Ταξιδεύοντας στην Ευρώπη με Malev.

• Thread starter Thread starter Jimis
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας

Jimis

Business-Class-Member
1 μήνα πριν έκλεισα εισιτήριο από SKG για WAW μέσο BUD με Malev, και από RZE για DUB με Ryanair. Συνοπτικά έχουμε:
26/06/10 SKG-BUD-WAW Malev MA262, MA844
02/07/10 RZE-DUB Ryanair FR845
09/07/10 DUB-RZE Ryanair FR844
18/07/10 WAW-BUD-SKG(Το σκέλος BUD-SKG κανονικά είναι 19/07/10 ώρα 00:05) MA845, MA260
Η μέρα είναι 26/06/10 ώρα 14:00 και μπαίνω σε ένα busy αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης. Πάω για check-in. Η ουρά δεν είναι πολύ μεγάλη. Δίνω Βαλίτσες, παίρνω τα Boarding Pass και πάω στο Gate. Το αεροσκάφος που μας περίμενε ήταν ένα Boeing 737-600. Η θέση μου ήταν η 2D(κανονικά είναι busines αλλά η Malev εκείνη την μέρα λειτουργούσε μόνο economy) Η απογείωση έγινε χωρίς καμία καθυστέρηση. Μετά από λίγο ήρθαν οι αεροσυνοδοί να μας μοιράσουν τσάι. Από την σειρά μου ξέχασαν να περάσουν :rant: αλλά δεν με πείραξε και πολύ. Οι αεροσυνοδοί όλο χαμόγελο ήρθαν να μας δώσουν φιστίκια και αναψυκτικό. Το αναψυκτικό ήταν τέλειο. Το αεροσκάφος πολύ αθόρυβο, τα καθίσματα πολύ άνετα, διάβασα λίγο από το περιοδικό (Horizon) και μετά από λίγο ξεκινήσαμε την διαδικασία προσγείωσης. Η πτήση γενικά ήταν χωρίς αναταράξεις, και η προσγείωση πάρα πολύ καλή.
Βαθμολογία:
Έχουμε και λέμε:
Αεροσκάφος:10/10 πολύ καινούριο με ευρύχωρους διαδρόμους.
On time:10/10 ακριβώς στην ώρα μας
Πλήρωμα:9/10 Δεν είναι και τόσο τραγικό που δεν μου έφεραν ένα τσάι
Σύνολο:9,9/10
Σε λίγο: Τί έκπληξη με περιμένει στο αεροδρόμιο;
Πώς θα το αντιμετωπίσει το Ground Handing;
Πού θα με βάλουν και γιατί τόση ώρα αναμονή;

Φτάνω στο Budapest Ferihegy και βλέπω πως η πτήση μου ακυρώθηκε :rant: :rant: :rant: .Ήξερα πως μετά από λίγη ώρα μπορούσα να πάρω το BUD-PRG-WAW και να είμαι Πολωνία σε 2 ώρες. Τρέχω λοιπόν στο Ground Handing για να προλάβω την πτήση για PRG. Μόλις έφτασα(μπορώ να πω πως μα εξυπηρέτησαν γρήγορα και καλά) παρατήρησα πως όλους τους έβαλαν στην πτήση BUD-PRG με Malev και PRG-WAW με Czesh Airlines εμένα με έβαλαν στην πτήση BUD-WAW με LOT :evil: που αυτή η πτήση ήθελε πόση ώρα αναμονής. Το καλό από όλα αυτά είναι πως με έβαλαν στης Bussines(3D). Τέλος πάντων επιβιβάζομαι και περιμένω την απογείωση. Η απογείωση έγινε χωρίς καθυστέρησή. Το φαγητό ήρθε μετά από λίγο. Φτωχό, έτοιμο, όλα κρύα(ακόμα και η αεροσυνοδός)που ούτε μιλάει(οι μόνες λέξεις που άκουσα από αυτήν ήταν:Do you want to eat?).Α ξέχασα να αναφέρω πως στην αρχή μας έδωσαν αναψυκτικό. Το αεροσκάφος ήταν γύρο στο 8 χρονών, ήταν ένα embraer 170. Η προσγείωση ήταν μέτρια, και η αποβίβαση γρήγορη αλλά άργησε να ξεκινήσει το λεωφορείο και έτσι είχα την ευκαιρία να βγάλω μερικές φωτογραφίες. οι βαλίτσες μου ήρθαν τελευταίες.
Βαθμολογία:
Αεροσκάφος:8/10
On time:10/10
Πλήρωμα:5/10
Συνολικά:7.5

