Re: Νέες κατηγορίες εισιτηρίων Flex και GoLight για την Aege
freewayn":29ta5sp0 said:
Πόσο "νόμιμο" είναι αυτό που κάνει η aegean από την στιγμή που είναι full service εταιρία και όχι low cost?
Οι χαρακτηρισμοί αυτοί είναι για να έχουμε να λέμε. Κάθε εταιρία έχει τη δική της πολιτική. Και η Air France έβγαλε τους mini ναύλους, αλλά δεν είναι low cost.
Δεν υπάρχει κάτι το "παράτυπο"... Ίσα ίσα το θεωρώ αρκετά σωστή κίνηση.
Ζήσης":29ta5sp0 said:
σε μια πρόχειρη αναζήτηση που έκανα σε ένα εισιτήριο που με ενδιαφέρει για Λάρνακα ( πριν και μετά την Σούπερ προσφορά της ), η διαφορά είναι περίπου στα 12 ευρώ πάνε έλα ( χωρίς βαλίτσα ).
Εγώ ξέρω ότι γενικά οι διαφορές είναι του στυλ:
GoLight ναυλος = (Flex ναυλος) - (ποσό αγοράς βαλίτσας στο δρομολόγιο ανα σκέλος) - (ένα ποσό ανάλογα με τη πολιτική που θέλω να ακολουθήσω στο δρομολόγιο)
Τόσο μικρή στο r/t δεν νομίζω ότι είναι...
osc4r":29ta5sp0 said:
Φαντάζομαι πως στην περίοδο μετάβασης θα απαντηθούν και διάφορα ερωτήματα όπως:
- Αν αγοράσω φθηνό εισιτήριο από Lufthansa και η πτήση είναι με αεροσκάφος Aegean, ισχύει η δωρεάν αποσκευή της Lufthansa;
- Στις πτήσεις που η Aegean έχει ανταπόκριση με άλλη εταιρία, ποιοί κανόνες υπερισχύουν;
- Τα onlike πρακτορεία θα ενσωματώσουν άμεσα τις αλλαγές; Θα δίνουν δυνατότητα για αγορά βαλίτσας μετά την αγορά εισιτηρίου;
1)Ο ναύλος που βγαίνει είναι ειδικός και βγάινει μόνο στ πτήσεις που είναι με αριθμό και αεροπλάνο A3 (Marketing & Operating Carrier A3). Οπότε δε θα γίνονται πωλήσεις μέσω Codeshare από άλλη εταιρία.
2)Αν έχεις 2 η περισσότερα δρομολόγια διαφορετικών εταιριών στο ίδιο εισιτήριο τότε κάθε εταιρία θα τηρεί το δικό της baggage allowance αν ο ναύλος κάθε σκέλους είναι χωριστός. Αν ο ναυλος είναι ενιαίος δεν θα έχεις την επιλογή του GoLight αλλα του Through ναυλου όπως και τώρα.
3)Θα μπορείς να αγοράσεις βαλίτσα οποιαδήποτε στιγμη με τον ιδιο τροπο που τώρα μπορείς να προσθέσεις έξτρα βαλίτσα στη κράτησή σου.
Η μεγάλη διαφορά είναι ότι πλέονωΟΛΑ τα economy εισιτήρια (είτε light είτε flex) είναι NON REFUNDABLE. Που σημαίνει επιστρέφονται μόνο οι φόροι μείον το refund fee.
Ακόμα και το Υ που είναι το πιο ακριβό economy εισιτήριο θα χάνει όλη την αξία του στην εξαργύρωση!