SkyEurope

Re: SkyEurope στην Αθήνα

Η εταιρεία έχει σοβαρά θέματα με τα οικονομικά της και φαίνεται από τις ανακοινώσεις που βγάζει κάθε μήνα. Για να τις δίνουν παρατάσεις για τα δάνεια λογικά κάπου το στηρίζουν. Ελπίζουμε να τα λύσει και να μην την πάρει από κάτω η "κρίση".

Ή νέα ανακοίνωση της εταιρείας:
http://www.skyeurope.com/Documents/investor_news_20090315_en.pdf

από αναβολή σε αναβολή και αυτή τη φορά δίχως να πουν γιατί! είναι σε 2 χρηματιστήρια ΔΕΝ ΤΗΣ ΒΑΖΟΥΝ ΛΙΓΟ ΧΕΡΙ; οι προσφορές που κάνει είναι για το νέο οικονομικό έτος. απορώ πραγματικά. εύχομαι να μην πάνε χαμένα τα όνειρα μου για ένα 10μερο ταξίδι που έχω κλείσει για Αυγουστο

Η οποια Skyeurope απο οτι φαινεται για το καλοκαιρι δεν θα πετα απο Αθηνα ή Θεσ/νικη για Μπρατισλαβα αλλα αντιθετως αυξανει τα ATH-VIE & SKG-VIE σε καθημερινο και 5 την εβδομαδα αντιστοιχα. κατι θα ξερει....

Ας ελπιζουμε οτι θα τα καταφερει και θα ανταπεξελθει στους δυσκολους αυτους καιρους...

Καλησπέρα,
Ένα στοιχείο που δείχνει πως η Skyeurope μπορεί να αντέξει μέχρι το τέλος της καλοκαιρινής σαιζόν, είναι ότι η Aegean ακυρώνει ξαφνικά τα δρομολόγια που
είχε ανακοινώσει και πούλαγε γιά την Βιέννη και ξεκίναγαν από το τέλος Απριλίου. Πιστεύω πως αυτοί ξέρουν καλύτερα και δεν θέλουν να κοντραριστούν με την Skyeurope την στιγμή που η τελευταία από 15 Μαίου κάνει το δρομολόγιό της γιά την Αθήνα καθημερινό. Άν υπήρχε λόγος καθυστέρησης παραλαβής
αεροσκάφους στην Aegean, θα ακύρωναν πιστεύω και άλλο δρομολόγιο. Επίσης είναι αξιοπρόσεκτο πως η Wizz ξεκινά τη βάση της στην Πράγα προσεκτικά ,
μη θέλοντας ίσως να ανταγωνιστεί την Skyeurope στο πολυέξοδο και "μακρινό " δρομολόγιο της Αθήνας.
Ένα άλλο που θέλω να σας πω , και με έχει υποψιάσει , είναι πως μετέφεραν τους τραπεζικούς λογαριασμούς που είχαν στην Μπρατισλάβα (ευρωζώνη)
από την Unicredit Bank Slovakia στην ίδια τράπεζα στην Πράγα, χώρα που δεν ανήκει στην ευρωζώνη. Αυτό μου φαίνεται πολύ περίεργο. Γιατί να δυσχεραίνουν τις συναλλαγές σε ευρώ με αυτό τον τρόπο ? Σίγουρα υπάρχει κάποιος λόγος και εύκολα θα μπορούσα να υποψιαστώ μετακίνιση της εταιρείας στην Τσεχία ή συγχώνευση . Wizz ?
Τέλος η SAPO ,δεν ξέρω αν το διάβασα καλά, έχει ζητήσει από τράπεζα εγγυητική επιστολή γιά την αγορά 4 Boeing 737-700 . Να τα κάνει τι ?
Μήπως να τα νοικιάσει σε κάποιους ?

Δεν ξέρω , άν κάποιος έχει άλλα στοιχεία ας τα διασταυρώσουμε.
Καλό ΣΑΒ/ΚΟ

pictures":1zg9sr4d said:
Καλησπέρα,
Ένα στοιχείο που δείχνει πως η Skyeurope μπορεί να αντέξει μέχρι το τέλος της καλοκαιρινής σαιζόν, είναι ότι η Aegean ακυρώνει ξαφνικά τα δρομολόγια που
είχε ανακοινώσει και πούλαγε γιά την Βιέννη και ξεκίναγαν από το τέλος Απριλίου. Πιστεύω πως αυτοί ξέρουν καλύτερα και δεν θέλουν να κοντραριστούν με την Skyeurope την στιγμή που η τελευταία από 15 Μαίου κάνει το δρομολόγιό της γιά την Αθήνα καθημερινό.

Δεν ισχύει αυτό. Κυκλοφορεί η φήμη ότι η Αιγαίου υποχώρησε ύστερα από πιέσεις της Lufthansa, να μην ανταγωνιστεί τη θυγατρική της, την Austrian. Ακούγεται λογικότερο αν το σκεφτείς.

Το μεσημέρι επέστρεψα Θεσσαλονίκη από Βιέννη με SkyEurope. H πτήση διεξήχθη με το ολόλευκο LY-AWF wet-leased B737 των Λιθουανικών Αερογραμμών. Και την τελευταία φορά που επέστρεψα Τρίτη από Βιέννη πάλι χρησιμοποιήθηκε μισθωμένο (της mapjet). Οι πτήσεις προς Βιέννη κανονικά με έγχρωμα της NE.

Να σημειωθεί πως και στο πήγαινε και στο έλα αυτή τη φορά οι πτήσεις ήταν (σχεδόν) γεμάτες.

Φαντάζομαι καμία σχέση η καμπίνα των μισθωμένων λευκών και αυτών με τα χρώματα της ΝΕ..

Οχι βεβαια , ενας φιλος ,μου ειπε οτι μεσα τα καθισματα ναι μεν ηταν δερμα αλλα οχι στα χρωματα της εταιρειας.

spotterakis":wfd2xcd2 said:
Φαντάζομαι καμία σχέση η καμπίνα των μισθωμένων λευκών και αυτών με τα χρώματα της ΝΕ..

Ούτε η καμπίνα, ούτε το αεροσκάφος εν γένει (αν και καλύτερο από το MD της MapJet)

Σα να συγκρίνουμε Βασιλειάδου με Giselle :rolleyes: