SkyEurope

Re: SkyEurope στην Αθήνα

Θα ηθελα να ρωτησω καποια πραγματα σχετικα με τη skyeurope.εχω κλεισει εισιτηρια απο αθηνα - πραγα για φλεβαρη κ απο οτι βλεπω στο site της εταιρειας στο booking εχει γινει κρατηση μονο απο 4 ατομα στο αεροπλανο. Αν δεν αυξηθουν υπαρχει περιπτωση ακυρωσης της πτησης ; Πως γινεται να εχει τοσο φτηνα εισιτηρια; κ υπαρχει καποια συγκεκριμενη περιοδος για ακομη πιο φτηνα εισιτηρια;

Πολύ συχνά βγάζει προσφορές για φθηνά εισητήρια τα οποία μερικές φορές είναι ακόμα πιο φθηνά από την προσφορά που ισχύει μέχρι αύριο για Πράγα.

Το ότι στη πτήση φαίνονται μόνο 4 άτομα δε σημαίνει απαραίτητα ότι δεν έχουν γίνει άλλες κρατήσεις. Απλά κάποιοι ίσως δεν έχουν πληρώσει για να επιλέξουν τη θέση τους.

Η πτήση δε νομίζω ότι μπορεί να ακυρωθεί τόσο απλά αφού πρόκειται για τακτική πτήση εκτός αν προβάλουν άλλο λόγο. Αυτό όμως καλύτερα να μας το επιβεβαιώσει κάποιος πιο έμπειρος.

Αγαπητέ mxnk ,
Είσαι πολύ ενήμερος γιά τα οικονομικά της εταιριας και ίσως είναι εύλογη η απορία σου (γιατί κάποιος
επενδύει και δεν ξεκινάει κάτι από την αρχή ) από καθαρά οικονομοτεχνική πλευρά.
Όμως παραβλέπεις κάτι. Εγώ , όπως και εσύ ίσως , σε ό,τι πετάει είμαι μέσα.
Αυτό δεν ισχύει γιά πάνω από το 80% του κόσμου που πετάει. Έτσι λοιπόν το όνομα που έχει χτίσει
αυτά τα χρόνια η Skyeurope έχει κάποια αξία . Δεν είναι τυχαίο ότι σε πολλές διαφημίσεις πιά
οργανομένων εκδρομών από πρακτορεία ( βλέπε ένθετα "Καθημερινη" ) αναφέρεται διαρκώς :
πτήσεις με SKYEUROPE ή AEGEAN ή ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ.
Αυτό που μετράει στη συνείδηση του κόσμου είναι η αναγνωρισιμώτητα του ονόματος και ΜΟΝΟ αυτό.
Οι πραγματικές γνώσεις του κοινού περί ασφάλειας πτήσεων περιορίζονται στην γενική "αλήθεια" πως
οι Έλληνες ή οι Γερμανοί, και δεν γνωριζω ποιοί άλλοι , πιλότοι είναι οι καλύτεροι.
Άρα το να ξεκινήσει κάποιος μία καινούρια αεροπορική δεν είναι το ίδιο από άποψη άμεσης αποδοχής.
Όσο γία την πορεία της εταιρίας είναι πραγματικά άγνωστη.
Θα ήθελα να σας θυμίσω λίγο τον τρόπο που έκλεισε η Sterling τον Οκτώβριο. Ξαφνικά, ένα πρωί
η ιστοσελίδα της ανακοίνωσε την πτώχευση. Δεν "κινήθηκε" κανένας" !
Εγώ προσωπικά είμαι αισιόδοξος, και πιστεύω πως άν ήταν να χρεοκωπήσει σύντομα δεν θα
γίνονταν αυτές οι κινήσεις . Θεωρώ πως θα αντέξει μέχρι το επόμενο φθινόπωρο.
Σχετικά με την επιστροφή αεροσκαφών σκεφτήτε πως όλες οι εταιρίες ζήτησαν καθυστέρηση
παραδόσεων από τους κατασκευαστές λόγω της αναμενώμενης μείωσης στην κίνηση.
Θα ακούσατε ίσως πως η Boing προχωρά σε μαζικές απολύσεις.
Τελος η Wizz ανακοίνωσε την έναρξη πτήσεων με βάση την Πράγα (όχι γιά Αθήνα) από τον Φεβρουάριο.
Αυτό ίσως σημαίνει πως γνωρίζουν τον πιθανό τερματισμό ορισμένων πτήσεων της Skyeurope.
Πάντως καμία ιδιωτική εταιρία δεν συμφέρει η αναστάτωση και διστακτικότητα που προκαλεί
στον κόσμο η πτώχευση οποιουδήποτε ανταγωνιστή.
Καλές πτήσεις
και όσοι επισκεφθήτε την Πράγα και θέλετε κάτι glamour (όχι γιά αργά) προτείνω to KU LOUNGE.

