Global Aviation Academy

GLOBAL

καλημερα σε ολους

σκεφτομαι σοβαρα να ξεκινησω σε καποια σχολη το προβλημα ειναι οτι δε θελω να φυγω απο ελλαδα ετσι σκεφτομαι για global
.αν υπαρχει καποιος αποφοιτος η καποιος που εργαζεται στο χωρο θα ηθελα να μου πει τι αντιμετωπιση εχουν οι τελειοφοιτοι της σχολης

ευχαριστω

Re: GLOBAL

Μπραβο μονο μπραβο οτι και αν αποφσισεις αν παντως δεν υπαρχει μεγαλο θεμα με τα λεφτα ενα εξωτερικο θα σε εβγαζε απο την ανυποληψια της ελληνικης αεροπορικης εκπαιδευσης και τον ρατσισμο (ουτε εγω ξερω γιατι υπαρχει) απεναντι στο γυναικειο φυλο.

Best wishes. :great:

Ακούγεται ότι υπάρχει πρόβλημα σε ότι αφορά το πτητικό κομάτι λόγο του αεροδρομίου που επιχειρούν, κυρίως στο κομάτι του IR. Γενικότερα η TMA Αθηνών δεν είναι και ο ιδανικότερος χώρος εκπαίδευσης. Γνωρίζει κάποιος πως έχουν ακριβώς τα πράγματα;

Με αφορμή αυτό που επισήμανε ο φίλος παραπάνω...

Στην global έχει αρχίσει να λειτουργεί ο εξομοιωτής στον οποίο γίνεται κ η μεγαλύτερη εκπαίδευση του IR. Είχα την τύχη να τον δοκιμάσω χθές κ είδα τις πολλαπλές επιλογές που έχει όσον αφορά καρικές συνθήκες κ διάφορα failures (για παράδειγμα χθές "πέταγα" με 50-60% πάγο στις πτέρυγες κ προσγειώθηκα στο Βενιζέλο με 27knots πλάγιο άνεμο με gusts)Ο εξομοιωτής δίνει τη δυνατότητα να επαναλαμβάνεται μια άσκηση μέχρι ο εκπαιδευόμενος να την εκτελέσει σωστά κ αυτό με ένα απλό reset στις παραμέτρους...Για παράδειγμα μπορείς να κάνεις 5 ILS μέσα σε μισή ώρα.

Γενικά το TMA των Αθηνών δεν είναι κ ο πιο φιλόξενος χώρος αν κ από τα μέγαρα όσες πτήσεις καταθέτουν IFR σχέδιο πηγαίνουν συνήθως visual μέχρι την Αίγινα κ απο κεί με vectors συνεχίζεται η πτήση.

Το μεγαλύτερο (κατά τη γνώμη μου πάντα) πρόβλημα των Μεγάρων είναι ότι πολλές φορές δεν μας επιτρέπουν πολλα touch n go είτε λόγω ελικοπτέρων είτε επειδή θεωρείται ότι υπάρχει αρκετη κίνηση (πάνω από 2 αεροπλάνα θεωρείται κίνηση) κ οι σχολές ανεβαίνουν μέχρι το αεροδρόμιο του Ικαρου στην Κωπαίδα για να εκτελέσουν ανενόχλητες προσγειώσεις κ εικονικές αναγκαστικές που είναι βασικότατες ασκήσεις...

