SkyEurope

Re: SkyEurope στην Αθήνα

Φίλε computerise είσαι πολύ αγχωτικός τύπος..Μιλάς για overbooking,για τηλ στην Bratislava,για φαξ,email,χαλάρωσε λίγο..Αν είναι δηλαδή να πάθεις σάκχαρο για ένα ταξίδι και να σου βγάλει την πίστη,τότε δεν αξίζει ρε φίλε..Και γω έχω κλείσει εισιτήρια για το καλοκαίρι με την εταιρία και δεν κάνω έτσι.Στην τελική δεν είναι και η μοναδική εταιρια που πετάει!
Φίλη Ελένη χαλάρωσε λίγο και προσπάθησε και μην σε αγχώνει αυτό το ταξίδι.Οπως και να χει δύο είναι τα ενεχόμενα και ένα από αυτά είναι να κλείσει η εταιρία.

Υπάρχουν μέλη που ακόμα διεκδικούν αποζημιώσεις από την Sky Europe

viewtopic.php?p=50764#p50764

Η εταιρεία πάει πάρα πολύ καλά και η πτήση της Δευτέρας έχει εξαιρετική πληρότητα (περίπου 90%)! Η πτήση της επιστροφής την Παρασκευή 23 Ιανουαρίου δινει ακόμα καλά availabilities (έχουν πουληθεί πολύ λίγες θέσεις) ενώ η επιστροφή της Κυριακής έχει ακόμα πιο πολλές διαθέσιμες θέσεις. Σταματήστε να κινδυνολογείτε και να λέτε ότι η εταιρεία πάει για κλείσιμο. Επαναλαμβάνω ότι η εταιρεία πάει καλά. Δυσφημιστικά ποστ μόνο κακό μπορούν να προκαλέσουν στην ιδιαίτερα θετική εικόνα που έχει ο κόσμος για τη SkyEurope. Δεν είναι τυχαίο ότι την έχει βραβεύσει ο Ελ. Βενιζέλος (το αεροδρόμιο, όχι ο πολιτικός).

Με συγχωρείς φίλε aakunz κι εγώ είμαι fan της Sky Europe αλλά το αεροδρόμιο δε νομίζω ότι έχει βραβέυσει την οικονομική κατάσταση της εταιρείας...

Εγώ προσπαθώ να καθησυχάσω τη φίλη μας την Ελένη που ανησυχεί άδικα. Μέχρι και το αγαπημένο μου άβαταρ άλλαξα για χάρη της. Το ότι ο Βενιζέλος έχει βραβεύσει ό,τι πετάει και ό,τι τροχοδρομεί είναι γνωστό τοις πάσιν, αφού εφευρίσκει απίστευτες κατηγορίες για να βραβευτούν όλοι και να μη μείνει κανείς παραπονεμένος, ακόμα και η Sky Europe.

Το αστείο είναι ότι είχα κλείσει το καλοκαίρι εισιτήριο για Βιέννη με 10 ευρώ το άτομο....20 ευρώ συνολικά για 2 με 10 Φεβρουαρίου..και ήμουν σχεδόν σίγουρος ότι η εταιρία μέχρι τότε θα είχε κλείσει...Που να ξερά ότι θα πετάει κ με το παραπάνω.... δυστυχώς όμως δεν θα μπορέσω να πάω... Αυτά είναι :( Θέλω να πάω St Anton ΤΩΡΑΑΑΑΑΑ

Για ακόμα μια φορά η αποπληρωμή των δανείων της Sky Europe πήρε παράταση...

Bratislava/Vienna 15 January 2009 – York Global Finance II S.a.r.l. further extended the
deadline for the repayment of its EUR 15 million loan granted in December 2007 and its EUR 10
million loan granted in September 2008 to SkyEurope Airlines a.s. until 15 February 2009. Both
loans were due for repayment on 15 January 2009 in accordance with the loan agreements.

Καλησπέρα,

Έχω κλείσει κι εγώ πτήσεις με την skyeurope, SKG-VIE 17JAN και επιστροφή VIE-SKG στις 20JAN

Παρ' ότι παλιό μέλος του forum (αν και με πολύ λίγες δημοσιεύσεις), και γνώστης της ιδιαίτερης κατάστασης της SkyEurope παρασύρθηκα από τις δελεαστικές προσφορές τις κι έκλεισα εισιτήρια. Έτσι όπως έγιναν τα πράγματα αγχωνομουν κι εγώ υπερβολικά μήπως τελικά η εταιρία κλείσει 1-2 μέρες πριν την πτήση.

