Alitalia

• Thread starter Thread starter LondonAkis
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Re: Alitalia in "crisis"

Δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα και το περπάτημα από το τράνζιτ μέχρι την νέα σου έξοδο για λονδίνο είναι περίπου 10 λεπτά ΟΙ βαλίτσες σου δεν κινδυνεύουν περισσότερο η λιγότερο βέβαια η αλιτάλια ειδικεύεται στο χάσιμο. Εάν ο χρόνος ανταπόκρισης είναι μικρός ζήτα στο τσεκ ιν να σου βάλουν ροδακινι αυτοκόλλητο "tempo di transito stretto"
Και να πιείς καπουτσίνο στο α/δ κάνει 1,20 και το κρουασαν με κρέμα 1,10. Επίσης να πάρει καφέ απο τα έβερεστ διοτι ο καφές τους δεν πίνεται με τίποτα
Πάρε θέση μπροστά στο crj900 κάνει θόρυβο πίσω

Σ' ευχαριστώ πολύ. Στην επιστροφή βέβαια έχω 6 ώρες που πρέπει να σκοτώσω.. :?

Άμα έχεις 6 ώρες κάνε μια βολτίτσα Ρώμη δεν είναι άσχημα θες περίπου 45 λεπτά να κατέβεις και άλλα τόσα να γυρίσεις. και είναι ωραία το καλοκαιράκι για βόλτα

Από χθες καταργήθηκε και ο λογιστικός κωδικός ΙΑΤΑ "867", ο οποίος ανήκε στην Air One. Στο εξής, για πωλήσεις πτήσεων της Air One καθώς και για οποιοδήποτε λογιστικό θέμα ή cargo θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά και μόνο ο κωδικός "055", ο οποίος ανήκει στην Alitalia. Προς το παρόν, δεν έχει ανακοινωθεί αν ο κωδικός ΙΑΤΑ της Air One, που είναι ο "AP" θα καταργηθεί ή για πόσο καιρό ακόμα θα εξακολουθεί να υφίσταται.

Επίσης, το hosting των κρατήσεων της Air One γίνεται πλέον στο σύστημα της Alitalia (αν θυμάμαι καλά, είναι το ARCO). Το hosting και το invetory control της ΑP φαίνεται πως έχει γίνει migration από την εφαρμογή της SABRE στο ARCO.

Θα ήθελα να ρωτήσω κάτι. Σόρρυ αν είναι οφ τόπικ. Οι δικοί μου είχαν βγάλει ένα εισ μετ-επιστροφής με την Αλιτάλια Θεσν/κη- Λονδίνο αλλα επειδή οι ώρες που φτάνει η Αλιτάλια στο Λονδίνο (12 το βράδυ) δέν τους βόλευαν καθόλου έκλεισαν ένα μονής διαδρομής με την ΒΑ για την μετάβαση μόνο. Τώρα άν δεν εμφανιστούν στην μετάβαση της Αλιτάλια θα χάσουν και την επιστροφή?

Δεν ειμαι σιγουρος,αλλα στο 99% των εταιριων αν γινει non-show σε μια πτηση, οι επομενες αυτοματα ακυρωνονται.Καλο θα ηταν να παρουν πιο πριν και να ακυρωσουν το πρωτο κομματι, καθως μπορει επισης να γλιτωσουν και καποια penalty fees αναλογα με τον ναυλο που εχουν κλεισει.

Με την AlitaRia μας πιάνει "crisis"

Μόλις μου ήρθε γραπτό μήνυμα (sms) στο κινητό ότι η πτήση ΑΖ1677 (Ρώμη-Φλωρεντία) στις 19 Αυγούστου ακυρώθηκε... :wall:
Το ότι προηγείται μια πτήση Θεσσαλονίκη-Ρώμη (η Φλωρεντία είναι τελικός προορισμός) δε φαίνεται να τους απασχολεί. :wall:
Το τηλέφωνο στο οποίο με προτρέπουν να καλέσω (0039800650055) "δεν υπάρχει" όπως με πληροφορεί μια ηχογραφημένη γυναικεία φωνή... :x
Το τηλεφωνικό τους κέντρο στην Αθήνα λειτουργεί μέχρι τις 18:30 άρα η συννενόηση (η ποιά; :shock: ) μαζί τους πρέπει να γίνει αύριο που φεύγω για διακοπές :wall: .
Αγαπητοί συμφορουμίτες παρακαλώ χορέψτε μαζί μου το χορό της συννενόησης με την AlitaRia.
Δεκτά και πμ με συμβουλές, μηνύματα συμπαράστασης, ευχές, προσευχές κλπ...

Υ.γ: Τελικά ακόμα και η Skyeurope μου φαίνεται πιο αξιόπιστη από την AlitaRia :wall:

Μπορείς να πάς στη Φλωρεντία με αμάξι, τρένο ή λεωφορείο. Είναι πολύ κοντά στη Ρώμη. Αν θυμάμαι καλά 200 - 250 km. Εντάξει η Alitalia δεν πολυπαλεύεται...
Εγώ ευτυχώς γλύτωσα απο αυτούς. Με πήγαν και με έφεραν χωρίς ακυρώσεις και χωρίς απώλειες βαλιτσών....ATH-FCO, FCO-BCN και τούμπαλιν.

φιλτατε φωτη

οταν θα πας στο τσεκ ιν και δουν ότι η ανταποκριση σου ακυρώθηκε θα σε κάνουν αλλαγή με την επόμενη πτήση.

Τελικά "κάθε εμπόδιο σε καλό"...
Πήρα τηλέφωνο στη Ρώμη και άλλαξαν την πτήση FCO-FLR με άλλη, πιο βολική ως προς την ανταπόκριση!

(Μήπως είχε δίκιο ένας συμφορουμίτης που προ καιρού υποστήριζε για τη Skyeurope: "τι ωραία που είναι να ακυρώνονται οι πτήσεις";)