Ακούγοντάς ολα τα παραπάνω σχετικα με το IR θα συμφωνήσω οτι είναι δυσκολο από τα Μέγαρα. Αλλά οχι ακατόρθωτο. Αυτήν την στιγμή ειναι και η αφεντιά μου στα Μέγαρα για το ΙR.Ο τρόπος που το κάνω ειναι ο εξής και απλός.για να μάθω καλα διαδικασίες VOR/DME και NDB πάω στην ΜΗΛΟ.Eισαι σε 50 λεπτά απο τα Μέγαρα μπορείς να κάτσεις εκει όση ωρα θέλεις μιας και δεν έχει κίνησή,και το κυριότερο από όλα ειναι οτι το VOR από το NDB σε διαφορετική θέση με αποτέλεσμά να κάνεις την κάθε διαδικασία με διαφορετικό τρόπο. όσον αφορά για το ILS μπορείς κάθε σαββατοκύριακο να πηγαίνεις στον Βόλο. Ήμουνα εκεί το Σαββάτο και μέσα σε 2 ώρες και 30 λεπτά πηγα Βόλο εκανα 4 προσεγγίσεις ILS και γύρισα Μέγαρα. Αυτά εν ολίγοις δεν είναι εύκολο αλλά δεν γίνετε και αλλιώς.

Re: ΣΧΟΛΗ Global Aviation(global flight academy)

Καλησπέρα.είμαι στην global περίπου 6 μήνες.έψαχνα πάρα πολύ καιρό να βρώ σχολή και δυστυχώς εδώ στη ελλάδα κρίνουμε χωρίς να ξέρουμε με αποτέλεσμα να κάνουμε κακό σε παιδιά που αγαπάνε πολύ αυτό το επάγγελμα.στην σχολή που είμαι η εκπαίδευση είναι εκπληκτική,όλοι οι καθηγητές είναι έμπειροι,αγαπάνε αυτό που κάνουν και μας το μεταδίδουν.υπάρχει μεγάλη στήριξη από όλες τις απόψεις και πάνω απ όλα σε βλέπουν σαν άνθρωπο και όχι σαν ευρώ.είμαστε όλοι μια ομάδα που έχουμε έναν κοινό στόχο.όσο για τις πτήσεις,εγώ ξεκίνησα από μάρτιο,επειδή πιο πρίν δούλευα συνέχεια και δεν είχα χρόνο και μέσα σε έναν μήνα έβαλα κοντά 50 ώρες.όλοι οι εκπαιδευτές είναι αξιόλογοι και σου μεταφέρουν απίστευτες γνώσεις.στα λέω εγω που είμαι γυναίκα και που στην αρχή ειχα τον φόβο λόγω του φύλου μου.όλοι είμαστε ένα και οι καθηγητές είναι δίπλα μας ανα πάσα στιγμή.όσο αφορά την επαγγελματική αποκατάσταση,πολλοί όπου τελείωσαν από την global βρίσκονται τώρα σε μεγάλες ιδιωτικές εταιρείες καθώς και μελλοντικοί εκπαιδευτές.είμαι απόλυτα ικανοποιημένη και μέσα από την απάντηση αυτή βρίσκω την ευκαιρία να τουσ πώ ένα μεγάλο ευχαριστώ για όλα όσα μου μαθαίνουν και πάνω απ όλα για τον σεβασμό που έχουν σε μένα και στα υπόλοιπα παιδια.

Και μετα ξυπνησες και ειδες οτι ηταν ενα ωραιο ονειρο..... :with:
Σταματα να γραφεις ψεματα και να παραπλανεις το κοσμο. Αν υπηρχε τετοια σχολη στην Ελλαδα θα ηταν παγκοσμιο προτυπο εκπαιδευσης! Δεν ξερεις καν τι ειδους εκπαιδευση γινεται στο εξωτερικο. Μπορει και να ξερεις αλλα αυτο το forum ειναι ανοιχτο σε ολο το κοσμο και γραφει οποιος θελει, ακομα και να κανει διαφημιση για ενα προιον που δεν υπαρχει!
Προς gfa

Χωρίς να έχω πάει σε κάποια σχολή εσωτερικού και χωρίς να δείχνω κάποια προτίμηση σε κάποια whatsoever, nanas44, εσύ έχεις φοιτήσει στην σχολή του θέματος? Ή απλά δεν πιστεύεις ότι τα πράγματα είναι τόσο ρόδινα όσο τα περιγράφει η gfa???

