Emirates cabin crew

• Thread starter Thread starter cabin crew
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Re: Emirates info

καλησπέρα. Συνήθως, η εταιρεία προτιμάει άτομα κάτω των 30. Για τους υποψήφιους άνω των 30, θέτει πιο ψηλά τον πήχη των απαιτήσεων και συνήθως διπλο/τριπλοτσεκάρει τις αιτήσεις τους. Αυτό βέβαια δεν θα πρέπει να σε αποτρέψει από το να δοκιμάσεις τουλάχιστον μια φορά την τύχη σου. Πάρα πολλά άτομα άνω των 30 τα έχουν καταφέρει... Καλή επιτυχία!!

Καλησπέρα cabin crew,
είχα πάει στο OD που είχε γίνει τον Δεκεμβριο στην Αθήνα, συστυχως όμως δεν πέρασα και μου είπαν να κανω reapply σε 6 μήνες.....Μπορώ να πάω στο OD που γίνεται στις 18/5???

Παιδια καλησπερα,θα ηθελα να μαθω κατι.Εχω παει σε τρια odκαι ενω στο πρωτο εφτασα στην δευτερη μερα στα αλλα δυο δεν με πηραν απο την πρωτη μερα.Τι μπορει να φταιει που δεν με επελεξαν,εχω βαλει εξτενσιον τωρα θα εχουν προβλημα με αυτο?και επισης πιστευεται οτι πρεπει να ξαναπροσπαθησω?

Αν είναι κάτι που το θέλεις πάρα πολύ, εννοείται ότι θα ξαναπροσπαθήσεις. Φίλος από Γερμανία μπήκε στην εταιρεία με την όγδοη (!!) προσπάθεια. Τα extensions να ξέρεις ότι απαγορεύονται , όποτε καλό θα ήταν να μην εμφανιστείς με αυτό στη συνέντευξη.
Rod":3vab2nwx said:
Καλησπέρα cabin crew,
είχα πάει στο OD που είχε γίνει τον Δεκεμβριο στην Αθήνα, συστυχως όμως δεν πέρασα και μου είπαν να κανω reapply σε 6 μήνες.....Μπορώ να πάω στο OD που γίνεται στις 18/5???

Η πολιτική της εταιρείας είναι αυτό που σου είπαν. Προσωπική μου άποψη είναι ότι πρέπει να σεβαστείς τις προθεσμίες που σου δώσανε. Κατά καιρούς, έχω ακούσει για άτομα που "έσπασαν" το εξάμηνο και εμφανίστηκαν νωρίτερα και προσλήφθηκαν. Αυτό όμως έχει να κάνει με λάθος των recruiters που τους δέχτηκαν στη συνέντευξη. Αν πέσεις σε τυπικό recruiter δεν θα σου επιτρέψει να συνεχίσεις.

Η πολιτική της εταιρείας είναι αυτό που σου είπαν. Προσωπική μου άποψη είναι ότι πρέπει να σεβαστείς τις προθεσμίες που σου δώσανε. Κατά καιρούς, έχω ακούσει για άτομα που "έσπασαν" το εξάμηνο και εμφανίστηκαν νωρίτερα και προσλήφθηκαν. Αυτό όμως έχει να κάνει με λάθος των recruiters που τους δέχτηκαν στη συνέντευξη. Αν πέσεις σε τυπικό recruiter δεν θα σου επιτρέψει να συνεχίσεις.
Ευχαριστώ για την απάντηση. Η αλήθεια είναι ότι δεν ξέρω τι να κάνω. Εάν ήξερα αν θα γίνει OD το καλοκαίρι δεν θα πήγαινα τώρα για να μην "κάψω την ευκαρία". Παρ'όλα αυτά, από περιέργεια i applied online for the upcoming OD και πήρα κανόνικά το invitation email (το οποίο βέβαια έχει την εξής υποσημείωση
PLEASE BE ADVISED: If you have already received this invitation, or have attended an assessment for the cabin crew position within the last six months and/or have attended an interview within the last twelve months, kindly ignore this invitation.
)
Λέω να πάω Cabin Crew...και ότι βρέξει ας κατεβάσει, (στο κάτω κάτω θα έχουν περάσει 5 μήνες και 9 ημέρες ακριβώς, δεν είναι και λίγο)

dotsalgon":3mvyxsh6 said:
Cabin crew σε ευχαριστούμε θερμά για τις πληροφορίες σου! :D

