Alitalia

• Thread starter Thread starter LondonAkis
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Re: Alitalia in "crisis"

Ο ομιλος CAI που αγοραζει την Alitalia εχει συμφωνηση με την Air One για την αγορα και αυτης, μιας και στο προγραμμα ειναι να συνχωνευθουν και οι δυο εταιριες υπο την CAI για να δημιουργιθη μια μεγαλη και δυνατη Ιταλικη αεροπορικη εταιρια!!! Το ονειρο του Berlusconi!

Ο Ομιλος CAI εχει παρει τον ελεγχο της Alitalia απο την περασμενη Παρακσευη μια μολις μερα μετα την Air One. Η νεα ΑΖ ξεκιναει 12 Ιανουαριου. Οι επιχηρηματιες που απαρτιζουν την κοινοπραξια εχουν επενδυση 1.1 δις Ευρω!

Εαν η CAI τελικά συνεργαστεί με την AF-KLM όπως φημολογείται, τι θα γίνει με τη συμμετοχή της ΑΡ στην Σταρ και με την συνεργασία της με την Α3?

H AP ποτέ δεν ήταν μέλος της σταρ.Απλώς συνεργάζεται με την λούφτι.Αυτό που βλέπω είναι συνεργασία της Αιγαίου με την LH Italy και αν όχι αυτό , τότε η Αιγαίου δεν θα συνεργάζεται με κανένα.Επιπλέον, με την συνεργασία της CAI με την AF-KLM Group και κατ'επέκταση η συμμετοχή της νέας Alitalia στην Skyteam ,ενισχύει την θέση της Α3 ως μελλοντικό μέλος της *Α.Αυτή είναι η άποψη μου.

Απ' οτι εχω καταλαβει η ΑΖ ξαναερχεται στην Θεσσαλονικη απο/προς Ρωμη απο 30 Μαρτιου, ισχυει πραγματη?

σωστα ξανα έρχεται
βεβαια δεν ξέρω πως ξανα έρχεται με τη μορφή
και δεν εννοω σαν όνομα
πως θα είναι στη Θεσσαλονίκη

Πάντως, η Alitalia επανέρχεται ως Alitalia Express στο δρομολόγιο Μιλάνο-Αθήνα-Μιλάνο εκτελώντας πτήσεις με κωδικό -προς το παρόν- Air One και με Embraer 170.

IATA/TASOS":2zkyu3sa said:
σωστα ξανα έρχεται
βεβαια δεν ξέρω πως ξανα έρχεται με τη μορφή
και δεν εννοω σαν όνομα
πως θα είναι στη Θεσσαλονίκη

η ιστοσελιδα της ΑΖ δείχνει ένα 320 της ΑΖ οχι ex-AP...με το Μιλάνο πάντως τίποτα

Φαίνεται πως τις Κυριακές θα κατεβαίνει MD-80 στη Θεσσαλονίκη. Τα πράγματα είναι πολύ ρευστά πάντως, μια και οι πτήσεις δεν είναι ακόμα ανοικτές προς πώληση.