Miles & Bonus

• Thread starter gm747
  • Ημερομηνία δημιουργίας
Το πρόγραμμα δεν είναι (ακόμα) spending based οπότε το πόσο πληρώνει κανείς δεν έχει σημασία αλλά μόνο το fare bucket (που είναι proxy της τιμής, αλλά με το διαχωρισμό light/flex/comfot flex ίσως δημιουργούνται αυτές οι αποκλίσεις.

100 μίλια δίνουν οι light U,P,T στα domestic απόταν έγινε το overhaul του προγράμματος και καθιερώθηκαν τα διαφορετικά accrual ανάλογα με το light/flex/comfortflex. Επίσης, σίγουρα δεν είναι 100 ευρώ που γράφεις (μήπως εννοείς return?)

Πρακτικά, προφανώς δε θέλουν κανένας να αγοράζει light ναύλους, εξ ου και το μικρό accrual καθώς και το περιοριστικό 1 μόνο item στην καμπίνα. Κάτι σα το basic economy στο Αμέρικα.

98€ και κάτι one way, όλες οι τιμές είναι OW σε σκέλος SKG-ATH ή ΑΤΗ-SKG, αυτο ήταν που με χτύπησε άμεσα. Το δεύτερο τραγικό ήταν (όχι ίδιες μέρες)
Ναύλος light 250 μίλια στα 62.70€
Ναύλος Flex 200 μίλια τιμή 67€
Αρχές Δεκεμβρίου έγιναν οι κρατήσεις, αν κάνει κάποιος ένα search θα τα δει. Έλεγα μήπως έχει να κάνει αν πετάς από Θεσσαλονίκη ή Αθήνα με τους φόρους και το ποσό που πραγματικά μένει στον ναύλο.

Τώρα έβλεπα πάλι Flex στα 75€ να σου δίνει 300 μίλια, στα 83€ να σου δίνει 600 μίλια, ενώ σε ένα ακριβότερο Light άλλη μέρα στα 145€ να δίνει 500 μιλια. Έχουν σίγουρα μια σχέση η μέρα, η τιμή, η κατηγορία ναύλου αλλά δεν είναι απόλυτα, μάλλον με κάποια βαρύτητα ο κάθε παράγοντας. Γενικά ελάχιστοι φλεξ δίνουν 200μίλα, συνήθως από 300 ξεκινούν. Πάντως με κάτω των 500 μιλίων ανά πτήση, 300, 250, 200 ή 100 δύσκολα θα φύγεις με domestic από την μπλέ βαθμίδα. Δλδ για 12.000 θέλεις 60 πτήσεις με 200 μίλια ή 40 πτήσεις των 300 μιλίων...
Το μόνο θετικό (ακόμη), ότι σε μια πτήση Φεβρουάριο με 36.7€ SKG-ATH δίνει 100 μίλια...

Πάντως με κάτω των 500 μιλίων ανά πτήση, 300, 250, 200 ή 100 δύσκολα θα φύγεις με domestic από την μπλέ βαθμίδα. Δλδ για 12.000 θέλεις 60 πτήσεις με 200 μίλια ή 40 πτήσεις των 300 μιλίων...
Ή αν πετάς μόνο domestic κλείνεις Aegean pass που είναι φλεξ σε Y ναύλο και άρα παίρνεις τα μέγιστα 800 μίλια

Ήθελα να ρωτήσω αν κλείσω πτήση ATH-EWR από τη σελίδα της Α3, μου δίνει μίλια; Γιατί αν όχι θα κοιτάξουμε για άλλη σύνδεση.

Επίσης τα μίλια στην Α3 έχουν ημερομηνία λήξης; Έχω πέσει κοντά στις 20.000 μίλια χωρίς να έχω κάνει κάτι.

Δε δίνει όχι γιατί η Emirates δεν ανήκει στην Star Alliance (ούτε σε κάποια άλλη συμμαχία).

Τα award miles όχι δε λήγουν απ’όσο ξέρω, μόνο τα tier που έχουν διάρκεια ενός έτους

Ήθελα να ρωτήσω αν κλείσω πτήση ATH-EWR από τη σελίδα της Α3, μου δίνει μίλια; Γιατί αν όχι θα κοιτάξουμε για άλλη σύνδεση.
Ath Ewr με United ναι είναι στην Star Alliance. Και με μιλια (35000) οι πτησεις κοστίζουν τύπου 35 ευρώ. Κάποιες πτήσεις με TK που έκανα τελευταίες έχουν μπει μετά από λίγες ωρες πολύ πιο γρήγορα από Α3

Δε δίνει όχι γιατί η Emirates δεν ανήκει στην Star Alliance (ούτε σε κάποια άλλη συμμαχία).

Τα award miles όχι δε λήγουν απ’όσο ξέρω, μόνο τα tier που έχουν διάρκεια ενός έτους
Για να κάνω follow up 1500 award miles λιγότερα σήμερα σε σχέση με χθες. Μειώνονται εδώ και 3 μέρες και ενώ λαμβάνω και κάποια από πτήσεις, ξενοδοχεία και κάρτα, που σημαίνει αρκετά περισσότερα μειώθηκαν. Χθες ημουν Χ79950 μίλια σήμερα Χ78278 και έλαβα κάποια.

@stefanv το δρομολόγιο UA δεν είναι όλο το χρόνο και δε θέλω να εξαργυρώσω μίλια. Απλά ρωτούσα αν λάβω μίλια, που δεν λαμβάνω

Last edited:
Πρόσφατα είδα ότι έχει μπει επιπλέον πτήση για νέα Υόρκη εκεί που είχε μόνο μια. Πάντως εχει σχεδόν όλο το χρόνο. Είναι μέλος της star alliance οπότε θα πάρεις μιλια.

Αλλά όντως στο site της βγάζει με emirates οπότε δεν υπάρχει λόγος να κλείσεις μέσω Α3 αλλά από το site της United για τα μιλια, δωρεάν βαλίτσα lounges αν έχεις και status

Για να κάνω follow up 1500 award miles λιγότερα σήμερα σε σχέση με χθες. Μειώνονται εδώ και 3 μέρες και ενώ λαμβάνω και κάποια από πτήσεις, ξενοδοχεία και κάρτα, που σημαίνει αρκετά περισσότερα μειώθηκαν. Χθες ημουν Χ79950 μίλια σήμερα Χ78278 και έλαβα κάποια.
Καλύτερα πάρε τηλ την Aegean γιατί και η ίδια λέει ότι δε λήγουν στους Ο&Π ενότητα 4 https://el.aegeanair.com/oroi-kai-gnostopoiiseis/milesbonus-terms-and-conditions/