Elliott LGAV
Business-Class-Member
- Περιοχή
- Globe
- Website
- www.11aviation.com
- Πλησιέστερο αεροδρόμιο (ICAO Code)
- TNCM
xv δεν κανονίζουμε κανένα 3ήμερο στην λίμνη του Πλαστήρα. Εχω 6 HF και σκονίζονται. Πέρυσι τέτοιο καιρό είχα τραβήξει ένα ξενύχτι και άκουγα την United JFK-HKG για πάνω από 6 ώρες. Από 11.390 > 8.828 > 6547...άστα να πάνε. Βέβαια από ότι κατάλαβα εκείνη την νύχτα μάλλον είχε «πέσει» το datalink γιατί όλοι έκαναν position reports και δεν χρησιμοποιούσαν CPDLC. Όσο για το 5517 άσε απογοήτευση. Ήμουν πριν 1 μήνα πιλοτήριο στην ΟΑ105 και περάσαμε μέχρι την Lusaka VHF!!!! Βέβαια αυτό το 124.70 μετά το SML στο HSSS ήταν χειρότερο από HF. Πάντως τις τρελές πτήσεις τις πιάνεις 11.300 από 5-8 το πρωί που ξεφυτρώνουν κάτι λουλούδια από την Addis και to Mogadishu. Αχ τι μου κάνετε τώρα. Πρέπει να βρω MP3 να στείλω να σας βάλω στην πρίζα
sv1xv":3gbrtv5o said:Elliott LGAV":3gbrtv5o said:Ένα από τα περίεργα της ιστορίας είναι ότι οι φωνές που ακούγονται στα HF ΔΕΝ είναι ελεγκτών εναερίου κυκλοφορίας (τουλάχιστον αυτό ίσχυε μέχρι το 1995 περίπου)
Ηλία, αυτό ισχύει ακόμα. Οι ελεγκτές περνάνε τα μηνύματα ηλεκτρονικά στους χειριστές των ασυρμάτων.
Τα ΝΑΤ σε συνδυασμό με τα HF είναι μεγάλη τρέλα.
Πάντως εγώ τώρα είμαι στο AFI (5517 kHz)