Έχουμε ξανασυζητήσει αυτό το θέμα. Μην ξανακάνουμε τα ίδια λάθη.
Αν πήγες στην global και είσαι απογοητευμένος/η από το ποιόν της εκπαίδευσης ή οτιδήποτε άλλο, παράθεσέ το να κρίνουμε. Αλλοιώς, σου λέω και γω πως η εκπαίδευση που γίνεται στις σχολές εξωτερικού είναι άχρηστη και πως κάνεις διαφήμιση για ένα προϊόν που δεν υπάρχει....

Φίλε nanas44 συμπληρώνοντας την τοποθέτηση του vassdel , επιεικώς απαράδεκτη η αναίτια επίθεσή σου στη κοπέλα gfa!

καλησπέρα nanas44.σέβομαι την άποψη σου αλλά λυπάμαι που θα σου το πώ αλλά αυτή είναι η αλήθεια.Η σχολή είναι ακριβώς έτσι όπως σου λέω.και για να σου πώ κάτι για το εξωτερικό επειδή έχω μιλήσει με άτομα που ήταν στο εξωτερικό σε μεγάλη σχολή μας τόνισαν πως τα χρήματα ήταν πολλά παραπάνω και η μεταχείριση άθλια.σε πληροφορώ πως στην ελλάδα έχουμε απ τους καλύτερους πιλότους που έχουν φοιτήσει εδώ .και από συστάσεις κυβερνητών που έχουν συγκυβερνήτες παιδιά από τις δικές μας σχολές.και σου ξαναλέω,όλοι μπορούμε να κρίνουμε,αλλά είναι καιρός να μάθουμε να ακούμε.σου είπα την άποψη μου.μπορεί και να υπάρχει καλύτερη σχολή .δουλεύω πολύ σκληρά για να τα βγάλω πέρα με όλα τα έξοδα και δεν θα καθόμουν κάπου που θα ήταν έτσι όπως τα περιγράφεις ειρωνικά.δεν διαφημίζω τίποτα,απλώς εκφέρω μια γνώμη γιατί αν μη τι άλλο σπουδάζω στην global.και τα βλέπω ρόδινα γιατι σπουδάζω αυτό που αγαπάω,έχω στερηθεί πάρα πολλά πράγματα και δεν μετανιώνω στιγμή ,γιατι έχω από πίσω μου ανθρώπους καταξιωμένους που μου μεταφέρουν τις γνώσεις τους ,με σέβονται σαν άνθρωπο και κάθε στιγμή καταλαβαίνω πως είμαι τυχερή που ήρθα στην global.δεν μπορώ να σου πω κάτι παραπάνω η κάτι λιγότερο.και για να μην νομίζεις κάτι περαιτέρω για διαφήμιση ονομάζομαι Αρκομάνη Μαρία και φοιτώ από Οκτώβριο σε αυτη την σχολή.ξεκίνησα πτήσεις από μέσα Μαρτίου και μέχρι σήμερα έχω ήδη 50 ώρες. και τέλος,επειδή το θέμα θα καταντήσει να γίνεται βαρετό και ανώφελο,καλό θα ήταν να μην λέμε λέξεις του αέρα γιατί πολλά παιδιά που δεν γνωρίζουν,όπως ήμουν και εγώ στην αρχή,τους τσακίζουμε τα φτερά και τα όνειρα χωρίς να τα αφήσουμε να πετάξουν.εχουμέ στην ελλάδα από τους καλύτερους πιλότους και αντι να στηριζουμε την χώρα μας,με αυτά που λέμε,αναγκαζόμαστε και φεύγουμε στο εξωτερικό για καλύτερα...εμ δεν είναι έτσι.αν πιστεύεισ κάτι τέτοιο ,πήγαινε στο εξωτερικό αλλά μην μειώνεις τις σχολές μας, .όποια και αν είναι η σχολή.