Σ' εμένα τα ποσά των πωλήσεων εξακολουθούν να φαίνονται μεγάλα παρά την κατά 25% μείωση. Θετικό όμως είναι η σημαντική μείωση του κόστους πωλήσεων που τη βοήθησαν να κλείσει με μικτά κέρδη αντί για ζημιές. Μειώθηκαν και τα έξοδα διοικητικής λειτουργίας αρκετά και κατάφερε να κλείσει τη χρήση με κέρδη €2,5 εκατ. !!! Πολύ θετικό για μια εταιρεία που δεν έχει σταθερή δραστηριότητα!
mxnk":3qqz47k2 said:
Το κεφάλαιο ήταν €4 εκατ. με οφειλόμενο €1 εκατ. (το οποίο καταβλήθηκε εντός του 2009) και σύμφωνα με ένα ΦΕΚ αυξήθηκε ακόμα €5 εκατ. το 2009 και έφτασε συνολικά τα €10 εκατ. Λόγω των ζημιών βέβαια μιλάμε για καθαρή θέση γύρω στα €6 εκατ. εκτός πια αν έβγαλε τόοοσα κέρδη το 2009 και τα κάλυψε
Εδώ ήμουν λίγο κακός αφού κατάφερε να κλείσει με κέρδη... άρα η καθαρή θέση είναι γύρω στα €8,5 εκατ.
Οι υποχρεώσεις της μειώθηκαν αισθητά κυρίως λόγω μείωσης των προμηθευτών της. Έχουν αυξηθεί όμως οι προκαταβολές που είχε πάρει (ποιος τις έδωσε ήθελα να ξερα) και οι υποχρεώσεις προς ασφαλιστικούς οργανισμούς.... Και αυτή σε ρύθμιση με το ΙΚΑ;;;;
Αυτό που δεν θεωρώ και τόσο θετικό είναι το γεγονός ότι το 2008 με μεγαλύτερο τζίρο είχε ανείσπρακτες απαιτήσεις γύρω στο €1 εκατ. Φέτος με χαμηλότερο τζίρο της χρωστάνε περίπου €5 εκατ. Με την πίστωση στην Ελλάδα να ξεπερνά το 6μηνο, δεν είναι τραγικό αν βέβαια αυτά τα χρήματα είναι σίγουρο ότι θα τα εισπράξει. Σαν αναλογία όμως συγκριτικά έχει χειροτερέψει. (Ελπίζω να μην της χρωστάει το Δημόσιο....
)
Στα ψιλά γράμματα αναφέρει ότι:
δεν έχει διενεργήσει αποσβέσεις συνολικά €440 χλδ (οι €140 χλδ αφορούσαν τη χρήση του 2009)
στις απαιτήσεις το ποσό των €1,4 εκατ. είναι απαιτήσεις σε καθυστέρηση από την προηγούμενη χρήση και θα έπρεπε να πάρει πρόβλεψη τουλάχιστον €1 εκατ. (καλά τα έλεγα πιο πάνω)
Στις υποχρεώσεις από φόρους - τέλη και ασφαλιστικούς οργανισμούς το ποσό των €709 χλδ είναι ληξιπρόθεσμο και έχει προβεί σε ρύθμιση (και αυτά τα έλεγα πιο πάνω... εδώ τώρα τι φταίει το κράτος και δεν το πληρώνει;;;
Κατά της εταιρείας έχουν ασκηθεί αγωγές από πρώην εργαζομένους που διεκδηκούν ποσό €215 χλδ. Η εκτίμηση των ορκωτών είναι ότι στο τέλος οι αγωγές θα ευδοκιμήσουν υπέρ των εργαζομένων και θα αναγκαστεί να πληρώσει το ποσό των €125 χλδ.
Η εταιρεία δεν έχει ελεγχθεί φορολογικά από τη σύσταση της και ενδέχεται να προκύψουν πρόσθετοι φόροι για τις ανέλεγκτες χρήσεις.
Με όλα αυτά, αν η εταιρεία πάρει τις προβλέψεις που λένε οι ορκωτοί, η καθαρή της θέση θα έπρεπε να ήταν μειωμένη ακόμα €1,7 εκατ. (Άρα καλά έκανα και ήμουν κακός τότε
)
Εγώ όμως ακόμα ελπίζω αφού και οι μέτοχοι συνεχίζουν να "επενδύουν" τα κεφάλαια τους σε αυτή την εταιρεία. (Τα ίδια έλεγα και για τη Sky Europe βέβαια....)