Όταν έκλεισα τα εισιτήρια, υποψιασμένος έψαξα για κάποια ταξιδιωτική ασφάλιση που να καλύπτει το ενδεχόμενο χρεωκοπίας της εταιρίας και δεν βρήκα (κοίταξα τους όρους σε αρκετές εταιρίες, ακόμα και σε αυτήν που πουλάει η SkyEurope στο site της). Όσο πλησίαζαν οι μέρες έριξα ακόμα μια ματιά και βρήκα αυτήν την εταιρία http://www.1travelinsurance.com/, που καλύπτει αυτό το ενδεχόμενο αν η ασφάλεια αγοραστεί μέσα σε 14 μέρες από την αγορά του εισιτήριου. Προφανώς δηλαδή δεν καλύφτηκα, αλλα το παραθέτω γιατί μπορεί να είναι χρήσιμο για κάποιον άλλο. (Ίσως να κάνω το κόπο να το κάνω και post σε άλλο thread αν βρώ κάποιο πιο σχετικό)

Φιλικά,

ΥΓ. Διαβάζοντας τα προηγούμενα μηνύματα θα ήθελα να πω πως αισθάνθηκα πως είσασταν λίγο σκληροί απέναντι στην eleni^^, χωρίς να έχω την διάθεση να δημιουργήσω κάποιο flame, θα ήθελα να παρατηρήσω πως δεν χρειάζεται να δημιουργούμε μια ελιτιστική ψυχολογία μέσα στο forum, μην δείχνοντας υπομονή σε κάποιο μέλος που δεν έχει στην πραγματικότητα άμεση σχέση με τον χώρο που τοσο αγαπάμε. Νομίζω πως έχουμε ανέχτει πολλά μέλη-αλεξιπτωτιστές-troll που γράφτηκαν για να πουν το μακρύ τους και το κοντό τους, θα μπορούσαμε να δείξουμε πραγματική κατανόηση για το γεγονός οτι ένα μέλος συνειδητοποίησε, αφού έκλεισε 8 (!) εισιτήρια, ότι σε ένα forum που γνωρίζουν πολλά (!!!) συζητάνε ότι η εταιρία ενδέχεται να κλείσει!!

θα ηθελα να σας ευχαριστησω ολους πραγματικα γιατι ο καθε ενας με τον ενα ή με τον αλλο τροπο προσπαθησατε να με βοηθησετε :D
πραγματικα ξεαγχωθηκα κ απλα περιμενω ανυπομονα το ταξιδι :)

Τωρα ειμαι στην παγωμενη Βιεννη και γραφω :) ,χθες αναχωρησα απο την ζεστη μας Κυπρο και η πληρωτητα του αεροπλανου ηταν γυρω στο 95% ηταν κυριως ξενοι οι επιβατες ,πληρωμα ευγενεστατο και μπολικος υπνος απ'ολους.......βλ τι ωρες πεταμε 3.45-6.00 :D :D :D :D

Re: SkyEurope Εμπειρίες

Προσωπικά, αυτό που με φοβίζει περισσότερο είναι το ενδεχόμενο απεργίας (όπως η αυριανή... ουφ, στο just τη γλύτωσα - μόλις ήρθα) ή μπλόκων κλπ (και αυτά στο just πριν φύγω) από τους πανέξυπνους ελληναράδες αγροταράδες/ελεγκτάδες κλπ που θεωρούν τσιφλίκι τους τη χώρα....
΄
Αυτός ο χειμώνας για μένα είναι επίτιμος για τη SkyEurope.
Άρτι αφιχθείς από Βιέννη-SKG, απολαμβάνοντας μέχρι τελευταίας ρανίδας τα φθηνά (βλέπε 10ευρώ μετ'επιστροφής) εισιτήρια της εταιρείας για Ευρώπη. Βρυξέλλες,Άμστερνταμ,Παρίσι... αυτή την (τέταρτη) φορά ήταν η σειρά της φοβερής και φθηνότατης Βουδαπέστης (με τη συνδρομή και του λεωφορείου της Orangeways).

Στο Schwechat ο χώρος στάθμευσης της NE -μετά την περαιτέρω συρρίκνωση του στόλου- ήταν εντελώς άδειος. Σήμερα η πτήση έγινε με MD-83 wet leased από τη MAP jet. Πληρότητα γύρω στο 40%, αφιξοαναχώρηση άνευ καθυστερήσεων (πρωτοτυπία, ο πιλότος έφερε το αεροσκάφος μέσω Μουδανιών-Καλικράτειας λες και ερχόμασταν από Αθήνα - ίσως έτσι του ζήτησαν από το κοντρόλ)

Πάντως, θα λυπηθώ αν κλείσει η εταιρεία, όχι μόνο γιατί μου πρόσφερε τις φθηνότερες all-time πτήσεις από Ελλάδα προς Ευρώπη, αλλά γιατί "δέθηκα" μαζί της και το φιλικότατο προσωπικό της (Btw πολύ ωραίες αεροσυνοδοί) Σε κάθε περίπτωση, σειρά έχουν Βενετία (μέσω Βιέννης) και Πράγα, πάντα από Θεσσαλονίκη. Θεού θέλοντος θα πραγματοποιηθούν και αυτές (σε τελική ανάλυση, διαφορετικά δε θα χάσουμε και καμιά περιουσία)