Emirates cabin crew

Re: Emirates info

Καλησπέρα, έχω περάσει απο final interview στις 11/02 κ το status μου ειναι approval in progress απο τις 26/02. Σήμερα 04/03 με κάλεσαν κ μου ζήτησαν κάποια συμπληρωματικά στοιχεία. Ξεκινάει απο την αρχή πάλι η άναμονη μου; Εκλεισα τις 3 βδομάδες σήμερα!! Κάτι ακόμα, υπάρχει κάποια άλλη κοπέλα που πέρασε final interview κ παρακολουθεί, ή γράφει στο φόρουμ; Ευχαριστώ!!

iPhone.png
Sent from a mobile device
iPhone.png

Δεν υπάρχει συγκεκριμένη περίοδος αναμονής. Από τη στιγμή που ζήτησαν συμπληρωματικά στοιχεία, μπορεί να έχεις οριστική απάντηση σε 2 ήμερες ή σε 3 εβδομάδες. εξαρτάται από το φόρτο εργασίας του recruiter, από το πόσο καλυμμένοι είναι από αυτά που έστειλες, από το notice period που έδωσες και από το προγραμματισμό των εκπαιδεύσεων.

Το κόκκινο μήνυμα οταν πας να κανείς log in στο account σου που λέει "
You will be contacted by your Recruitment coordinator at the earliest" ειναι 100% επιτυχία; cabincrew σ'ευχαριστω πολυ για την απάντηση!!

iPhone.png
Sent from a mobile device
iPhone.png

Ένα έχω να σου πω... κατέβασε τις βαλίτσες σου... Σήμερα ή αύριο θα σε πάρουν για να σου ανακοινώσουν τα ευχάριστα και τις λεπτομέρειες της μετάβασης στο Dubai. Συγχαρητήρια, καλή σταδιοδρομία!!

OD της ΕΚ στην Αθήνα στις 18/05...

Για το φίλο-η που ρώτησε πόσο εύκολο είναι να δουλέψεις στην ΕΚ, έχοντας οικογένεια:
Για την εταιρεία δεν παίζει κανένα ρόλο αν είσαι παντρεμένος ή όχι. Όταν με το καλό πας στο Dubai, υπάρχει μια περίοδος έξι μηνών που δεν μπορείς να φύγεις από τη χώρα, για να αποκτήσεις το δικαίωμα του labor and residence visa. Στο διάστημα αυτό, εννοείται ότι η οικογένεια σου μπορεί να σε επισκεφτεί. Για ένα χρόνο, είσαι υποχρεωμένος να μείνεις στο crew accomodation που παρέχεται από την εταιρεία. Μετά, μπορείς να νοικιάσεις δικό σου σπίτι (πανάκριβα τα ενοίκια), λαμβάνοντας από την εταιρεία ένα επίδομα ενοικίου, χάνοντας όμως αρκετά προνόμια, όπως πχ την δωρεάν μεταφορά από/προς το αεροδρόμιο (οπότε θα χρειαστείς και αυτοκίνητο). Επειδή τα ενοίκια είναι πανάκριβα, για να μείνεις σε μια αξιοπρεπή περιοχή θα χρειαστεί να τσοντάρεις αρκετά χρήματα από το μισθό σου.
Μετά το εξάμηνο που θα εγκριθεί η residence visa σου, μπορείς να κάνεις αίτηση για residence permit των συγγενών α΄ βαθμού(γονείς, παιδιά, σύζυγος). Η διαφορά της residence permit με την residence visa είναι ότι τα μέλη της οικογένειας δεν έχουν δικαίωμα εργασίας. Αν έλθουν στη χώρα και ψάξουν για δουλειά, θα πρέπει να φύγουν και να επιστρέψουν μετά την έκδοση της δικής τους residence visa που που θα τους επιτρέψει να δουλέψουν. Οπότε ή δεν δουλεύουν (απίθανο να συντηρείς σπίτι και οικογένεια με το μισθό σου) ή βρίσκουν δουλειά πριν έλθουν στη χώρα.
Ελληνικά σχολεία δεν υπάρχουν στο Dubai. Νομίζω, χωρίς να είμαι βέβαιος, ότι υπάρχει μια αποσπασμένη δασκάλα στο Abu Dhabi που κάνει μαθήματα ελληνικών κάποια απογεύματα και μπορείς να δώσεις εξετάσεις επάρκειας στην ελληνική γλώσσα. Πληροφορίες μπορείς να πάρεις από την ελληνική πρεσβεία στο Abu Dhabi ή από τον σύνδεσμο Emirates Greeks (http://www.emiratesgreeks.com). Υπάρχουν πάρα πολλά ιδιωτικά σχολεία στο Dubai, για κάθε τσέπη. Σε δημόσιο σχολείο οι αλλοδαποί δεν επιτρέπεται να πάνε. Υπάρχουν αγγλόφωνα, γαλλόφωνα, γερμανόφωνα σχολεία, σε διάφορες τιμές (λίγο παραπάνω από τις τιμές που ισχύουν για τα ελληνικά ιδιωτικά σχολεία).
Υπολόγισε ότι για τα δίδακτρα σε ένα καλό αγγλόφωνο δημοτικό και για ενοίκιο σε μια καλή περιοχή θα χρειαστείς το χρόνο γύρω στα 35.000 ευρώ. Αν θες την προσωπική μου άποψη, αν δεν υπάρχει καλό οικονομικό back up, είναι πολύ δύσκολο για δύο απλούς μισθωτούς να αντεπεξέλθουν στις απαιτήσεις της ζωής εκεί. Για οποιαδήποτε άλλη απορία είμαι στη διάθεσή σου...

