Miles & Bonus

• Thread starter gm747
  • Ημερομηνία δημιουργίας
doctorgvs σου έτυχε εσένα κάτι τέτοιο;
στο site στα προνόμια χρυσών μελών πάντως δεν αναφερει οτι στην Αθηνα δικαιούται 1 συνοδος αλλα στο Μακεδονια όχι....
δεν είμαι σίγουρη .....αλλα πιστευω οτι δεν ισχύει κάτι τέτοιο...
θα υπήρχαν πολλές αντιδράσεις....
:bash:

Ναι μου έτυχε την προηγούμενη βδομάδα, γι' αυτό ρωτάω....
Έχω στείλει mail και στην εταιρεία και περιμένω απάντηση (αν ποτέ απαντήσουν...).

Διαβαζα στην ιστοσελιδα του miles and bonus οτι χρησιμοποιωντας την καρτα στις πτησεις της LH εντος ευρωπης κερδιζεις 750 μιλια(το λιγοτερο)...
Αν κλεισω π.χ. Αθηνα-Λονδινο με LH αρα συνολο 4 σκελη θα κερδισω 750*4=3000 μιλια ή 7500*2=1500 μιλια?
Επισης αν καποιο απο τα σκελη πραγματποιειται με αλλη εταιρεια υπαρχει προβλμα?

Λογικά θα πάρεις τα μίλια *4, τουλάχιστον το miles & more αυτό κάνει....ΑΛΛΑ προσοχή δεν είναι βέβαιο ότι θα πάρεις μίλια, για παράδειγμα ο ναύλος τύπου Τ δεν βλέπω πουθενά να δίνει κάτι. Αν κάποιο από τα σκέλη είναι codeshare και έχει και κωδικό LH δεν θα υπάρχει πρόβλημα αν πάλι είναι απλά παιδάκι της Λουφτχάνσα (swiss, austrian) με δικό του κωδικό και μόνο τότε δεν θα πιστωθείς μίλια.

Disclaimer: δεν δουλεύω στo πρόγραμμα, λέω την άποψη που έχω σχηματίσει από τους ορούς.

Re: Miles & Bonus και Pre-Seating

Η Aegean Airlines, η διακεκριμμένη, καινοτόμος, πρωτοποριακή και ταχύτερα αναπτυσσόμενη ελληνική αεροπορική εταιρεία, κατήργησε τη δυνατότητα προ-κράτησης συγκεκριμένης θέσης μέσα στο αεροπλάνο, τη στιγμή της κράτησης. Στο εξής, προκειμένου να κρατήσετε συγκεκριμένη θέση μέσα στο αεροπλάνο (μέσω του call centre), θα πρέπει να είσαστε κάτοχος της Χρυσής Miles & Bonus, διαφορετικά θα πρέπει να περιμένετε μέχρι την ενεργοποίηση του on-line check-in ή του check-in στο αεροδρόμιο.

Fxxxr":2cglwmb3 said:
Αν κάποιο από τα σκέλη είναι codeshare και έχει και κωδικό LH δεν θα υπάρχει πρόβλημα αν πάλι είναι απλά παιδάκι της Λουφτχάνσα (swiss, austrian) με δικό του κωδικό και μόνο τότε δεν θα πιστωθείς μίλια.

Disclaimer: δεν δουλεύω στo πρόγραμμα, λέω την άποψη που έχω σχηματίσει από τους ορούς.

Από τον Μάρτιο βέβαια (ή όποτε τέλος πάντων γίνει πλήρες μέλος της Star Alliance η Aegean), θα κερδίζεις μίλια και με Austrian, Swiss και λοιπές εταιρείες της συμμαχίας.

Πρεπει να δουμε λοιπον απο την στιγμη που θα μπει η Α3 στην Star Alliance τι μας συμφερει να χρησιμοποιουμε, Miles and More ή Milew and Bonus (απο την στιγμη βεβαια που δεν εχουμε ηδη μιλια σε καποια απο τις δυο καρτες)

Καλησπέρα!

Πώς μπορούμε να βρούμε την κατηγορία ναύλου για κάποιο εισιτήριο; Μήπως πατώντας στην τιμή κάθε εισιτηρίου είναι το πρώτο γράμμα στον κωδικό ναύλου που εμφανίζεται (δηλαδή αν εμφανιστεί "κωδικός ναύλου: U2A3" είναι κατηγορίας U;);

Δεν είναι παράξενο που για εισιτήρια κατηγορίας J τα οποία ενώ ανήκουν στην κατηγορία Semiflex, στο πρόγραμμα Miles & Bonus δίνουν βαθμούς της χαμηλότερης κατηγορίας (200 για εσωτερικό και 500 για εξωτερικό) - τους ίδιους βαθμούς δηλαδή που δίνουν τα εισιτήρια Saver - και όχι της 2ης κατηγορίας ναυλών (500 και 1000 αντίστοιχα); Μόνο με τα εισιτήρια κατηγορίας J συμβαίνει αυτό.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Re: Miles & Bonus και Pre-Seating

aakunz":285uv9qr said:
Η Aegean Airlines, η διακεκριμμένη, καινοτόμος, πρωτοποριακή και ταχύτερα αναπτυσσόμενη ελληνική αεροπορική εταιρεία, κατήργησε τη δυνατότητα προ-κράτησης συγκεκριμένης θέσης μέσα στο αεροπλάνο, τη στιγμή της κράτησης. Στο εξής, προκειμένου να κρατήσετε συγκεκριμένη θέση μέσα στο αεροπλάνο (μέσω του call centre), θα πρέπει να είσαστε κάτοχος της Χρυσής Miles & Bonus, διαφορετικά θα πρέπει να περιμένετε μέχρι την ενεργοποίηση του on-line check-in ή του check-in στο αεροδρόμιο.
ναι γιατί τα 10€ service fee δεν φτάνουν για τέτοιες υπερυπηρεσίες αγαπητέ μου!

Το κακό είναι ότι παλαιότερα έδινε το δικαίωμα για όλους τους ναύλους. Συγκριτικά, για να μην κατηγορούμε μόνο την ΑΕΕ, η ΟΑ από τις 16/06/2007 επιτρέπει μόνο στα ανώτερα RBD's, ενώ άλλες εταιρίες της Συμμαχίας που πρόκειται να ενταχθεί η ΑΕΕ (από το "Απόλυτη Ελληνική Εταιρεία"), είτε έχουν αποκλείσει εντελώς το pre-seating στην Ευρώπη, είτε εφαρμόζουν την ίδια πολιτική, είτε έχουν ανοικτό το πλάνο θέσεων από πριν.

Πλέον, εμείς που δεν συλλέγουμε μίλια στο Μiles&Βonus, για να έχουμε χρυσή κάρτα θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι το check-in. Έχει ο καιρός γυρίσματα, ακόμα και για τις πρωτοποριακές και πολυβραβευμένες εταιρείες... κι ας ξεκίνησαν να κάνουν διακρίσεις...