Alitalia

• Thread starter Thread starter LondonAkis
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Re: Alitalia in "crisis"

οταν κάνεις κράτηση απο το ιντερνετ λέει και ποια εταιρεία πραγματοποιεί την πτήση .

apl2000":3nvkm4is said:
διαφωνω καθετα :twisted: .Ο αριθμος της AIRONE ειναι AP ενω της ALITALIA ειναι AZ. To ξερω αυτο επειδη μπενω συχνα στην ιστοσελιδα της ALITALIA και βλεπω τις πτησεις. :D :D

ναι ο κωδικός της air one ειναι AP και της αλιταλια AZ αλλα αυτό δεν έχει σημασία . το θέμα είναι ποια εταιρεία εκτελεί τισ πτήσεις.

και στην αθήνα η ap εκτελέι πτήση για μιλάνο με αεροσκαφός τηs az και η αλιταλια εκτελέι πτήση για ρώμη με αεροσκάφος της ap.

Μπορεις να το καταλαβεις και αλλιος .Αμα θες π.χ να πας Αθηνα προς Ρωμη αν πεταξεις με AIR ONE , η AIR ONE θα κανει σταση στο Μιλανο αλλα αμα κανεις κρατηση απο την ιστοσελιδα της ALITALIA σου λεει ποια εταιρια εκτελει την πτηση :) :D :D

Εχω κλείσει εισητήριο για Βαρκελώνη μέσω Ρώμης. Στο confirmation δε γράφει τίποτα για Air One. Απότι κατάλαβα το Αθήνα - Ρώμη είναι Alitalia. Ξέρει κανείς αν το Ρώμη - Βαρκελώνη είναι επίσης Alitalia; Είναι και connection flight και αγχώνομαι διπλά για ακυρώσεις - απώλειες αποσκευών...

Για να σου δώσω και μία νότα αισιοδοξίας :) , έκανα πριν 1 μήνα περίπου το ίδιο route με διαφορά στο σκέλος ATH-FCO-ATH όπου ήταν με Α3. Δηλαδή είχα περίπου 1 ώρα για να πάρω βαλίτσες, να αλλάξω τερμιναλ και να ξανατσεκάρω στην ΑΖ. Όλα πήγαν κατ' ευχήν αλλά παρουσιάστηκε καθυστέρηση μίας ώρας για BCN με αλλαγή μάλιστα gate. Απ' ότι παρατήρησα, γενικώς, μην πολυεμπιστέυεσαι τα assigned gates απ το check-in του FCO αφού πολλές πτήσεις αλλάζαν gate πριν την έναρξη του boarding.
Κατα τα λοιπά, το σκέλος FCO-BCN-FCO έγινε με AZ (όπως το είχα κλείσει).
Και μία συμβουλή...αν φεύγεις απο BCN με τον γαλατά, be on time, αφού η ΑΖ διανυκτερεύει εκεί (η αναχώρηση ήταν μάλιστα πιο νωρίς απ΄το προγραμματισμένο)

Εγώ πάντως που έκλεισα από το site της AZ ΑΤΗ-FCO-VER και τούμπαλιν ούτε έγραφε πουθενά για Air One ούτε AP! Παρ' όλα αυτά το FCO-VER και το VER-FCO έγινε με Air One.

trjim2k5":nz0cm5uu said:
Εχω κλείσει εισητήριο για Βαρκελώνη μέσω Ρώμης. Στο confirmation δε γράφει τίποτα για Air One. Απότι κατάλαβα το Αθήνα - Ρώμη είναι Alitalia. Ξέρει κανείς αν το Ρώμη - Βαρκελώνη είναι επίσης Alitalia; Είναι και connection flight και αγχώνομαι διπλά για ακυρώσεις - απώλειες αποσκευών...

μην αγχωνεσαι φίλε μου .
δεν παιζει ρόλο αν είναι αλιταλια η air one. αν γίνει η στραβή και με την emirates να ταξιδέψεισ στη ρώμη η στο μιλάνο το ίδιο είναι .
αυτά που δικαιούσαι σαν επιβάτης, τα έχεις άλλωστε.

καλησπερα,
δεν αφορα την κριση της εταιρειας αλλα δεν βρηκα αλλο thread για την alitalia.
εχω αγορασει εισητηριο θεσσαλονικη heathrow μεσω ρωμης, και η πρωτη πτηση εκτελειται με air one.Υποψιαζομαι οτι θα πρεπει να αλλαξω terminal στο FCO, και οι πτησεις μου απεχουν μολις μια ωρα. Γνωριζει κανεις τα κατατοπια του αεροδρομιου για να με βοηθησει?
ευχαριστω

οι πτήσεις οπωσ έχουμε πει ειναι τις αλιταλια, απλά αεροπλάνο και πλήρωμα είναι της AIR ONE.
αρα κανένα πρόβλημα δε θα έχεις.
αλλα και με τις δυο εταιρείες μαζί να ταξιδευεις πάλι δε θα έχεις πρόβλημα, αφού πλεον είναι μια εταιρεία.

μιχάλη λογικά είναι στα ίδιο τέρμιναλ. οπότε είσαι ΟΚ (αν έχει πολλά τέρμιναλς το αεροδρόμιο δεν ξέρω καν). τις πτήσεις τις έβγαλες σπαστές ή ως μια με σύνδεση (οπότε θα είσαι transit και γενικά θα σε καθοδηγήσουν μόλις τους πεις)

σας ευχαριστω για τις απαντησεις,
οτι ειναι η ιδια εταιρεια το ξερω, αλλωστε σαν ενα εισητήριο το εκλεισα απο το site της alitalia, απλα στο wikipedia ειδα οτι skg-fco ειναι στο terminal b ενω fco-lhr ειναι στο c, και η απορια μου ήταν αν θα ειχα προβλημα χρονου(εγω ή οι αποσκευές μου 8) ).
Είδα πάντως οτι η πτηση απο θεσσαλονικη γίνεται με crj-900 που δεν έχω ξαναπεταξει... :banana:
ευχαριστώ και πάλι