Δε διαφωνώ καθόλου όσον αφορά το όνομα μιας εταιρείας που είναι το βασικότερο περιουσιακό της στοιχείο. Μου φαίνεται όμως πολύ μεγάλο το ποσό των ζημιών για να το καλύψουν στο άμεσο μέλλον και να αρχίσει να αποδίδει η επένδυση. Αυτο που με κάνει απαισιόδοξο είναι το γεγονός ότι ήδη έχει κόψει δρομολόγια στο παρελθόν και πάλι τα ίδια (λόγω βέβαια της τιμής του πετρελαίου κυρίως). Οι κινήσεις της είναι λίγο σπασμοδικές και φαίνεται ότι τα προβλήματα που κρύβονται μέσα πρέπει να είναι πολύ μεγαλύτερα. Μακάρι το 2011 να λειτουργεί με τα 32 αεροσκάφη που διαφημίζει, μας συμφέρει όλους!

να ρωτησω κατι?ειμαι η πλεον ασχετη πανω στο θεμα γενικα των αεροπορικων απλα διαβασα σε προηγουμενες σελιδες οτι αγοραστηκε κ μαλιστα πηρα κ τηλεφωνο στην SAPO για να επιβεβαιωσω την πτηση αλλα δεν ειδα κανενα να ασχολειτε..τελικα ειναι ψεματα?

Μην ανησυχείς γλυκιά μου. Πετάς με την καλύτερη low cost εταιρεία ολόκληρου του πρώην κομμουνιστικού μπλοκ. Δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας. Αν επικεντρώνεσαι στην αρνητική πλευρά των πραγμάτων θα χάσεις τη χαρά ενός τόσο πρωτότυπου ταξιδιού και οι αρνητικές σκέψεις δεν κάνουν καλό. Σε τελική ανάλυση, δες το σαν περιπέτεια κι όταν με το καλό γυρίσεις πίσω, να μας γράψεις και το τριπ ρηπόρτ που μας αρέσουν να διαβάζουμε.

eleni^^":1zllviu4 said:
να ρωτησω κατι?ειμαι η πλεον ασχετη πανω στο θεμα γενικα των αεροπορικων απλα διαβασα σε προηγουμενες σελιδες οτι αγοραστηκε κ μαλιστα πηρα κ τηλεφωνο στην SAPO για να επιβεβαιωσω την πτηση αλλα δεν ειδα κανενα να ασχολειτε..τελικα ειναι ψεματα?
Ελενη μην ανυσηχεις,η πτηση θα γινει κανονικα και θα τα περασεις super στην Πραγα,μην ξεχασεις να μας στειλεις το trip report

Velerefontis":24rg7pq4 said:
Δυστυχως το μελλον της εταιριας δειχνει πολυ δυσοιωνο και είχα κλείσει και εισιτήρια για το καλοκαίρι γμτ..
Πάλι καλα ήταν φθηνά, VIE-SKG 34 το άτομο Χ2 .Μια ερώτηση: Δεν είναι κάνα τραγικό ποσό αλλά αν κλείσει δικαιούμε κάποια επιστρογή ποσού?Να σας ενημερώσω ότι την ταξιδιωτική ασφάλιση δεν την είχα τσεκάρει

Η αλήθεια ειναι ότι δεν μου εχει τύχει ποτε αλλά σαν αγχωτικός που ειμαι είχα μάθει τα έξεις:
α) αν εχεις πληρωσει με πιστωτική που έχει ταξιδιωτική ασφάλεια ενσωματωμένη (δες τους ορούς) πιθανότατα την βγάζεις καθαρή.
β) με άλλες κάρτες μπορεις παντα να ξεκινήσεις διαδικασίες (το πρότεινε και η sterling οταν έκλεισε) και να ελπίζεις
β) με άλλες μεθόδους πληρωμής (paysafe, κτλ), ειλικρινά δεν εχω ιδεα αλλα μυρίζομαι μπλεξίματα.

Αλλά δεν υπάρχει πρόβλημα νομίζω θα κάνεις το ταξιδάκι σου και όλα θα πάνε καλά ακόμα και να υπάρχει πρόβλημα η εταιρία θα κάνει ότι μπορεί να μην κλείσει. Έφτασε Φεβρουάριος, τώρα που η σεζόν ανοίγει όλοι οι πιστωτές θα περιμένουν μερίδιο από τα κέρδη της περιόδου. Από οκτωβρη πάλι τα λέμε.

Φιλε fxxxr δεν πληρωσα με πιστωτικη,πλήρωσα με cash-card(απευθείας δηλαδή από τον τραπεζικό μου λογαρ.)Θέλω να πιστεύω οτι η εταιρία θα συνεχίσει να πετάει ειδάλλως θα πρέπει να αναζητήσω άλλη πτήση που φυσικά για δύο άτομα θα μου βγει 200-250 σίγουρα..Πιστεύω ότι η κρίσιμη μέρα για την εταιρεία θα είναι η Πέμπτη 15/01 επειδή την συγκεκριμένη μέρα θα πρέπει να ρυθμίσει ένα χρέος 10 εκατομ Ευρώπουλα προς την Sapo.
Ελπίζω να συνεχίσει,προσωπικά γουστάρω πολύ τα χρώματά της.

Aν ηταν να κλεισει θα εκλεινε εδω και καιρο τα καλυτερα ερχονται!!!!!!!!!!!!!!!!!