SkyEurope

Re: SkyEurope στην Αθήνα

Σε άρθρο της ίδιας ιστοσελίδας πάντως αναφέρει πως η SkyEurope πρόκειται να παραλάβει έως 7 737classics το ερχόμενο διάστημα (συμπεριλαμβανομένων των 2x737-500 που ήδη πετάει). Αν όντως ισχύουν τα γραφόμενα τότε θα μιλάμε συνολικά για 2x735 & 5x733. Αντίστοιχα, στο CH-Aviation κάνει λόγο για 3x735 (1 stored @ Shannon) & 4x733. Το σίγουρο είναι πως θα πορευτεί για το επόμενο διάστημα με 6-7 737classics & τα 4 737NG που έχουν απομείνει.

Όσο για το νέο livery, φτάνει σε ομορφιά το παλαιό κατά το μισό :?, ωστόσο είναι προτιμότερο από το ολόλευκο που βλέπουμε τώρα τελευταία και θυμίζει άλλες εταιρείες με παρόμοια μοίρα :( .

τελεικα αυτη η κοπελα η eleni^^ πεταξε με την Sky ή οχι? δε εχει δωσει ακομα σημεια ζωης :D

Μάλλον θα είναι stranded στη Βιέννη... :D

Καλησπέρα! Ανακάλυψα τυχαία το forum ψάχνοντας ενναλακτικούς τρόπους πληρωμής των εισητηρίων της Skyeurope ή κάποιον υπεύθυνο γι αυτή την εταιρεία στην Ελλάδα(μαλλον στο Ελ/βεν.) και έπεσα πάνω στις συζητήσεις σας περί χρεοκοπίας..Επειδή θα θελα εισητήρια για Πράγα τον Ιούλιο, υπάρχει περίπτωση λέτε να γίνει κανένα μαγικό και να μην πραγματοποιηθεί το ταξίδι?Και σε αυτή την περίπτωση θα αποζημιωθώ? Επίσης να ρωτήσω μιας και φαίνεστε αρκετα ενημερωμένοι να κλείσω τώρα τα εισητήρια ή να περιμένω κάποια προσφορα? Και ποια ειναι η καλυτερη μέθοδος πληρωμής? Η πιο "εγγυημένη"? Δεν υπάρχει κανείς στην Ελλάδα να συννενοηθείς? Επίσης τι ειναι το happy hour ακριβώς? Ευχαριστώ!!!!!!!!!!!!!!

Πιστεύω πως γιά τις πτήσεις μέχρι το τέλος του καλοκαιριού δεν υπάρχει πρόβλημα.
Μην περιμένεις άλλη προσφορά μιλάς γιά πολύ high season.

Η εταιρεία αντιμετωπίζει εδώ και αρκετό καιρό σοβαρά οικονομικά προβήματα. Μέχρι σήμερα δείχνει να τα καταφέρνει γιατί ειδικά αυτοί που της έχουν δανείσει χρήματα για κάποιο λόγο εξακολουθούν να την πιστεύουν. Κάθε μήνα παίρνει παρατάσεις για την αποπληρωμή των δανείων της και ακόμα δεν έχει καταφέρει να δημοσιεύσει τα οικονομικά της στοιχεία με ημερομηνία 30/09/2008.

Αύριο αναμένεται σύμφωνα με την τελευταία της ανακοίνωση να δημοσιεύσει τα οικονομικά στοιχεία και θα μάθουμε αν θα πάρει ακόμα μια παράταση για τα δάνεια της.

Κι εγώ νομίζω ότι και αυτό το καλοκαίρι θα πετάει

Ορμώμενη από το προσωπικό δράμα που βιώνω εδώ και μια εβδομάδα θα σε συμβούλευα να μην προβείς στην προαγορά οποιουδήποτε εισιτηρίου με την συγκεκριμένη αεροπορική εταιρεία αν δεν είσαι 1000% σίγουρος.Μπορεί να προσφέρει εισιτήρια σε δελεαστικές τιμές αλλά σου τα παίρνει διπλάσια αν τολμήσεις να τα ακυρώσεις.

