαλε και ειδική ανακοίνωση που εξυπηρετεί τους πελάτες της Skyeurope.

Κριμα να πω με την σειρα μου,για την SKY αφου και μενα ηταν η αγαπημενη μου εταιρεια μαζι με 2 αλλες.Το ασχημο ειναι οτι η Wizz δεν εβαλε στο προγραμμα της την Λαρνακα που αυτο ειναι πολυ ΚΑΚΟ και για την Κυπρο, πλεον η Βιεννη ειναι απαγορευτικοςπροορισμος.(Austrian,Cyprus Airways) :(