Έχω πάει σε 3 OD της Emirates και ούτε καν τηλέφωνο για το επόμενο στάδιο δεν πείρα. Βέβαια την 1η φορά δεν το πήρα στα σοβαρά παρόλο που είναι ονειρικό επάγγελμα. Τη 2η φορά που το πήρα ποιο κατάκαρδα και ήμουν κυριολεκτικά στη πένα (ακόμα και λεύκανση δοντιών είχα κάνει), έτυχε και ήμουν κρυωμένος λίγες μέρες πριν με αποτέλεσμα να βγάλω ένα σημάδι ερεθισμού κάτω από τη μύτη! Σήμερα (2 Χρόνια μετά) που διάβασα το φόρουμ κατάλαβα γιατί δεν διαλέχτηκα. Την 3η φορά, είχα μάθει και το όνομα της Recruiter μιας που ήταν η ίδια, πάλι δε διαλέχτηκα. Βέβαια είχαν εμφανιστεί και γύρω στα 1000 άτομα άρα οι πιθανότητες λιγόστεψαν τρομερά.

Πόσα άτομα περίπου διαλέγουν από κάθε χώρα? Παίρνουν άντρες ή παίρνουν έναν για τα μάτια του κόσμου και άδικα στηνόμαστε οι υπόλοιποι κουστουμαρισμένοι? Μήπως να δοκίμαζα να πάω σε OD άλλης χώρας μιας που η Recruiter σίγουρα με θυμάται?

Thank you for your time! ;)
Manos

Αφού μπορείς να καταλάβεις ή να υποψιαστείς για ποιο λόγο "κόπηκες" στις προηγούμενες προσπάθειές σου, είσαι σε πολύ καλό δρόμο για να κάνεις τις απαραίτητες διορθώσεις... Δεν υπάρχει συγκεκριμένος αριθμός ατόμων που πρέπει να προσλάβουν από κάθε χώρα. Έχω φύγει από OD έχοντας περάσει τους 200 από τους 204 υποψήφιους στο επόμενο στάδιο και από άλλη όπου απέρριψα 184 από τους 187 υποψήφιους που εμφανίστηκαν (τα νούμερα είναι αληθινά από το προσωπικό μου αρχείο συνεντεύξεων). Είναι αλήθεια ότι οι άντρες είναι σε μικρότερο ποσοστό, χωρίς όμως να υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο ποσοστό που πρέπει να διατηρηθεί. Απλά πάει αναλογικά με τον αριθμό των υποψήφιων. Αφού οι περισσότερες αιτήσεις είναι από γυναίκες, είναι λογικό να είναι και οι επιτυχούσες περισσότερες από τους επιτυχόντες. Μην ξενιτεύεσαι και μην ξοδεύεσαι άδικα για μια συνέντευξη. Ακόμα και αν σε θυμάται η recruiter (φαντάζομαι ότι αναφέρεσαι στην Νατάσα ή Αναστασία), να είσαι σίγουρος ότι αν κρίνει πως πρέπει να προσληφθείς δεν πρόκειται να εξετάσει πόσες προσπάθειες έκανες πριν... Καλή επιτυχία την επόμενη φορά!!

Καλησπέρααα!! Χτες το πρωί έλαβα το γνωστό golden call!! 7 Ιουνίου πετάω για Ντουμπαι!! :)

iPhone.png
Sent from a mobile device
iPhone.png

Kαλησπερα σας και χρονια πολλα. Θα ηθελα να σας κανω δυο ερωτησεις που εχουν πολυ μεγαλη ουσια για εμενα. Ονομαζομαι Βαλια, ειμαι 21 ετων και προσφατα ελαβα ενα email για το ΟD της Emirates στις 18 Μαϊου. Σε γενικες γραμμες, ανταποκρινομαι σε ολες τις "απαιτησεις" της εταιριας. Το μονο μου μειονεκτημα ειναι οτι δυστυχως δε φτανω το 2.12. Φτανω μεχρι το 2.05. Πιστευετε οτι αποτελει αιτια απορριψης; Επειτα, εχω καποια σημαδια λεύκης στα χερια και στο προσωπο μου. Πιστευετε οτι μπορει να απορριφθω;; Δεν ειναι εντονη η χρωματικη αντιθεση, καθως ειμαι ανοιχτοχρωμη. Σας ευχαριστω εκ των προτερων!

