Re: SkyEurope στην Αθήνα
Αγαπητέ mxnk ,
Είσαι πολύ ενήμερος γιά τα οικονομικά της εταιριας και ίσως είναι εύλογη η απορία σου (γιατί κάποιος
επενδύει και δεν ξεκινάει κάτι από την αρχή ) από καθαρά οικονομοτεχνική πλευρά.
Όμως παραβλέπεις κάτι. Εγώ , όπως και εσύ ίσως , σε ό,τι πετάει είμαι μέσα.
Αυτό δεν ισχύει γιά πάνω από το 80% του κόσμου που πετάει. Έτσι λοιπόν το όνομα που έχει χτίσει
αυτά τα χρόνια η Skyeurope έχει κάποια αξία . Δεν είναι τυχαίο ότι σε πολλές διαφημίσεις πιά
οργανομένων εκδρομών από πρακτορεία ( βλέπε ένθετα "Καθημερινη" ) αναφέρεται διαρκώς :
πτήσεις με SKYEUROPE ή AEGEAN ή ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ.
Αυτό που μετράει στη συνείδηση του κόσμου είναι η αναγνωρισιμώτητα του ονόματος και ΜΟΝΟ αυτό.
Οι πραγματικές γνώσεις του κοινού περί ασφάλειας πτήσεων περιορίζονται στην γενική "αλήθεια" πως
οι Έλληνες ή οι Γερμανοί, και δεν γνωριζω ποιοί άλλοι , πιλότοι είναι οι καλύτεροι.
Άρα το να ξεκινήσει κάποιος μία καινούρια αεροπορική δεν είναι το ίδιο από άποψη άμεσης αποδοχής.
Όσο γία την πορεία της εταιρίας είναι πραγματικά άγνωστη.
Θα ήθελα να σας θυμίσω λίγο τον τρόπο που έκλεισε η Sterling τον Οκτώβριο. Ξαφνικά, ένα πρωί
η ιστοσελίδα της ανακοίνωσε την πτώχευση. Δεν "κινήθηκε" κανένας" !
Εγώ προσωπικά είμαι αισιόδοξος, και πιστεύω πως άν ήταν να χρεοκωπήσει σύντομα δεν θα
γίνονταν αυτές οι κινήσεις . Θεωρώ πως θα αντέξει μέχρι το επόμενο φθινόπωρο.
Σχετικά με την επιστροφή αεροσκαφών σκεφτήτε πως όλες οι εταιρίες ζήτησαν καθυστέρηση
παραδόσεων από τους κατασκευαστές λόγω της αναμενώμενης μείωσης στην κίνηση.
Θα ακούσατε ίσως πως η Boing προχωρά σε μαζικές απολύσεις.
Τελος η Wizz ανακοίνωσε την έναρξη πτήσεων με βάση την Πράγα (όχι γιά Αθήνα) από τον Φεβρουάριο.
Αυτό ίσως σημαίνει πως γνωρίζουν τον πιθανό τερματισμό ορισμένων πτήσεων της Skyeurope.
Πάντως καμία ιδιωτική εταιρία δεν συμφέρει η αναστάτωση και διστακτικότητα που προκαλεί
στον κόσμο η πτώχευση οποιουδήποτε ανταγωνιστή.
Καλές πτήσεις
και όσοι επισκεφθήτε την Πράγα και θέλετε κάτι glamour (όχι γιά αργά) προτείνω to KU LOUNGE.