SkyEurope

Re: SkyEurope στην Αθήνα

fotis":1l46vv7q said:
@Ioli:
Και γιατί δεν ακύρωνες τα εισιτήρια που είχες έτσι ώστε να σου επιστραφούν οι φόροι και κατόπιν να εκδόσεις καινούρια για τις (νέες) ημερομηνίες που ήθελες?

Γιατί δεν μου έδινε τέτοια επιλογή το σύστημα.Μπορούσες μόνο να αλλάξεις την ημερομηνία ή το όνομα,όταν προσπάθησα να κάνω το πρώτο μου ζήτησαν 368 ευρώ διαφορά και είπαν ότι δεν γίνεται επιστροφή χρημάτων.Έπρεπε να γίνει μέχρι σήμερα η αλλαγή και ένα οικονομικό εισιτήριο που κατάφερα να βρω μου έβγαλαν την κάρτα άκυρη (την ίδια που χρησιμοποίησα την πρώτη φορά) ώστε να μην το κάνω και έτσι άλλαξε η τιμή και διαμορφώθηκε στο ποσό που έγραψα παραπάνω.Κοινώς τα έχουν όλα υπολογισμένα ώστε να μην χάσουν με τίποτα τα λεφτά της πρώτης κράτησης.Όταν μάλιστα τους είπα ότι είναι εξωφρενική διαφορά μου είπαν ειρωνικά να βγάλετε καινούργιο.Ακόμα και εκεί όμως η διαφορά ήταν κάπου 60 ευρώ,αλλά μετά τον απαράδεκτο τρόπο που μας αντιμετώπισαν δεν θέλω να τους δώσω ούτε ευρώ παραπάνω.

Ούτε καν στο mail δεν μου απάντησαν από προχθές,που τους παρακάλεσα ευγενικά να διευθετήσουν το πρόβλημά μας καθώς έτυχε ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας...Ειλικρινά λυπάμαι, γιατί η πιο οικονομική απευθείας πτήση από Θεσσαλονίκη είναι μέσω της συγκεκριμένης εταιρείας,γεγονός που την καθιστά κατά κάποιο τρόπο μονοπωλιακή γραμμή.Έχετε μήπως να προτείνετε κάποια άλλη οικονομική λύση;Είδα με την Ολυμπιακή αλλά είναι μέσω Αθηνών και βγαίνει με το οικονομικό κάπου 500ευρώ τα δύο άτομα.Δυστυχώς επειδή φεύγω για σπουδές εκεί θα χρειαστώ πολλές φορές μελλοντικά κάποια αεροπορική και η Sky europe φάνταζε ως η ιδανική λύση...Τώρα έχω απογοητευτεί τρομερά και δεν ξέρω πως αλλιώς να κινηθώ.Μπορείτε μήπως να με βοηθήσετε; :cry:

Σας ευχαριστώ...

Εδώ και 5 μήνες μετά από τηλεφωνική επικοινωνία και σχετκές επιστολές δεν μου έχουν επιστραφεί οι φόροι από ακύρωση πτήσεων

Διαβάζοντας τις παραπάνω "ιστορίες τρόμου" μου προξενείται μεγάλη απορία ως προς το πώς δουλεύει η εταιρεία. Έχοντας βγάλει πάρα πολλά εισιτήρια μαζί τους για λογαριασμό των πελατών μου, δεν υπήρξε ποτέ κανένα πρόβλημα, αφού οι κρατήσεις γίνονταν μέσω GDS και όχι της εταιρικής τους ιστοσελίδας. Φυσικά, στο GDS δεν υπήρχε δυνατότητα να κάνεις χρήση των προσφορών του €1, αλλά μου είχαν τύχει και εισιτήρια με ναύλο €34+φόρους, ενώ οι κανονισμοί που διέπουν τους ναύλους, αναφορικά με την επιστροφή της αξίας του εισιτηρίου και των φόρων είναι 100% ξεκάθαροι και πολύ συγκεκριμένοι. Οι ναύλοι της NE που κλείνονται από GDS περιλαμβάνουν επίσης τις αποσκευές. Φαίνεται πάντως ότι η εταιρεία αντιμετωπίζει με διαφορετικό τρόπο τους πελάτες της, ανάλογα με το πώς έχουν εξασφαλίσει το εισιτήριό τους.

