Travelair club - πρόγραμμα μιλίων από την OA

Πόσο καιρό χρειάζεται να στείλουν την κάρτα μετά την αναβάθμιση?

Δεν έχω ιδέα! Υπάρχει κάποιος που "αναβαθμίστηκε" πρόσφατα να μας πει? Τι περιλαμβάνει κάθε πακέτο αναβάθμισης silver & gold??

Εμένα μου την έστειλαν μέσα σε μία εβδομάδα με κούριερ σπίτι.Βέβαια δεν ήταν απο αναβάθμιση αλλά την έστειλαν πολυ γρήγορα σε μια πολύ ωραία θήκη.

Καλησπέρα στην παρέα. Το Μ.Σάββατο επέστρεψα απο CDG αλλά επειδή η παρέα μου δε φημίζεται για τη γρηγοράδα της και έτσι χάσαμε την ΟΑ 204 και μας προώθησαν στην ΟΑ 208. Το θέμα μου είναι πως δε γνωρίζω το 13ψήφιο κωδικό του εισιτηρίου μου. :? Από την επιστροφή μου έχει μείνει μόνο το Boarding Pass ( το οποίο χαρτί έχει τη στάμπα της air france ) και ενα εισιτήριο της air france που γράφει πως με προωθούν στην ΟΑ 208 από την ΟΑ 204 και πληρώνω το πρόστιμο των 27.00 euros, κάτω δεξιά γράφει Non valide transport και μου δινει στο κάτω μέρος δύο 13ψήφιους κωδικούς ως Stock Control Number TX και το άλλο ως Document Number. Γνωρίζετε ποιον κωδικό πρέπει να δώσω ως 13ψήφιο κωδικό εισιτηρίου για να μου πιστώσουν τα μίλια μέσω της φόρμας καταχώρησης μιλίων στο site της Olympic Air? Ευχαριστώ εκ των προτέρων :great: :great:

EDIT : Το εισιτήριο μου γράφει " Divers change fee X/CL το Q/CL on OA208... ενώ στο boarding pass γραφει classe Y. Για ριξτε καμια ιδεα ακομα.. :wall:

Λογικά πρέπει να είναι το Document Number και πρέπει να αρχίζει με 050, που είναι ο κωδικός της ΟΑ

Δευστυχώς δεν έχω 050... Οι δύο 13ψήφιοι ξεκινουν απο 057. Έχει να κάνει με το ότι είναι από την air france εκδοθέν αλλά για πτήση της ΟΑ?

Ακη, στο CDG ο handler (AF) βγαζει νομιζω τα εισιτηρια σε στοκ δικο του, δηλαδη 057!

DimitrisM.":zzj05xwy said:
Γνωρίζετε ποιον κωδικό πρέπει να δώσω ως 13ψήφιο κωδικό εισιτηρίου για να μου πιστώσουν τα μίλια μέσω της φόρμας καταχώρησης μιλίων στο site της Olympic Air?

Μην το κάνεις από το site στην περίπτωσή σου, πάρε τηλεφωνο να το κάνεις επιτόπου. ;)

macula":r3bmdvtq said:
Ακούστε ένα "κουφό":

Χθες πέταξα με ΟΑ από Χανιά στο JFK μέσω Αθήνας. Ως γνωστόν, το δρομολόγιο προς JFK πραγματοποιείται με codesharing από την Delta. Ο αριθμός πτήσης ήταν ΟΑ8411.

Φτάνοντας από τα Χανιά στο Βενιζέλος, και με 3+ ώρες μέχρι την αναχώρηση για JFK, αποφάσισα να πάω στο CIP lounge. Όλα καλά: Συστήθηκα, έδειξα τη χρυσή Travelair, και κάθησα περιμένοντας να περάσει η ώρα.

Σε κάποια φάση η κατά τα άλλα συμπαθέστατη και ευγενέστατη υπάλληλος μου λέει: "κ. *******, έχετε χρυσή κάρτα στη Delta?" Φυσικά και δεν έχω. Κοντολογίς, το συμπέρασμα ήταν ότι δεν δικαιούμαι να χρησιμοποιώ το lounge!

Είναι δυνατόν;

Πώς γίνεται να αγοράζω το εισιτήριο από την ΟΑ, η πτήση να έχει κωδικό της ΟΑ, να κερδίζω μίλια για το πρόγραμμα της ΟΑ, αλλά να μην μπορώ να χρησιμοποιώ το lounge;

Έπεσα στην περίπτωση ή πρόκειται για ψιλά γράμματα που δεν διάβασα;

Τελικά σε διώξανε;;; :shock:

Τωρα στα "ψιλά γράμματα": Μην περιμένεις από το πρόγραμμα της ΟΑ να είναι τόσο οργανωμένο και μελετημένο ώστε να έχουν προβλεφθεί ακόμα και τόσο προφανείς περιπτώσεις όσο η δική σου. Δεν υπαρχουν ψιλά γράμματα, με την έννοια που υπάρχουν σε άλλα προγράμματα. Οι άνθρωποι είναι "βλέποντας και κάνοντας", με έμφαση στο "βλέποντας", κυρίως. Με λίγα λόγια, υπάρχουν άπειρες περιπτώσεις (όπως η δική σου) που ΔΕΝ έχουν προβλεφθεί στα ToS του προγράμματος. Δηλαδή, έχουν ΚΑΙ άδικο ΚΑΙ δίκιο (καθώς ζούμε σε χώρα που δεν είναι customer oriented, διοτι αλλιώς κάθε "κενό νόμου" θα έπρεπε να ερμηνευθεί υπέρ του πελάτη) να μην σου επιτρέψουν την είσοδο. Εγώ με την ΟΑ είμαι προετοιμασμένος για το χειρότερο. Πρόσφατα στις Βρυξέλλες μού έδωσαν πρόσκληση για lounge (economy πετούσα για Αθήνα) κάτι που ομολογουμένως δεν περίμενα. Σημειωτέον, ΟΥΤΕ για αυτήν την περίπτωση γράφεται τίποτα ΡΗΤΑ στους κανονισμούς χρήσης του προγράμματος.

Αυτό που μού κάνει εντύπωση είναι πώς δεν σου έδωσαν πρόσκληση από το check-in counter της DL στην Αθηνα (εφόσον φυσικά μπορούσαν να δούν στο σύστημα ότι είσαι γκόλντ ή τους τό έδειξες εσύ με τον προφανή τρόπο)

ΥΓ Ερωτήσεις σχετικά με τα "πακέτα" αναβάθμισης κλπ: Οι σίλβερ και γκόλντ έρχονται με κούριερ, σε πακέτο που μοιάζει με πακέτο για σοκολατάκια. Η διαφορά τους είναι στο χρώμα και στο ότι η γκόλντ περιέχει (επιπλέον της κάρτας και του baggage tag) και ένα δερματινο credit card holder της victorinox.

Παιδιά τους πήρα σήμερα το πρωί για να εξαργυρώσω κάτι μίλια που μάζεψα σε πτήση. Αφού τους έδωσα όλα τα στοιχεία, μου ζήτησαν το κινητό μου και μου είπαν ότι θα με καλέσουν όταν είναι να βγάλουν το εισιτήριο και να τους πληρώσω τους φόρους... Όλη μέρα περίμενα και δεν με κάλεσαν για να ολοκληρωθεί η διαδικασία κ ανησυχώ, και το τμήμα εξυπηρέτησης του travelair λειτουργεί μόνο τις καθημερινές... Υπάρχει κάποιος που έκανε εξαργύρωση να μου πει αν είναι φυσιολογικό?