Γενικές (αεροπορικές) απορίες !!!

• Thread starter Thread starter gioannis
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
gonso":1ath8ivq said:
Τα παλιά καλά χρόνια, οι μηχανικοί και οι υπηρεσίες των αεροδρομίων κάνανε τακτικούς καθαρισμούς. Τώρα αυτά είναι πολυτέλειες. Σε λίγα αεροδρόμια υπάρχουν οχήματα με καλάθι με "γυφτάκια" (με την έννοια!) που κάνουν το παρμπρίζ "τζάμι" (και μάλιστα αφιλοκερδώς).

Ορίστε και το "γυφτάκι" :P
http://www.airliners.net/photo/Lufthans ... 30/0644623

Για να καταλάβω μια που ανέφερε και φίλος ο ''gonso'' <<γυφτάκια>> είναι μηχανικοί ή οι γνωστοί υπατζήδες;

Ακύρωση Πτήσης

Καλημέρα παιδιά

Έχω κλίση να πετάξω τέλη Απριλίου με Swiss αλλά τελικά κάτι μου έτυχε και θα ακυρώσω την πτήση. Η πτήση είναι στην κατηγόρια economy saver και είναι e-ticket
Δικαιούμαι να πάρω κάποια λεφτά πίσω(πχ Φόρος)

Ευχαριστώ πολλή

Re: Ακύρωση Πτήσης

SILVESTER_13":2iys9jyv said:
Έχω κλίση να πετάξω τέλη Απριλίου με Swiss αλλά τελικά κάτι μου έτυχε και θα ακυρώσω την πτήση. Η πτήση είναι στην κατηγόρια economy saver και είναι e-ticket Δικαιούμαι να πάρω κάποια λεφτά πίσω(πχ Φόρος)

Τους φόρους πάντα τους δικαιούσαι.
Πάρε τηλ. στην Swiss

Aristotelis, πρώτα από όλα το γυφτάκια το ειπα χαιδευτικά, (είχα γράψει με την "καλή έννοια" αλλά το "καλή" ..το ξέχασα).

Μιλάμε για υπαλλήλους της εταιρέιας handling ή του ιδίου του αεροδρομίου, με το καθήκον του καθαρισμού τζαμιών.

Μια απορία :? που έχω είναι σε ποια συχνότητα θα μπορέσουν να επικοινωνήσουν ένα αεροπλάνο και ένα πλοίο αν χρειαστεί? Πχ. Σε μια διάσωση, όταν στα πλοία έχουμε VHF από 156.000 έως 157.400 MHz και συχνότητα κινδύνου 156.800 MHz, ενώ στα αεροπλάνα έχουμε VHF από 108.000 έως 137.000 MHz και συχνότητα κινδύνου 121.500 MHz ?

fb4444":qt9rjpya said:
Μια απορία :? που έχω είναι σε ποια συχνότητα θα μπορέσουν να επικοινωνήσουν ένα αεροπλάνο και ένα πλοίο αν χρειαστεί? ...................... συχνότητα κινδύνου 121.500 MHz ?

Γελαω διοτι αυτη η ερωτηση ηταν ερωτηση επικοινωνιων στις εξετασεις Ρ/Ε πριν μερικες εβδομαδες απο οτι μου ειπε συναδελφος που συμμετειχε σε αυτες και , ΝΑΙ αυτη ειναι η συχνοτητα που μπορουν να επικοινωνησουν μεταξυ τους. :wink:

Και που θα την βρει την συχνότητα 121.500 ΜΗΖ το πλοίο κύριε?