Έχω προγραμματίσει και εγώ ένα ταξίδι για διακοπές στη Βιέννη με την SkyEurope το καλοκαίρι και με όλα αυτά που μαθαίνω για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η εταιρεία ανησυχώ ιδιαίτερα. Δεν με ενδιαφέρει το ενδεχόμενο ακύρωσης της πτήσης ή απώλειας των χρημάτων μου , αλλά προβληματίζομαι αν η εταιρεία πληρεί όλους τους κανονισμούς ασφάλειας πτήσεων ( συντήρηση , εκπαίδευση πληρωμάτων , κλπ ) δεδομένου ότι τελευταία χρησιμοποιεί και κάποια αρκετά παλαιά αεροσκάφη . Θα εκτιμούσα πολύ τη γνώμη σας ,αφού εγώ είμαι τελείως καινούργιος στον ιστοχώρο σας.
Π.Κ

Φιλε PANCONTCY θεμα ασφαλειας μεχρι τωρα δεν εχει τεθει για τα αεροσκαφη της(μιλαω για τα 737-300 και -500).Η Ηλικία τους είναι ίδια με τα 737-400 της ΟΑ και της Aegean.Στοιχεια μπορείς να δεις εδώ http://www.planespotters.net/Airline/Aegean-Airlines και εδωhttp://www.planespotters.net/Airline/Olympic-Airlines

Υ.Γ. Ας αντέξει μέχρι τέλη Ιουλίου,θέλουμε να πάμε διακοπέςςς... :cool:

Αγαπητή Ιόλη ,
Αυτά που λές γιά τις αλλαγές πτήσεων ισχύουν γιά όλες τις χαμηλού κόστους αεροπορικές και όχι μόνο. Σε ορισμένες μάλιστα όπως η Aegean τα πράγματα είναι χειρότερα επειδή δεν μπορείς να αλλάξεις όνομα ούτε ημερομηνίες γιά τους φθηνούς ναύλους και σου επιστρέφουν μόνο τους φόρους και αυτούς μειωμένους κατά 17 ευρώ. Η Easyjet γιά ένα εισιτήριο Βερολίνο-Αθήνα που είχα πληρώσει 90 ευρώ με χρέωσε 150 ευρώ επιπλέον γιά αλλαγή την επόμενη μέρα. Αυτό είναι λογικό γιατί αλλιώς θα εκδίδαμε εισιτήρια γιά low-season και μετά θα τα αλλάζαμε γιά τη high-season ή θα αλλάζαμε όνομα σε πολύ φθηνά και θα τα πουλάγαμε σε άλλους. Πιστεύω πως το υπάρχον σύστημα τιμολόγησης είναι πολύ πιό δίκαιο από το παλαιότερο όπου ο κάθε υπάλληλος δέσμευε θέσεις χωρίς κόστος.

Έχοντας μόλις πρόσφατα πετάξει με την SkyEurope προς και από την Πράγα, ομολογώ πως εντυπωσιάστηκα με το επίπεδο της εταιρείας! Βέβαια δεν έτυχε να πετάξω με κάποιο από τα ενήλικα 737classic που νοικιάζει (ένα τέτοιο έφευγε παρόμοια ώρα για Βιέννη), ωστόσο ασφάλεια πτήσεων δεν είναι μόνο αυτό. Ο έλεγχος από τις (πανέμορφες) κοπέλες στην καμπίνα ήταν εξονυχιστικός, πέρασαν 2 φορές σε κάθε μια από τις 2 πτήσεις, τσέκαραν αναλυτικά ζώνες και πλάτες καθισμάτων, καθώς και ηλεκτρονικές συσκευές. Μάλιστα δεν έφευγαν από τον επιβάτη που παρατηρούσαν αν πρώτα αυτός ή αυτή δεν έπραττε τα δέοντα. Τέλος, αυτό που μου έκανε την πιο θετική εντύπωση αν και αποτελεί το φυσιολογικό και δεδομένο, είναι πως στην πτήση της επιστροφής μου δόθηκε θέση σε έξοδο κινδύνου (12Α). Παρά το γεγονός πως μπήκα, ως συνήθίζω, από τους τελευταίους στο αεροσκάφος (ξέρετε, αποφυγή χαζής ουράς στον έλεγχο b/p και αντίστοιχης κατά την φόρτωση των λεγόμενων χειραποσκευών ή αλλιώς ντιβανοκάσελων στα ντουλαπάκια), μια α/σ με περίμενε στη σειρά μου και αφού μου είπε ευγενικά πως δεν μπορώ να τοποθετήσω αντικείμενα κάτω από το μπροστινό κάθισμα, μου επεσήμανε με "διδασκαλικό" τρόπο (στα αγγλικά βεβαίως) πως "Κύριε, κάθεστε σε έξοδο κινδύνου και θα πρέπει να μελετήσετε την ειδική καρτέλα οδηγιών για περίπτωση έκτακτης ανάγκης". Μάλιστα μου έκανε επίδειξη για το άνοιγμα της εξόδου κινδύνου και με ρώτησε αν είχα απορίες για τη λειτουργία της ή τις οδηγίες στην καρτέλα. Τέλος, όταν στην απέναντι πλευρά της σειράς 12, οι επιβάτες στα D & E καθίσματα άλλαξαν μεταξύ τους θέση, μια άλλη κοπέλα ήρθε, ρώτησε τι έγινε και τσέκαρε ότι ο επιβάτης στην θέση F παρέμενε ο ίδιος (και ικανότερος σωματικά από τους 3 να αντιμετωπίσει μια έκτακτη κατάσταση).