Φίλη μου, θα σε απογοητεύσω, αλλά δεν υπάρχει περίπτωση να σε πάρουν αν δεν καταφέρεις να φτάσεις το 2.12. Είναι απαραίτητη προϋπόθεση πρόσληψης. Θα σου πρότεινα στο σπίτι να προσπαθήσεις όσο μπορείς κάνοντας μερικές δοκιμές... Όσο για τα σημάδια , θα τα αγνοήσουν μόνο αν μπορούν να καλυφθούν με make up.

Πλησιάζοντας το OD, σκέφτηκα να γράψω λίγα πραγματάκια για να δείτε τι πρέπει να περιμένετε εκείνη την ημέρα... Κατ΄αρχήν, ψυχραιμία και καλή προετοιμασία. Οι άντρες σκούρο κουστούμι, λευκό πουκάμισο, "σοβαρή" γραβάτα, μαύρα παπούτσια γυαλισμένα, φρεσκοξυρισμένοι, με μαλλί στυλιζαρισμένο. Οι γυναίκες, ταγέρ, ανοιχτόχρωμο πουκάμισο, φουλάρι (προαιρετικά), γόβα ψηλή, καλσόν στο χρώμα του δέρματος, ελαφρύ μακιγιάζ, κόκκινο κραγιόν, κόκκινα νύχια, μαλλί κότσο ή αλογοουρά, χωρίς αφέλειες, μπούκλες και τσουλούφια στο πρόσωπο. Φωτογραφίες ταυτότητας, ολόσωμη (με κουστούμι) που δεν είμαστε προφίλ ή 3/4, χαμογελάμε, τα χέρια κολλημένα στο πλάι και τα πόδια σε μικρή διάσταση. Το CV στα αγγλικά, επαγγελματικό, με έμφαση στην προϋπηρεσία που θα μας βοηθήσει (αεροπορικές εταιρείες, ξενοδοχεία,πωλήσεις,γενικά εξυπηρέτηση πελατών). Είναι σημαντικό να μαζέψουμε το CV ώστε να είναι μόνο 1 σελίδα.
Είμαστε στο ξενοδοχείο τουλάχιστον 40 λεπτά πριν την έναρξη. Έχουμε μαζί μας τις φώτο, το βιογραφικό, νερό και κανένα σνακ, γιατί η μέρα θα είναι πολύ μεγάλη... Από την ώρα που θα φτάσουμε, μέχρι την ώρα που θα φύγουμε, έχουμε καρφώσει ένα γλυκύτατο χαμόγελο στο πρόσωπο, το οποίο θα πρέπει να είναι όσο το δυνατό πιο αυθόρμητο και πιο πειστικό. Μιλάμε με όλους, συστηνόμαστε και δημιουργούμε ευχάριστη ατμόσφαιρα με λίγο χιούμορ (μη το παρακάνετε). Ακόμα και όταν είστε εκτός της αίθουσας ή έξω στο διάλειμμα για να καπνίσετε, να ξέρετε ότι κάποια μάτια σας παρακολουθούν, χωρίς να τους βλέπετε.
Αν υπάρχει χρόνος, γίνεται ενημέρωση για την εταιρεία, και προβάλλονται κάποια videos. Αν οι υποψήφιοι είναι πολλοί, η ενημέρωση γίνεται στο επόμενο στάδιο. Όταν έλθει η σειρά σας να παραδώσετε τα χαρτιά σας, πλησιάζετε χαμογελαστοί, με σταθερό βήμα, ίσιο κορμί. Κρατάτε οπτική επαφή και απαντάτε αμέσως στις ερωτήσεις που μπορεί να σας κάνουν. Οι ερωτήσεις μπορεί να είναι για την προϋπηρεσία σας, για τις σπουδές σας, αν έχετε μείνει πότε μεγάλο διάστημα μόνοι σε μια ξένη χώρα, αν σας προβληματίζει η μετακίνηση σε μια μουσουλμανική χώρα και άλλα τέτοια.
Το απόγευμα θα σας καλέσουν στο κινητό για να σας καλέσουν στο επόμενο στάδιο. Καλό είναι να εμφανιστούμε με διαφορετικά ρούχα, πάντα χαμογελαστοί και περιποιημένοι. Το τεστ αγγλικών είναι σχετικά εύκολο, θα έλεγα επιπέδου lower. Περιλαμβάνει ένα κείμενο το οποίο το διαβάζετε, και απαντάτε σε ρωτήσεις πολλαπλής επιλογής. Επίσης έχει και μια μικρή έκθεση 1 με 11/2 σελίδα. Δεν τους ενδιαφέρουν οι απόψεις σας, αλλά η ικανότητα σας στο γραπτό λόγο.