Τους είχα στείλει mail την προηγούμενη Πέμπτη προκειμένου να με ενημερώσουν για τις χρεώσεις ακύρωσης και μου απάντησαν την Τρίτη αφού τους καλέσαμε τηλεφωνικά στην Σλοβακία τουλάχιστον 5 φορές (αφού το τηλέφωνο που μας έδωσαν στην Αθήνα δεν το σηκώνουν ποτέ).Το site κρατάει cookies τα οποία μπλοκάρουν κατά κάποιο τρόπο την προσπάθεια αλλαγής ημερομηνίας βγάζοντας διαρκώς error και ζητώντας σου να επικοινωνήσεις τηλεφωνικά μαζί τους .Σε αυτή την περίπτωση η χρέωση αλλάζει και προστίθενται τουλάχιστον 10 ευρώ στην τιμή του εισιτηρίου ανά επιβάτη (πέραν των 50 ευρώ που πληρώνεις ούτως ή άλλως για την αλλαγή ανά επιβάτη και τη διαφορά στην τιμή του εισιτηρίου).Αλλά αυτό είναι το λιγότερο...

Το ζητούμενο είναι πως όταν πας να αλλάξεις ημερομηνία αφού έχεις επιλέξει την δήθεν οικονομικότερη τιμή,την ίδια στιγμή σε ενημερώνουν πως οι τιμές άλλαξαν γιατί δήθεν το σύστημα λειτουργεί online και μπορεί να αλλάξει ανά πάσα στιγμή (αυτό συνέβη κατά διαβολική σύμπτωση και τις δυο φορές που προσπάθησα μαζί τους).Ένα γρήγορο τεστάκι που έκανα μου έδειχνε ταυτόχρονα σε δυο διαφορετικούς web browsers (mozilla και explorer) διαφορετικές τιμές και το πιο εξωφρενικό ήταν όταν προσπαθούσες να αλλάξεις το εισιτήριό σου online (αφού κατάφερνες να βρεις τελικά τον τρόπο να δουλέψει),όπου έβγαζε πιο ακριβή τιμή και ταυτόχρονα αν επέλεγες την ίδια ημερομηνία χωρίς αριθμό κράτησης (δηλ σαν να έβγαζες νέο εισιτήριο) το έδειχνε πιο φθηνό.

Αποτέλεσμα όλων αυτών για να μην μακρηγορώ ήταν να μου ζητήσουν 368 ευρώ παρακαλώ ως διαφορά για την αλλαγή του εισιτηρίου για κράτηση 2 ατόμων (σύνολο 656 μαζί με τα 288 που πλήρωσα πριν) και εγώ να μην μπορώ να αλλάξω το εισιτήριο αύριο που πετάω ή να το δώσω σε άλλον,γιατί δεν μπορώ ούτε να πληρώσω την εξωφρενική διαφορά (ουσιαστικά να το ξαναπληρώσω) ούτε να αλλάξω όνομα γιατί εκεί η τιμή γίνεται αστρονομική.Εξαντλήσαμε όλα τα πιθανά ενδεχόμενα και εισπράξαμε μια αδιαφορία και έναν εμπαιγμό χειρίστου είδους για μια αεροπορική εταιρία που κομπάζει πως έχει πάρει και βραβείο skytrax το 2008...

Τους το χαρίζω λοιπόν το εισιτήριο αφού έτσι το θέλουν,αλλά θα τους κυνηγήσω με κάθε ένδικο μέσο προκειμένου να δικαιωθώ.Συγνώμη για την μακρόσυρτη καταχώρηση* ,αλλά πρέπει να γνωρίζετε την αλήθεια την επόμενη φορά που θα σκεφτείτε να προαγοράσετε ένα "οικονομικό" εισιτήριο της sky europe.

