Ένα γενικό μήνυμα προς όλους εκείνους που σκέφτονται τελείως αρνητικά γ την αεροπορική εκπαίδευση στην Ελλάδα...
εδώ κ δύο μήνες έχω τελειώσει την global κ πριν λίγο καιρό επέστρεψα απο τη Γερμανία όπου έκανα το MCC μαζί με ένα συνάδελφο ( κ αυτός απο global) κ παράλληλα με τις καινούριες εμπηρείες, έβγαλα μερικά πολύ χρήσιμα συμπεράσματα...
Μπορώ να πώ, χωρίς καμμία αμφιβολία, ότι το επίπεδο μας (των 2 Ελλήνων) σε σχέση με τους άλλους ευρωπαίους μαθητές είναι το ίδιο , αν όχι κ καλύτερο. Δε μπορώ να γνωρίζω αν οι Ελβετοί, Ιταλοί, Γερμανοί που είχαμε μαζί μας μπορούν να "γλέιφουν" πάνω στο διάδρομο με 30kt πλάγιο άνεμο αλλά τελικά αυτό έχει πολύ μικρότερη σημασία, για μια σταδιοδρομία, σε σχέση με την αντήληψη, τη δυνατότητα μάθησης κ αφομοίωσης καινούριων πραγμάτων κ με τις γενικές γνώσεις.
Κ στα προαναφερθέντα δεν υστερούσαμε, πράγμα που σημαίνει ότι κάποια σχολή (στην προκειμένη περίπτωση global) μας τα έμαθε καλά ,κ ακόμη περισσότερο μας έμαθε να διαβάζουμε γ να έχουμε γνώσεις κ όχι απλά γ να περάσουμε τις εξετάσεις της Υ.Π.Α. Προφανώς αυτά θεωρούν δεδομένο το γεγονός ότι ο κάθε μαθητής έχει την αυτογνωσία κ θα διαβάσει από μόνος του, δίνοντας έμφαση εκεί που έχει αδυναμίες κ δε θα περιορίσει τη μελέτη στη database του bristol κ του aviation exam...
Η αεροπορική νοοτροπία που επικρατεί στην Ελλάδα είναι απο τις χειρότερες (αφιλόξενα αεροδρόμια, χρονοβόρες διαδικασίες για το παραμικρό) αλλά δε πρέπει να τα ισοπεδώνουμε όλα μηδενίζοντας κάθε προσπάθεια που πάει να γίνει προς μία σωστή κατεύθυνση.
Εκεί είναι που πρέπει να υπάρξει η ουσιαστική πρόοδος (νοοτροπία κ γενικότερη παιδεία) ώστε να μπορούμε να χτίσουμε καριέρες οποδήποτε, χωρίς να λέμε ενδόμυχα "είμαι απο Ελληνική σχολή, δεν τα ξέρω καλά-Ο ανταγωνιστής μου (γερμανός-Ιταλός-Ισπανός-Αγγλος) τα ξέρει σίγουρα καλύτερα"
Υ.Γ. Όποιος νομίζει ότι αυτό είναι διαφήμιση στη global απλά έχει χάσει τό νόημα αυτών που ήθελα να γράψω...Αν ήξερα κ άλλες σχολές πως λειτουργούν, θα έγραφα το ίδιο. Απλά εγώ στη global ήμουν κ αυτή μου έδωσε την ώθηση κ τη γνώση. Δε θα έγραφα ποτέ κάτι ξεκινώντας με τη φράση ("άκουσα"..."μου είπε ο φίλος που του είπε ένας άλλος φίλος"), πράγμα που δυστυχώς το βλέπω πολύ συχνά.