Οι ομαδικές ασκήσεις έχουν να κάνουν με το πόσο καλός taem player είστε. Είμαστε ευγενικοί με την ομάδα, δεν διαφωνούμε έντονα, δεν διακόπτουμε, δεν κάνουμε γκριμάτσες αποδοκιμασίας. Δεν είμαστε μουγγοθόδωροι, αλλά ούτε και φλύαροι. Δεν τους ενδιαφέρει αν θα υπάρξει σωστή απάντηση, αλλά η συνεργασία της ομάδας για να φτάσετε στο αποτέλεσμα.
Στο ενδιάμεσο, γίνεται το height test. Υπάρχει μια κόκκινη ταινία στον τοίχο και ξυπόλητοι, ακόμα και στηριζόμενοι στα νύχια των ποδών, πρέπει να την ακουμπήσετε.Αν είστε σίγουροι ότι δεν μπορείτε με τίποτα να φτάσετε το 2,12 καλύτερα καθίστε σπίτι γιατί τσάμπα θα χάσετε τη μέρα σας.
Στα role plays θα σας δώσουν σε χαρτάκι κάποια σενάρια και παίζοντας ένα ρόλο θα πρέπει να αποδείξετε πόσο καλοί είστε στην αντιμετώπιση προβλημάτων και στην εξυπηρέτηση δυσαρεστημένων πελατών. Ποτέ μα ποτέ μην αναφερθείτε στο policy της εταιρείας. Πάντα ζητάμε συγγνώμη από τον πελάτη και με χαμόγελο και οπτική επαφή του προτείνουμε μια λύση.
Επίσης, μπορεί να σας δώσουν λίγα λεπτά να μιλήσετε με τον διπλανό ας και μετά να σηκωθείτε και να τον παρουσιάσετε στους υπόλοιπους.
Μετά από κάθε δοκιμασία, έχει ένα μικρό διάλειμμα. Μόλις επιστρέφετε στην αίθουσα, σας περιμένει ένα χαρτί. Ή θα γράφει ότι περνάτε στην επόμενη φάση, ή ότι θα πρέπει να αποχωρήσετε. όσοι μείνουν μέχρι το τέλος, τους ενημερώνουν ότι έχουν επιλεχθεί για το FI (Final Interview). Το FI μπορεί να είναι την επόμενη μέρα, μέσα στην εβδομάδα ή και δυο μήνες αργότερα. Όσοι φτάσουν στο FI θα πρέπει να δώσουν ένα προσωπικό mail για να τους στείλουν ένα σύνδεσμο για το on line ψυχομετρικό τεστ, που πρέπει να το κάνουμε άμεσα. Είναι μια σειρά ερωτήσεων που επαναλαμβάνονται με διαφορετική διατύπωση. Απαραίτητη προϋπόθεση να απαντήσουμε με κάθε ειλικρίνεια, χωρίς να σκεφτόμαστε τι θα απαντήσουμε, γιατί το τεστ είναι έτσι δομημένο, ώστε είναι πολύ εύκολο να δουν που λέμε ψέμματα.
Το FI κρατάει περίπου μισή ώρα με 45 λεπτά. Σε ένα δωμάτιο, είμαστε ένας ένας με έναν ή δύο recruiters. Γίνονται ερωτήσεις για τις σπουδές μας, για τις προηγούμενες δουλειές και ζητούν συγκεκριμένα παραδείγματα όπου παρείχαμε πολύ καλή εξυπηρέτηση, πως χειριστήκαμε δύσκολες καταστάσεις, πως αντιμετωπίσαμε μη συνεργάσιμους συναδέλφους κλπ. Μετά από περίπου 6 εβδομάδες, μας παίρνουν τηλ. να μας που πότε θα πετάξουμε για Dubai, πότε θα αρχίσει η εκπαίδευση μας, και μας ενημερώνουν για τα χαρτιά και τις ιατρικές εξετάσεις που πρέπει να ετοιμάσουμε για να ολοκληρωθεί η πρόσληψή μας.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!!