vassdel
V.I.P.-Class-Member
- Πλησιέστερο αεροδρόμιο (ICAO Code)
- LGEL
Mike_":2hgckoza said:power-driven, heavier-than-air aircraft that derives its lift in flight chiefly from aerodynamic reactions on surfaces that remain fixed under given conditions of flight.
Λοιπόν,
power-driven. Φυσικά, για να διαχωρίζει τα αεροπλάνα από τα ανεμόπτερα.
heavier-than-air. Για να διαχωρίζει τα αεροπλάνα από τα αερόστατα.
aircraft. Ε, ναι, δεν είναι χαρταετός, ή σαΐτα.
that derives its lift in flight chiefly from aerodynamic reactions on surfaces that remain fixed under given conditions of flight. Για να διαχωρίζει τα αεροπλάνα από τα ελικόπτερα.
Με αρκετό ενδιαφέρον αντιμετώπισαν τον ορισμό αυτοί που τον σκέφτηκαν, βάζοντας και την λέξη chiefly στον ορισμό, για να συμπεριλάβουν και αεροπλάνα με πτέρυγες που μετακινούνται, ή για να συμπεριληφθούν τα flaps, τα slats και διάφορες άλλες υπεραντωτικές διατάξεις.
Πιστεύω πως ο ορισμός είναι και εύστοχος και πλήρης. Η μόνη προσθήκη που θα μπορούσα να σκεφτώ, θα ήταν η αναφορά στο landing gear και στο έδαφος προσγείωσης, για να διαχωρίσω το airplane από το hydroplane: Για παράδειγμα:
power-driven, heavier-than-air aircraft that derives its lift in flight chiefly from aerodynamic reactions on surfaces that remain fixed under given conditions of flight and takes of and land from solid ground using wheels.
Ξέρω ότι με την προσθήκη μου ο ορισμός "χάνει" σε ομορφιά, αλλά νομίζω γίνεται ακόμα πιο ακριβής