Μου έδωσαν την κάρτα σε λιγότερο από 20 μέρες. Έκανα την αίτηση ηλεκτρονικά, μου τηλεφώνησαν την επόμενη ημέρα για ραντεβού. Δύο μέρες μετά ήρθε το courier με τη σύμβαση για τις υπογραφές. Τα 5000 μίλια μπήκαν στο λογαριασμό μου λίγες μέρες πριν μου τηλεφωνήσουν από το υποκατάστημα για να περάσω να πάρω την κάρτα. Με την πρώτη συναλλαγή σου σε επιχείρηση που συμμετέχει στο πρόγραμμα bonus, σου δίνουν 2000 bonus points, οι οποίοι στο τέλος του μήνα θα μετατραπούν σε μίλια και θα μπουν στο λογαριασμό μαζί με όσους άλλους bonus points έχεις τυχόν μαζέψει με την ίδια κάρτα. Δεν έχω κάνει ακόμα ούτε μία συναλλαγή με την εν λόγω κάρτα, καθότι τις μέρες που μεσολάβησαν άλλαξε άρδην η όποια θετική εικόνα είχα για την Αιγαίου (και δεν αναφέρομαι στη φημολογούμενη συγχώνευση).
Πάντως, αν η Alpha χάσει και αυτή τη συνεργασία με την Αιγαίου, θα της αξίζει ο τιμητικός τίτλος του Μητσοτάκη των co-branded καρτών με αεροπορικές εταιρείες. Μετρούν ήδη μία ατυχία με την ΟΑ και την ΟΑ American Express, όταν αναγκάστηκαν να αντικαταστήσουν όλες τις κάρτες με μία νέα Amex που δίνει -εκτός των άλλων- και δωρεάν εισιτήρια με την Αιγαίου. Αν τους κάτσει στραβή και με την Aegean Bonus Visa...