απλα να πω οτι ο cabin crew ειναι πολυ χρησιμoς στο forum και σε ευχαριστουμε για την βοηθεια και την συμπαρασταση ,αλλα και που δεν αφηνειs κανενα μας με αναπαντητα ερωτηματα!! you are :great:

Σε ευχαριστώ πολύ. Από την πρώτη στιγμή, είπα ότι είμαι εδώ για να βοηθήσω. Κατά καιρούς έχω διαβάσει διάφορα από άσχετους που με έχουν φρικάρει και που σίγουρα δεν προσφέρουν τίποτα σε αυτούς που τα διαβάζουν. Χωρίς κανένα ύφος υπεροψίας και "παντογνώστη", προσπαθώ να βοηθήσω τα νέα παιδιά που αποφασίζουν να ξενιτευτούν για ένα καλύτερο μέλλον. Το έχω ζήσει το εργάκι και ξέρω πόσο δύσκολο είναι ένα νέο ξεκίνημα σε μια άγνωστη χώρα. Μακάρι να είχα και εγώ κάποιον τότε που έφυγα για να μου λύσει κάποιες απορίες μου. Εγώ θα είμαι εδώ και θα προσπαθώ να απαντώ στις απορίες σας χωρίς να σας κρύψω κάτι, είτε για τη συγκεκριμένη εταιρεία, είτε για τη ζωή εκεί..

Cabin crew σε ευχαριστούμε θερμά για τις πληροφορίες σου! :D

Έχω πάει σε 3 OD της Emirates και ούτε καν τηλέφωνο για το επόμενο στάδιο δεν πείρα. Βέβαια την 1η φορά δεν το πήρα στα σοβαρά παρόλο που είναι ονειρικό επάγγελμα. Τη 2η φορά που το πήρα ποιο κατάκαρδα και ήμουν κυριολεκτικά στη πένα (ακόμα και λεύκανση δοντιών είχα κάνει), έτυχε και ήμουν κρυωμένος λίγες μέρες πριν με αποτέλεσμα να βγάλω ένα σημάδι ερεθισμού κάτω από τη μύτη! Σήμερα (2 Χρόνια μετά) που διάβασα το φόρουμ κατάλαβα γιατί δεν διαλέχτηκα. Την 3η φορά, είχα μάθει και το όνομα της Recruiter μιας που ήταν η ίδια, πάλι δε διαλέχτηκα. Βέβαια είχαν εμφανιστεί και γύρω στα 1000 άτομα άρα οι πιθανότητες λιγόστεψαν τρομερά.

Πόσα άτομα περίπου διαλέγουν από κάθε χώρα? Παίρνουν άντρες ή παίρνουν έναν για τα μάτια του κόσμου και άδικα στηνόμαστε οι υπόλοιποι κουστουμαρισμένοι? Μήπως να δοκίμαζα να πάω σε OD άλλης χώρας μιας που η Recruiter σίγουρα με θυμάται?

Thank you for your time! ;)
Manos

θα μπορούσατε να με ενημερώσετε για το όριο ηλικίας για την emirates ,παρακαλώ.Είμαι 33.ευχαριστώ.