Mηχανικός αεροσκαφών

Λαθος anastasiosp!
Ζητώ συγνώμη! Δεν διαθέτουν airbus οποτε δεν μπορεις να εργαστείς στο τύπο σου!

Καλησπέρα φίλε anastasiosp.
anastasiosp":i8yqw0rp said:
Έχω απευθυνθεί τόσο στην Aegean όσο και στην Ολυμπιακή.
Ζήσε Μάη μου....
Έχεις σκεφτεί να πας εξωτερικό;
Αν ναι, θα σου πρότεινα να επικοινωνήσεις με γνωστές εταιρίες του εξωτερικού, όπως Lufthansa, British, KLM κτλ.
Από προσωπική επικοινωνία με την εταιρία, γνωρίζω πως η SR technics στη Μάλτα θα προσλάβει κόσμο μεταξύ άνοιξης & καλοκαιριού του 2011.
http://www.srtechnics.com/cms/index.asp?TopicID=695
Ξέχνα το 2012 που λέει το site, κάνουν τις προσλήψεις νωρίτερα για να είναι πλήρως έτοιμοι το 2012.
Για στείλε το βιογραφικό σου εδώ:
SR Technics Malta Ltd.
Human Resources Inquiries
Maria Alessia Micallef, HR Assistant
Tel: +356 22 499 121
Email: mla_employment@srtechnics.com

Η εταιρία έχει πάρει 10ετές συμβόλαιο για συντήρηση των Α320 family της Easyjet, οπότε σαχλές δικαιολογίες περί έλλειψης προϋπηρεσίας δε θα σταθούν εμπόδιο. Αν χρειάζονται κόσμο, τότε απλά σε προσλαμβάνουν και περιμένουν να αποκτήσεις την απαιτούμενη προϋπηρεσία στον τύπο για να σε εκμεταλευτούν μετά όπως θέλουν.
Επίσης έχεις το πλεονέκτημα του Β2.
Τουλάχιστον δεν είναι μακριά η Μάλτα...

anastasiosp":i8yqw0rp said:
4) Πιστοποίηση γνώσης για την ασφάλεια καυσίμων (CDCCL) επίπεδο 1 & 2 (22/11/2010).

5) Παρακολούθηση επαναλαμβανόμενου σεμιναρίου για Ανθρώπινους Παράγοντες (HF) (16/09/2010).

Θεωρώντας βέβαια ότι η σφαιρική γνώση ‘περί αεροπλάνων’ είναι καλή τόσο για να συμπληρώσω τις γνώσεις μου, όσο και για να γίνω καλύτερος μηχανικός, αποφάσισα και πήρα και το πτυχίο του Χειριστή ιδιωτικών αεροσκαφών (PPL).

Μπράβο για τα 4) & 5). Έκανες πολύ καλά που τα πέρασες. :great: :great:
Για το PPL όμως θα έλεγα πως δεν είναι πρέπων να τους το αναφέρεις ως πλεονέκτημα στις γνώσεις σου.
Κάποτε, αν δεν κάνω λάθος, ήταν καλό να το έχεις για να γίνεις ιπτάμενος μηχανικός. Μιλάμε όμως για περασμένες δεκαετίες.

Εύχομαι ό,τι καλύτερο & καλή επιτυχία με τις αιτήσεις σου.

Καλησπέρα σε όλους

Μια νέα σχολή με αντικείμενο την εκπαίδευση μηχανικών αεροσκαφών κατά EASA PART-66 τόσο σε επίπεδο Β1 όσο και σε επίπεδο Β2 στο Μαρκόπουλο Ανατολικής Αττικής.
Δεν γνωρίζω προσωπικά τίποτα περαιτέρω για την σχολή αυτή παρά μόνο πως στη 2nd Aviation Career Day θα είναι "παρούσα".

Παραθέτω τον σχετικό σύνδεσμο: http://www.hata.edu.gr/index.php

Θελω να ρωτησω τι προοπτικες εχει καποιος που τελειωνει επας. Με το πτυχιο της επας και χωρις καποια πιστοποιηση τι ακριβως μπορει να κανει; Επισης ποια η διαφορα Β1-Β2;

Κοίτα δίκοπο μαχαίρι...δλδ από όσα μου έχουν πει στην ΥΠΑ που απευθύνθηκα για πληροφορίες, το πτυχίο επας αναγνωρίζεται από το δημόσιο (για μελλοντικές προκυρήξεις του Δημοσίου) αλλά για συντήρηση αεροσκαφών ούτε λόγος. Εκεί απαιτείται ειδική άδεια-πιστοποίηση Β1, αν ενδιαφέρεσαι να ειδικευτείς στην συντήρηση-επισκευή μηχανολογικών-δομικών μερών αεροσκαφών ή Β2 αν ενδιαφέρεσαι να ειδικευτείς στην συντήρηση-επισκευή ηλεκτρονικών-ηλεκτρολογικών μερών αεροσκαφών. Έχε όμως υπόψιν σου πως το Β1/Β2 αναγνωρίζονται μόνο από τις ευρωπαϊκές ΥΠΑ (και κάποιες ΥΠΑ εκτός Ευρώπης) και από τις αεροπορικές εταιρείες ανά τον κόσμο και όχι από το δημόσιο αφού δεν αποτελεί πιστοποιητικό μεταλυκειακής εκπαίδευσης. Με λίγα λόγια ακόμα και τελειώνοντας το επας "χωθείς" σε κάποια αερολέσχη για πρακτική εργασία, θα αναγκαστείς εκ των πραγμάτων να δώσεις εξετάσεις για την απόκτηση κάποιων εκ των συγκεκριμένων πιστοποιήσεων.

Το ξερω οτι η πιστοποιηση ειναι μονοδρομος για σοβαρη επαγγελματικη προοπτικη. Με πτυχιο επας σαν βοηθος η οτιδηποτε αλλο σε αεροπορικη εταιρια μπορεις να πας; Λογικα Βι και Β2 εχουν διαφορετικη υλη σωστα;

Χωρίς να θέλω να διακόψω τη συζήτησή σας, απλά να αναφέρω πως το Σάββατο στην 2η Aviation Career Day θα είναι παρούσες:
- Ε.Α.Β.
- Olympic Engineering
- Η.Α.Τ.Α.

Εάν μπορείς να έρθεις, είμαι σίγουρος ότι θα μπορέσεις να λύσεις όλες σου τις απορίες και να διασταυρώσεις από τρεις μεγάλους οργανισμούς τις πληροφορίες που θα λάβεις.

Που θα γινει αυτο το Σαββατο;

Οκ σ ευχαριστω. Επειδη δεν ανοιγει η σελιδα υπαρχει καποια εισοδος-προσκληση;