Alitalia

• Thread starter Thread starter LondonAkis
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Re: Alitalia in "crisis"

Καλησπέρα σας,

Εχω κλείσει πριν αρκετό καιρό την γνωστή προσφορά €99 Θεσσαλονίκη-Ρώμη για 1 Μαίου και επιστροφή 5 Μαίου.

Με κάλεσε σήμερα το πρωί μια κοπέλα και με σπαστά Αγγλικά μου ανέφερε οτι η πτήση της επιστροφής (ήταν κανονικά στις 15:45) έχει ακυρωθεί (!!!) και θα με βάλει στην πρωινή των 9:15. Μέχρι να μπορέσω να καταλάβω τι έλεγε, έπεσε η γραμμή και δεν με ξανακάλεσε. Γυρνάω λοιπόν μετά απο 1 ώρα στο γραφείο και βλέπω ενα email το οποίο με ενημερώνει για την αλλαγή.

Εχω όμως σοβαρό πρόβλημα μιας και έχω ήδη κλείσει τεράστιας σημασίας επαγγελματικό ραντεβού στις 9:30 το πρώι και είναι αδύνατον να ακυρωθεί. Κάλεσα στο τμήμα των κρατήσεων και τους το ανέφερα αλλά μου είπαν οτι η απογευματινή πτήση (που θα μπορούσαν νε μα βάλουν) είναι γεμάτη.

Υποψιάζομαι οτι η πτήση δεν έχει ακυρωθεί αλλά πρόκειται για overbooking.

Πείτε μου τι μπορώ να κάνω.... αν μπορώ να κάνω κάτι δηλαδή.

Ευχαριστώ προκαταβολικά.

Από το ARCO της Alitalia:

TUE 05MAY09 ROME AREA /THESSALONIKI *AZ
1 FCO SKG 05/0915 1200 AZ 734 C2 D2 I2 Y2 B2 M2 H2 K2 VC#CR9C*E
FLT OPERATED BY AP A/C AND CREW
2 FCO SKG 05/1545 1830 AZ 730 CX DX IX YX BX MX HX KX VX#CR9C*
3 FCO SKG 05/2125#0010 AZ 732 C0 D0 IC Y0 B0 M0 HC KC VC#CR9C*E
4 FCO ATH 05/1020 1320 AZ 716 C7 D7 I7 Y7 B7 M7 H7 K7 V7#321C*E
5 SKG 05/1445 1540 OA 910 C4 S7 Y7 M7 L7 K7 T7 B7 X7#320C E
6 FCO ATH 05/2140#0040 AZ 722 C7 D7 I7 Y7 B7 M7 H7 K7 V7#321C*E
7 SKG 06/0615 0710 OA 902 CX S7 Y7 M7 L7 K7 T7 B7 X7#733C E
Η πτήση είναι όντως ακυρωμένη και θα εκτελείτο από αεροσκάφος της AIR ONE. Η βραδυνή είναι όντως γεμάτη αλλά έχει ανοικτή λίστα αναμονής. Πάρε τηλέφωνο και ζήτησέ τους να σε βάλουν στη λίστα αναμονής.

Εμένα μου έκαναν άνω-κάτω μία κράτηση με τις ακυρώσεις της Air One και έκανα full refund το εισιτήριο.

Ηθικό δίδαγμα: Αποφεύγετε τη μεσημεριανή πτήση που γίνεται με αεροσκάφος της Air One! :evil:

Εγώ ακόμα προσπαθώ να καταλάβω ποιοι ωφελήθηκαν τελικά και τι άλλαξε προς το καλύτερο από αυτή τη συγχώνευση-ρωμαϊκό όργιο μεταξύ Αλητάλιας και Air One... :?

Προφανώς με τη δραματική μείωση στόλου και προσωπικού, η Alitalia δεν ήταν σε θέση να καλύψει το υπάρχον δίκτυο της. Η μόνη λύση ήταν η "βοήθεια" του μνηστήρα Air One που με τον όρο να αποχωρήσει από LH partner (εξ' ου και η LH Italia), προσέφερε στόλο και δυναμικό (όποτε μπορούσε!!!). Προφανώς η συγχώνευση των 2 εταιριών σε μια (ουσιαστικά η νέα εταιρία ονομάζεται C.A.I.=Compagnia Aerea Italiana) αποσκοπεί σε μάλλον μελλοντικό όφελος της Air One. H AZ ωφελήθηκε στο ότι δεν έκλεισε...

Τέτοια να ακούω...έχει γούστο να χτυπήσει σήμερα-αυριο κανά τηλέφωνο και να μου
ακυρώσουν την μεθαυριανή μεσημεριανή πτήση μου .... (30/04/09 AZ 719 12:25 by AirOne) :roll:

Πως μπορώ να καταλάβω αν μια πτήση της Alitalia είναι operated by Air One? Αν έχει κωδικό AZ είναι σίγουρα Alitalia, ή μετα τη συγχώνευση πετάνε κάτω από τον ίδιο κωδικό?

Δεν μπορείς να το καταλάβεις από τον αριθμό πτήσης. Πρέπει να πάρεις τηλέφωνο να ρωτήσεις.

διαφωνω καθετα :twisted: .Ο αριθμος της AIRONE ειναι AP ενω της ALITALIA ειναι AZ. To ξερω αυτο επειδη μπενω συχνα στην ιστοσελιδα της ALITALIA και βλεπω τις πτησεις. :D :D

Κι όμως, υπάρχουν πολλές πτήσεις ΑΡ που εκτελούνται από αεροσκάφη της ΑΖ και το αντίθετο. Και το αστείο στην όλη κατάσταση είναί ότι δεν έχουμε code-sharing αλλά μονούς κωδικούς πτήσεων που εκτελούνται με αεροσκάφη της άλλης εταιρείας.