SkyEurope

• Thread starter Thread starter Hristos
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
H Austrian Airlines εχει κανει προσφορα για τη μεταφορα των πελατων της SkyEurope για Βιεννη με το "συβολικο ποσο" (οπως η ιδια χαρακτηρισε) των 150€.

Ο κ. Καρατζάς, ο οποίος κατείχε ανώτατο πόστο στην ιεραρχία της SkyEurope, είχε εμπλακεί, σύμφωνα με πληροφορίες και στον προηγούμενο διεθνή διαγωνισμό της Ο.Α., καθώς είχε συντελέσει στη δημιουργία του κοινοπρακτικού σχήματος Olympic Investors/ York Capital.

Ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Ο.Α., συμμετείχε μεταξύ άλλων, στο «πυρήνα» των ανθρώπων που έφεραν το δικηγόρο Κώστα Αλεξάκη της York Capital στην Ελλάδα.
τον θυμάστε αυτόν τον τυπά έτσι; τρελό γέλιο Bostonnnnnnnnnnnn

http://www.capital.gr/Articles.asp?id=806336

γέμισε έλληνες η εταιρία γι' αυτό έκλεισε!! :) να στείλουμε και κάποιους άξιους άλλους έλληνες (και πολιτικούς και επιχειρηματίες) να παίξουν PRO λοιπόν.

κανείς δεν είπε ούτε λέξη για την προσφορά με το GUARANTEED ούτε τελικά τι έγινε με το θέμα που έλεγε ότι είχε βρει λεφτά.

Και φυσικά δεν ξεχνάμε και το ενδιαφέρον της Sky Europe για την ιδιωτικοποίηση του ομίλου της Ολυμπιακής...

Χρεωκοπία της skyeurope

Καλησπέρα παιδιά,
Είχα κλείσει στις 26/07 μια πτήση της SkyEurope για τις 13/03 ώσπου έμαθα απο το διαδίκτυο οτι έκλεισε η συγκεκριμένη εταιρία. Εννοείται οτι δεν υπήρξε μέχρι τώρα καμία σχετική ενημέρωση για την ακύρωση(έστω e-mail), ούτε για κάποια αποζημίωση. Απλώς στην ιστοσελίδα της γράφει πως όσοι έκλεισαν με πιστωτική κάρτα να επικοινωνήσουν με τη τράπεζα της κάρτας με την οποία έκλεισε. Εγώ την επόμενη μέρα κιόλας επικοινώνησα με το τηλεφωνικό κέντρο της Τράπεζας Πειραιώς, η οποία εννοείται οτι δεν είχε ούτε αυτή σχετική ενημέρωση. Το μόνο που μπορούσε να μου πει η κοπέλα στο τηλέφωνο ήταν να στείλω με φαξ ένα αίτημα αμφισβήτησης που θα το κοιτάξει κάποια υπεύθυνη και θα μου απαντήσει (τρέχα γήρευε δηλαδή!). Μήπως γνωρίζει κανείς τι γίνεται στις αντίστοιχες περιπτώσεις; Γιατί διάβασα τον κανονισμό 261/2004 περί ακύρωσης πτήσης (http://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/Lex ... 61:EL:HTML) αλλα δεν αναφέρεται στην περίπτωση ακύρωση μιας πτήσης λόγω χρεωκόπιας της εταιρίας.
Υ.Γ. Όταν έκλεινα την πτήση επέλεξα και την ασφάλεια. Μήπως υπάρχει περίπτωση αποζημίωσης απο την ασφαλιστική εταιρία που συνεργάζεται με την SkyEurope;
Παρακαλώ πολύ συμβουλέψτε με τι να κάνω γιατί 150 ευρώ δεν είναι λίγα! Εκτός απο τα ακριβότερα εισήτηρια που πλήρωσα για να καταφέρω να πάω στο προορισμό μου έστω και με καθυστέρηση 1 μέρα!
Ευχαριστώ πολύ!

Αν δεν κάνω λάθος, η συγκεκριμένη ασφάλεια που "αγόρασες" ΔΕΝ καλύπτει την περίπτωση χρεωκοπίας της συγκεκριμένης εταιρείας.
Σχεδόν όλες οι πιστωτικές κάρτες όμως, περιλαμβάνουν στους γενικούς τους όρους κάποια ταξιδιωτική ασφάλεια.
Αν λοιπόν πλήρωσες τα εισιτήρια με πιστωτική (και όχι χρεωστική) κάρτα, τότε είναι πολύ πιθανό να μπορέσεις να αποζημειωθείς.
Στείλε το φαξ που σου είπε η υπάλληλος (δεν έχεις να χάσεις κάτι άλλωστε) και παράλληλα ζήτα να σε ενημερώσουν αν η κάρτα σου περιλαμβάνει ΚΑΙ ταξιδιωτική ασφάλιση. Αν όντως περιλαμβάνει, ζήτα να σου στείλουν με email (ή ταχυδρομικά) τους όρους και τις καλύψεις για να δεις τι/αν δικαιούσαι κάτι.

Καλησπέρα φίλοι μου.

Σας ενημερώνω ότι μου επεστράφησαν από τη skyeurope 180 ευρώ με τα οποία είχα προ μηνών πληρώσει εισιτήρια για ταξίδι αυτό το μήνα για Βιέννη.
Αίτηση είχα κάνει 1/9 και το ποσό στην κάρτα μου μπήκε στις 4/9. Απλά σήμερα που τους τηλεφώνησα με ενημέρωσαν.
Η κάρτα ήταν visa electron της eurobank
Εύχομαι και στα δικά σας οι ομοιοπαθείς.
Σας χαιρετώ

Χτες πετουσα απο VIE προς SKG μεσω BUD με MALEV θυμα και εγω της Skyeurope και παρατηρησα οτι 3 αεροπλανα της Skyeurope ηταν αραγμενα εξω απο το υποστεγο της Lufthansa Technik Budapest Ltd.Ξερεις κανεις τιποτα?

Για να ειναι εκει, θα γινει τεχνικος ελεγχος και θα παρουν τον δρομο τους για τον επομενο χρηστη (λογικα)

Σας ενημερώνω κι εγω οτι εκανα αίτηση αμφισβήτησης συναλλαγής (152 ευρώ της skyeurope Αθηνα - Πραγα 14/10) στην Εμπορικη τραπεζα την Τεταρτη 15/9 και μολις χτες οτι ειδα χτες οτι τα χρηματα μου επεστράφησαν! :banana:
Και για να μην παει η αδεια χαμενη χτηπησα την προσφορα της Α3 για Καιρο, οποτε ουτε γατα ουτε ζημια!!!

Βάσει νόμου, οι πιστωτές και οι πελάτες της χρεωκοπημένης εταιρείας, έχουν δικαίωμα να διεκδικήσουν τα οφειλόμενα προς αυτούς (το αν θα τα πάρουν είναι άλλο θέμα).

http://www.skyeurope.com/Documents/bank ... 102009.pdf