Mηχανικός αεροσκαφών

Δεν ανοίγει γιατί αυτή τη στιγμή της κάνουμε συντήρηση. Αν την ξαναδοκιμάσεις το πρωί θα δουλεύει μια χαρά. :)

Για να απαντήσω πάντως στο ερώτημα σου, όχι δεν χρειάζεται πρόσκληση, η είσοδος είναι δωρεάν. Απλά όταν φτάσεις κάνεις μια εγγραφή στην γραμματεία.

Ελπίζω να μην είναι όπως πέρσι που ο κύριος που μίλησε το μόνο που έκανε ήταν να διαφημίσει τη σχολή του(ΙΕΚ) και τίποτα άλλο.Έλεος δηλαδή.
Και μια παρατήρηση.Υπάρχει και Ελλάδα εκτός την Αθήνας.Για μένα δεν με νοιάζει.Εγώ ότι ήταν να μάθω το έμαθα και ξέρω που θα κατευθυνθώ.Υπάρχουν όμως χιλιάδες παιδιά που ακόμα ψάχνονται και δεν έχουν τις απαραίτητες πληροφορίες για τα αεροπορικά επαγγέλματα και δεν έχουν τη δυνατότητα να κατέβουν για μια μέρα στην Αθήνα.
Μην τους γράφετε λοιπόν και διοργανώστε την επόμενη career day στη βόρειο Ελλάδα πχ.

Αγαπητέ z-pilot,

α) Επειδή κι εμάς δεν μας άρεσε καθόλου το επίπεδο της περσινής παρουσίασης θα δεις ότι φέτος δεν τους προσκαλέσαμε καν στην εκδήλωση!

β) Φέτος, όπως έγραψα και σε προηγούμενο post, θα συμμετάσχουν οι 3 μεγαλύτερες σχολές, ήτοι: Ε.Α.Β., Olympic Engineering και H.A.T.A. Εκτός λοιπόν από την ομιλία για το συγκεκριμένο επάγγελμα οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να διασταυρώσουν τις πληροφορίες μιλώντας με τους εκπροσώπους των σχολών.

γ) ΔΕΝ γράφουμε κανέναν! Όμως πρέπει να καταλαβαίνεις ότι δεν είναι μόνο δική μας απόφαση. Αν το διοργανώσουμε π.χ. στη Θεσσαλονίκη, στην Πάτρα ή στα Γιάννενα νομίζεις ότι θα έρθουν όλες αυτές οι σχολές?? Μάλλον όχι. Διότι καλώς ή κακώς έχουμε καταλήξει η μισή Ελλάδα να ζει στην Αθήνα, άρα και η συντριπτική πλειοψηφία των υποψήφιων μαθητών - σπουδαστών ζει εδώ.

δ) Ακριβώς επειδή σεβόμαστε και ενδιαφερόμαστε και για τα παιδιά από την επαρχεία, φροντίσαμε πέρυσι (όπως θα κάνουμε και φέτος) να ανεβάσουμε όλες τις ομιλίες στο internet.

Κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε, αλλά είμαστε πάντα "ανοιχτοί" σε προτάσεις - ιδέες - παρατηρήσεις.

Φιλικά

Σωτήρης

Ίσως ήμουν λίγο αυστηρός.Θεωρώ όμως ότι πρέπει να δίνετε σε όλα τα παιδιά τη δυνατότητα να παρευρεθούν.Από τη στιγμή που η πρώτη career day έγινε στην Αθήνα η δεύτερη έπρεπε να γίνει στην Θεσσαλονίκη.Δεν είπα να πάτε και στην τελευταία επαρχιακή πόλη αλλά δεν είναι μόνο η Αθήνα πόλη.Και όσες σχολές έρχονται να μιλήσουν έχουνε κέρδος νομίζω.Συνεπώς και Θεσσαλονίκη να τους πείτε να έρθουν θα έρθουν.Έναν εκπρόσωπο χρειάζονται άλλωστε.Όχι όλο το προσωπικό της εταιρίας.
Απλές σκέψεις μου.

πτυχια-πιστοποιησεις

καλημερα.συγχαρητηρια για το site σας.Μολις σημερα το πρωι το ανακαλυψα.ειμαι μηχανικος αεροσκαφων στην Π.Α. σε πολεμικα αεροσκαφη 11 χρονια (4 χρ. υπολογος,3 χρ. περιοδικες επιθεωρησεις και 4 χρ. εξιδεικευση στο συστημα καυσιμου).ηθελα να ρωτησω τι χρειαζεται (απο θεμα πτυχιων και πιστοποιησεων) για να μπορεσω να εργαστω σε μια πολιτικη αεροπορικη εταιρια.ευχαριστω.

Θα ηθελα να κανω 2 ερωτησεις...
1.Ισχυει οτι μπορεις να εισαχθεις στη ΣΜΑ αν φυτισεις ενα χρονο στη ΣΑΣ και δωσεις καποιες εξετασεις
2.Οι συνθηκες που επικρατουν στη σχολη οσο αναφορα το θεμα της συμπεριφορας και τις πειθαρχιας ειναι αρκετα δυσκολες :(

Όσον αφορά το θέμα της πειθαρχίας και συμπεριφοράς, μερικοί προσαρμόζονται εύκολα, μερικοί τα παρατάνε, οι περισσότεροι δυσκολεύονται αλλά το παίρνουν απόφαση και προσαρμόζονται.

Γεια σας Λεγομαι Λευτερης και ηθελα να κν μερικεσ ερωτησεις
Εχω μυοπια και για αυτο γνωριζω οτι δεν γινεται να ενταχθω στην σχολη ικαρων ως ιπταμενος
Βλεποντας ποσο ψυλα εχει φτασει η σχολη μηχανικων ικαρωνν εχει φτασει σημερα θα ηθελα να ρωτησω τα εξης :
1. υπαρχουν σχολες στισ οποιεσ μπορεισ να γινεισ μηχανικοσ αεροσκαφων με λιγοτερα μορια
2. Γνωριζω την σχολη ΣΤΥΑ κατα ποσο θεωρειται αξιολογη και αναγνωριζεται ισαξια με τουσ μηχανικουσ απο την σχολη ικαρων
3, υπαρχουν προυποθεσεισ για την εισαγωγη σε σχολεσ μηχανικων αν ναι ποιες (πχ. υψοσ ,μυωπια κ ά)

Διάβασε το thread από την αρχή και θα απαντηθούν όλες οι απορίες σου.

Να ρωτήσω και εγώ κάτι.Μπορώ τώρα το καλοκαίρι να δουλέψω εθελοντικά δηλαδή αμισθί σε αεροδρόμιο στη συντήρηση αεροπλάνων?Προφανώς θα υπάρχουν δουλειές να κάνεις χωρίς να απαιτούνται εξειδικευμένες γνώσεις.Πού μπορώ να ρωτήσω?

Θα θελα να ρωτησω τι γινεται στην Αμερικη με τους μηχανικους αεροσκαφων. Ποιο ειναι το καθεστως των σπουδων, της προϋπηρεσιας για την αποκτηση της αδειας και της ανανγωρισης και μετατροπης του σε EASA.