Alitalia

• Thread starter Thread starter LondonAkis
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Re: Alitalia in "crisis"

ηδη φαινεται οτι φορτωνουν τισ νεες πτησεις .

απο Θεσσαλονικη πλεον crj9 daily και είναι αλιταλια ...οχι air one . και η πτήση σε συνεργασία όμως . δηλαδή χρησιμοποιούν α.φ ap πτήση αλιταλια ....και code share me ap .

με κανει εντυπωση το γεγονόσ ότι η συνεργασία των πτήσεων της ΑΡ με lh συνεχίζετε και το καλοκαίρι .

δηλαδη πλεον και το skg-fco και το skg-mxp θα γινονται με crj900 της air-one με code share και αλιταλια και λουφτχανσα ?

υπαρχει μόνο πτηση θεσσαλονικη - ρωμη .

Στους αιθέρες λοιπόν η νέα Alitalia! Ξεκίνησε πτήσεις απο σήμερα! Για να δούμε τι θα δούμε λοιπόν!
http://www.skai.gr/master_story.php?id=107074

σιγα σιγα φορτώνονται οι νεες πτήσεις της αλιταλια απο Θεσσαλονικη .

καλό είναι το 3 daily με CRJ ... :)

1234567 SKG FCO 0635 0725 @AZ 733 CR9*C
1234567 SKG FCO 1230 1320 @AZ 729 CR9*C
1234567 SKG FCO 1840 1930 @AZ 731 CR9*C

Απο το τίποτα εννοείται οτι είναι καλό! Και απ οτι βλέπω και νέες ώρες έτσι; Και καλές όπως φαίνεται!

πολύ καλό θαλεγα..εφαρμόζεται το σύστημα μικρότερα α/φη μεγαλύτερη συχνότητα, το οποίο δίνει πολύ μεγαλύτερη ευελιξία στους επιβάτες (με ανταπόκριση και μη) απ'ότι το 1daily με Α-320/1...πάντα ήμουν οπαδός αυτής της στρατηγικής και πιστεύω ότι θα μπορούσαν να διατηρηθούν και να ανοίξουν πολλές γραμμές από τη Θεσ/νίκη με regional jet οι οποίες τώρα δεν είναι βιώσιμες με μεγαλύτερα /αφη..

Με υπολογισμούς που έκανα .... μικρούς βέβαια και πρόχειρους .

η αλιταλια πρώτου κόψει το Μιλάνο πέτουσε 2 X DAILY με MD80 δηλαδή 141 θέσεις ( 22C119Y ) ...ΤΑ md κουρτίνα δεν έχουν εδω και κάτι χρόνια στην αλιταλια .
οπότε 2 πτήσεις την ημέρα πάμε 282 θέσεις προσέφερε την ημέρα .

απο μάρτιο τώρα έχουμε 3 πτήσεισ επι 90 θέσεις ( περίπου ) 270 θέσεις την ήμερα.

συμπέρασμα ...σχεδόν ίδιες θέσεις προσφέρει με μεγαλυτερη συχνότητα πτήσεων . Καποιοι μπορεί να πουν ότι ειναι CRJ και όχι A320/1 Η ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ MD αλλα αν το σκεφτείς και απο την άλλη 1 ώρα και 30 λεπτά είναι η πτήση ..μια χαρα είναι . Ασε που εκτός απο την πρωινή , και η δευτερη μεσημεριανη πτηση βολευει μια χαρά για Νεα Υορκη που σήμαινει δεν είναι απαραιτητο να ξυπνάσ χαραματα για να πας Αμερική .

απλες σκέψεις έκανα .

Και πετάς και με 777 για το JFK..συν του ότι με την απογευματινή προλαβαίνεις ανταπόκριση για Βραζιλία και Αργεντινή :D Καλά θα ήταν να έρχονται 3 Α-320/321 τη μέρα αλλά εδώ δεν είναι αθήνα..ας μην είμαστε αχάριστοι..νομίζω ότι μετράει περισσότερο η άνεση/ευελιξία στο ωράριο ταξιδιού και οι ευκαιρίες για ανταποκρίσεις που μας δίνονται παρά η όποια άνεση καμπίνας στο CRJvsAirbus..όπως είπες και συ 1,5 ώρα είναι..εξάλλου το CRJ-900 δεν είναι CRJ-200(ευτυχώς)...για την ώρα είναι η μόνη εταιρία που θα προσφέρει καθημερινά 3 πτήσεις εξωτερικού από τη Θεσ/νίκη προς τον ίδιο προορισμό.

Πρώτη εμπειρία απο Alialia καθώς τα περίπου 15 χρόνια που πετάω δεν έτυχε...
Είχα κλείσει FCO-BCN-FCO πριν 4 μήνες περίπου λόγω καλής τιμής με Ali και ψάχνοντας στο νετ πληροφορίες ανακάλυψα και το airliners.gr.
Στο θέμα τώρα
FCO-BCN
Προγρ. αναχ. 21.25 - τελικά φύγαμε 22.30 χωρίς καμία εξήγηση συν το ότι άλλαξε και gate (τουλάχιστον έγινε ανακοίνωση)
Α/Φ: A-321, πεντακάθαρο αλλά και λίγο ταλαιπωρημένα χαλιά, καθίσματα
Service: Τυπικό, ευγενικό
BCN-FCO
Προγρ. αναχ. 06.25 - στην ώρα του αφού διανυκτερεύει στο BCN
Α/Φ: A-321, πεντακάθαρο αλλά και λίγο ταλαιπωρημένα χαλιά, καθίσματα (διαφορετικό απο το FCO-BCN)
Service: χμμμμμ, υπάρχει ένα θέμα. Νομίζω οτι πετάξαμε χωρίς αεροσυνοδούς. Τους είδα μόνο στην επιβίβαση και στην αποβίβαση. Βέβαια όλοι οι επιβάτες κοιμόμασταν αλλά ούτε άκουσα ούτε είδα κάτι που να συνηγορεί στο οτι κέρασαν ένα καφέ, ένα νερό ή οτι βγήκαν μια βόλτα

Overall: Νομίζω θα ξαναπετούσα με Ali μόνο λόγω τιμής και μόνο απο άλλο Α/Δ αφού το FCO μου θύμισε το Ελληνικό σε πολλά θέματα. Πάντως με εξέπληξε θετικά αφού δεν είχα διαβάσει τίποτα καλό στα related sites και ήμουν προετοιμασμένος για ΟΑ style εταιρεία.