Να σημειώσω πως δεν είναι η πρώτη φορά που κάθομαι σε έξοδο κινδύνου, ωστόσο είναι η πρώτη φορά που δόθηκε η απαραίτητη σημασία στην τόσο νευραλγική αυτή θέση. Και νομίζω πως αξίζουν συγχαρητήρια τόσο στην εταιρεία, γιατί δίνει έμφαση στην εκπαίδευση των πληρωμάτων, όσο κυρίως στις 6 (ξαναλέω πανέμορφες) κοπέλες (5 τσέχες και 1 λιβανέζα) που ταξίδεψαν μαζί μας ως πλήρωμα καμπίνας. :great:

είναι η καλύτερη lowcost τι να λέμε τώρα. το μόνο παράπονο (τεράστιο) είναι που πήγα 4 λεπτά με το κλείσιμο του checkin (στο αεροδρόμιο της πράγας για πτήση προς βρυξέλλες) και δεν με άφησαν να μπω (αφού καθυστέρησαν 6 λεπτά να πάρουν τηλ και μου είπαν ότι είχαν ξεκινήσει το boarding.. ναι καλά είχε τέτοιο κρύο κλπ που όλοι τρώγανε καθυστερήσεις και γενικά ξενέρωσα τα μέγιστα.. επίσης άλλη πτήση είχαν την επόμενη μέρα.. έβγαλα τότε με την brussells επι τόπου κι έφαγα 2 ώρες καθυστέρηση και όταν έφτασα στις βρυξέλλες υπήρχε το χάος λόγω απεργίας) έτσι χάρη σε δαύτους έχασα 6 ώρες για 4 λεπτά. μετά τους πήρα τηλ για τους φόρους αλλά χρεώνουν 30 € και οι φόροι είναι λιγότεροι

Και σε εμένα τα ιδια λέγανε οταν πηγα (δεκ' 0:cool: στην Βιέννη με προορισμό την Αθήνα μετα το τελος του check-in αλλά όταν διαμαρτυρήθηκα οτι στο site τους λέει “Μπορείτε να κάνετε check-in στο CAT στο κέντρο της πόλης” ενω είχαν (εχουν?) σταματήσει να το παρέχουν και απέδωσα εκεί την καθυστέρηση μου (εν μέρη αληθές) μας τσέκαραν κανονικά και μας είπαν να τρέξουμε για να προλάβουμε το boarding που έκλεινε! Κατά τα άλλα και εμενα μου είχε κάνει εντύπωση (καλη πάντα) η επιμονή των αεροσυνοδών στα θέματα ασφάλειας. Ελπίζω ότι θα τα βγάλει τελικά πέρα.

Πώς βλέπετε τα πράγματα μπαίνοντας στο καλοκαίρι; Θα τη βγάλει τη χρονιά ή όχι;

Ξέρει κανείς να μας πει αν όταν κάνεις κράτηση και δεν προσθέτεις βαλίτσα, αν μπορείς να την προσθέσεις αργότερα; Αν μπορείς, το κόστος είναι το ίδιο όπως αρχικά ή πληρώνεις περισσότερα και επιπλέον credit card fees;