*Έχω παραλείψει και μια άλλη λοβιτούρα που μου έκαναν με την κάρτα όταν προσπάθησα να πληρώσω τη διαφορά αλλαγής εισιτηρίου με μια οικονομική τιμή που έβγαλαν ως προσφορά.

xaxa":2f7dlmir said:
Καλησπέρα! Ανακάλυψα τυχαία το forum ψάχνοντας ενναλακτικούς τρόπους πληρωμής των εισητηρίων της Skyeurope ή κάποιον υπεύθυνο γι αυτή την εταιρεία στην Ελλάδα(μαλλον στο Ελ/βεν.) και έπεσα πάνω στις συζητήσεις σας περί χρεοκοπίας..Επειδή θα θελα εισητήρια για Πράγα τον Ιούλιο, υπάρχει περίπτωση λέτε να γίνει κανένα μαγικό και να μην πραγματοποιηθεί το ταξίδι?Και σε αυτή την περίπτωση θα αποζημιωθώ? Επίσης να ρωτήσω μιας και φαίνεστε αρκετα ενημερωμένοι να κλείσω τώρα τα εισητήρια ή να περιμένω κάποια προσφορα? Και ποια ειναι η καλυτερη μέθοδος πληρωμής? Η πιο "εγγυημένη"? Δεν υπάρχει κανείς στην Ελλάδα να συννενοηθείς? Επίσης τι ειναι το happy hour ακριβώς? Ευχαριστώ!!!!!!!!!!!!!!

Η αποπληρωμή των δανείων και η δημοσίευση των οικονομικών στοιχείων του 2008 (30/9) πήραν για άλλη μια φορά παράταση 1 μήνα

SkyEurope στην Αθήνα

Πέταξα για πρώτη φορά με τη Skyeurope τη Δευτέρα 11/05, έχοντας πρώτα επικοινωνήσει με το γραφείο της στο αεροδρόμιο για να ρωτήσω σχετικά με τη διαδικασία έτσι ώστε να δώσω στο πλήρωμα κάποια φάρμακα τα οποία χρειάζονταν ψυγείο.
Ευτυχώς τελικά, δε χρειάστηκε να πάρω μαζί τα συγκεκριμένα φάρμακα.
Και λέω ευτυχώς γιατί απ' ότι μου είπε η αεροσυνοδός (όταν της ζήτησα να βάλουμε στο ψυγείο ή σε πάγο το φαγητό του μωρού που ταξίδευε μαζί μας) δεν υπήρχε στο αεροσκάφος ούτε ψυγείο, ούτε πάγος.
Ενημερωτικά, το αεροσκάφος ήταν ένα ολόλευκο, γερασμένο 737-500 (LY-AWF).

Πρέπει βέβαια να πω και τα θετικά,
στην αναχώρηση από την Αθήνα "δέσμευσαν" τη διπλανή μας θέση και έτσι δε χρειάστηκε να έχουμε καθ' όλη τη διάρκεια της πτήσης το μωρό στην αγκαλιά.
Στην πτήση επιστροφής παρ' όλο που (απ' ότι μας είπε η υπάλληλος) δε μπορούσαν να "δεσμεύσουν" θέση, μας έδωσαν τις θέσεις A και C, έτσι ώστε να ελαχιστοποιήσουν τις πιθανότητες να τοποθετηθεί κάποιος ανάμεσα σε δύο άλλους επιβάτες με μωρό. Όντως, η Β έμεινε κενή.

@Ioli:
Και γιατί δεν ακύρωνες τα εισητήρια που είχες έτσι ώστε να σου επιστραφούν οι φόροι και κατόπιν να εκδόσεις καινούρια για τις (νέες) ημερομηνίες που ήθελες?

Δεν πιστευω να κερδιζε τιποτα η ioli αν ακυρωνε τα εισιτηρια για να παρει τους φορους πισω,γιατι απο προσωπικη εμπειρια και για τον ιδιο λογο,η sky europe οχι μονο δεν μου επεστρεψε φορους απο πτηση που δεν εκανα αλλα δεν απαντουσε καν στα e-mail που της εστελνα