Λοιπόν 02/07/10 και στο RZE για DUB με Ryanair. Η ουρά του check-in ήταν της τάξης του δεκάλεπτου με εικοσάλεπτου. Δίνουμε τις βαλίτσες (εισιτήρια τα είχαμε) και αμέσως για έλεγχο διαβατηρίων. Με λένε εμένα: Sir what is this(δείχνοντας την ταυτότητα) μετά το παίρνει και γράφει κάτι και μετά από 10 λεπτά μου το δίνει και μου λέει να περάσω. Πάω στις οθόνες (που είχαν όλο κι όλο 4 πτήσεις εκείνη την μέρα :shock: ). Μετά πάω στο Gate 1 (μόνο 2 είχε αν δεν κάνω λάθος :shock: ) και με καθυστέρηση 30 λεπτών γίνετε το Boarding. Το αεροσκάφος ήταν ένα Boeing 737-800 γύρο στα 5 χρονών τα έκοψα, safety card κολλημένη στο κάθισμα :evil: και in-flight magazine στο τέλος της πτήσεις μας το έπαιρναν!!!, εγώ καθόμουν στην 10Α νομίζω. Οι αεροσυνοδοί βαριόταν που ζούσαν. Η πτήση είχε λίγες αναταράξεις αλλά η προσγείωση ήταν λες και πέφταμε κάθετα.
Βαθμολογία:
Πλήρωμα:4/10
Αεροσκάφος:6/10
On-time:8/10
Σύνολο:6/10

Δείτε σε λίγο:Τί με έκανε να κουφαθώ?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!

Flying Doc συγνώμη που δεν βάζω φωτογραφίες αλλά στις συγκεκριμένες πτησεις δεν έχω και έχω χάσει την φωτογραφική οπότε όταν την βρω θα βάλω φοτο.

Ξέχασα να αναφέρω πως 10 λεπτά πριν το Boarding μας άλλαξαν Gate

09/07/10 Στο DUB και πάμε να δώσουμε βαλίτσες και αμέσως για Boarding με Ryanair για RZE. Η απογείωση έγινε On-time, μας μοίρασαν περιοδικά, σακούλα εμετού ούτε για δείγμα, safety card όπως είπα και πριν κολλημένη στο κάθισμα :rant: :rant: :rant: αυτά που αγόρασα ήταν καλά, το αεροσκάφος καινούριο(Boeing 737-800), οι αεροσυνοδοί πολλή πιο φιλικοί, Η πτήση με λίγες αναταράξεις. Αγόρασα και ένα airplane model 1:200. Το πλήρωμα δεν μας ενημέρωσε ούτε μία φορά για το που βρισκόμασταν. Η προσγείωση πάλι λες και έπεφτε το αεροπλάνο. Η θέα πάνω από το RZE(RZESOW) ήταν εκπληκτική. Προσγειωθήκαμε και πήγαμε να παραλάβουμε αποσκευές. Οι δικές μου άργησαν πολύ :evil: .

Βαθμολογία:
Πλήρωμα:8/10
On-time:10/10
Αεροσκάφος:8/10
Σύνολο:9/10

Εεεε, κ εσύ πολλά ζητάς, να σε ενημερώνουν για το πού βρίσκεσαι, εδώ αυτό δεν μας το κάνουν καλά καλά στις "ακριβές", θα το κάνουν στη Ryanair? Όσο για τις κάρτες με τις οδηγίες ασφαλείας, τι σε πειράζει που είναι κολλημένες στο κάθισμα, αν είχες πάμφτηνο εισιτήριο; Μια χαρά κάνουν τη δουλειά τους κ από εκεί! Αυτό που μου αρέσει με τη Ryanair είναι ότι όσες πτήσεις έχω κάνει ήταν όλες ανεξαιρέτως value for money :D

Ναι, όμως εγώ μαζεύω φανατικά safety cards. Παρατήρησα πως στις θέσεις 1(A,B,C,D,E,F)επειδή δεν έχουν κάθισμα μπροστά μπορώ να τις πάρω. Στο επόμενο trip μου με Ryanair θα τις πάρω!!!!!!! :banana: :banana: :banana:

18/07/10 στο WAW με πολύ άσχημο καιρό και με το Q400 που να πετάξεις με τέτοιο καιρό;;;τέλος πάντων πάμε για check-in που κράτησε 5 λεπτά, εισιτήρια και χαιρετάω τους τελευταίους Πολωνούς που θα δω για τους επόμενους 12 μήνες. Το αεροσκάφος ήρθε με 30 λεπτά καθυστέρηση.Η θέση μου ήταν 7Α(δεν ήταν παράθυρο :shock: αλλά ο ευγενικότατος κύριος που καθόταν δίπλα μου μου παραχώρησε την θέση του), το αεροσκάφος καινούριο. Εκείνη την στιγμή πρέπει να έγινε και ένα Emergency Landing με 767 της LOT γιατί μόλις προσγειώθηκε όλη η πυροσβεστική της Πολωνίας το ακολούθησε. Απογειωθήκαμε, και μόλις ήρθαν οι αεροσυνοδοί μας ρώτησαν ευγενικά τί θα θέλαμε να φάμε και να πιούμε. Εγώ πήρα φυστίκια και την είπα πως άμα έχει και άλλα μετά ας μου φέρει. Τελικά δεν είχε αλλά μου έφερε 5 σοκολάτες. Η προσγείωση έγινε με 20 λεπτά καθυστέρηση. Σε αυτή την πτήση μου έκλεψαν το κινιτό :rant: :rant: :rant: :rant: :rant: :rant: . Ενημέρωση από τα τελευταία σχόλια. Σε αυτήν την πτήση ο πιλότος τουλάχιστον μας ενημέρωνε για τα πάντα(και το λέω αυτό για κάποια σχόλια σχετικά με την Ryanair).Τα περιοδικά, οι σακούλες εμετού, οι safety cards και τα σχετικά δεν χρειάζεστε να πω που κατέληξαν.
Βαθμολογία:
On-time:8/10
Πλήρωμα:10/10
Αεροσκάφος:10/10

Μετά: Τί κάνουν 20 έλληνες τόση ώρα στην BUD??

Λοιπών θα μιλήσω καθαρά: η Malev είναι από τις αγαπημένες μου αεροπορικές εταιρίες αλλά έχει ένα ελάττωμα: έχει πολλές καθυστερήσεις. Κάπως έτσι συνολικά κάπου 20 Έλληνες στις πτήσεις BUD-SKG και BUD-ATH καταλήξαμε με 30 λεπτά delayed(τουλάχιστον στην πτήση BUD-SKG για τους άλλους δεν ξέρω). Το αεροσκάφος που μας περίμενε ήταν ένα Boeing 737-600. Μετά από την μισή ώρα καθυστέρησης επιβιβαστήκαμε. Το αεροπλάνο το πολύ 1,5 χρονών. Το πλήρωμα μας υποδέχτηκε θερμά, και να αναφέρω πως εγώ καθόμουν σε μία από τις λίγες σειρές που καθόταν 2 άτομα :rant: . Από το παράθυρό μου είδα και ένα ποντίκι. Πάλι safety cards και τα σχετικά δεν χρειάζεται να πω που κατέληξαν. Σε λίγο δεν θα γίνομαι δεκτός στα αεροπλάνα για αυτόν τον λόγο. Απογείωση πολύ ήσυχη. Ερώτηση μόλις κατέβηκα από το αεροπλάνο είδα ένα αεροπλάνο να απογειώνετε και δεν το άκουσα σχεδόν καθόλου :shock: . Γιατί τα αεροπλάνα δεν ακούγονται πάντα τα βράδια;;; Και επανέρχομαι στο report. Μας μοίρασαν φαγητό, χυμό και τα σχετικά και αυτά είναι από τα τελευταία πράματα που θυμάμαι γιατί κοιμήθηκα. Όταν ξύπνησα φτάναμε στο αεροδρόμιο. Οι αποσκευές ήρθαν 10 λεπτά αργότερα και έφυγα.
(Ημερομηνία 19/07/10 λίγο μετά τα μεσάνυχτα)
Βαθμολογία:
On-time:9/10
Πλήρωμα:10/10
Αεροσκάφος:9/10
Αυτές ήταν οι τελευταίες πτήσεις μου για τον επόμενο 1 χρόνο.