Τα χρώματα της Aegean (livery)

• Thread starter Thread starter alex2
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Re: Aegean's Airbus Α320 Family

Πες'τα... Η πιο αδιαφορη, βαρετη και ασχετη με το ονομα εμφανιση αεροσκαφους. Γκρι και κοκκινο. Σαν το Αιγαιο. Αλλα τι ψαχνεις; Εδω μια καλη ιδεα ειχαν (logojet για μουσειο Ακροπολης) και το εβαψαν μονο απο τη μια μερια. Δεν υπαρχει ελπιδα.

16 χρόνια, αδιάφορα βαμμένα αεροπλάνα. Χρόνια Πολλά Αιγαίου και καλοτάξιδα τα νέα αποκτήματά σου!

Τα sharklets μπορεί στα πρώτα α320 να είναι σκέτο μπλε και στα επόμενα να έχουν το λογότυπο. Όπως και η Lufthansa με τα σκέτα sharklets στην αρχή και μετά έιχε βάλει το λογότυπο στα επόμενα .Θα δείξει ..

seven4seven":usybx0fk said:
Πες'τα... Η πιο αδιαφορη, βαρετη και ασχετη με το ονομα εμφανιση αεροσκαφους. Γκρι και κοκκινο. Σαν το Αιγαιο. Αλλα τι ψαχνεις; Εδω μια καλη ιδεα ειχαν (logojet για μουσειο Ακροπολης) και το εβαψαν μονο απο τη μια μερια. Δεν υπαρχει ελπιδα.
Γι αυτό είπα κι εγώ για τα sharklets. Σε ένα τόσο αδιάφορο livery αεροσκάφους και με τόση ασπρίλα στο σύνολό του, η προσθήκη επίσης αδιάφορων sharklets είναι σαν να το κάνουν... επίτηδες.
Δε διαφωνώ ότι (δυστυχώς) τα τελευταία χρόνια το eurowhite έχει "καταλάβει" σχεδόν όλες τις αεροπορικές εταιρίες αλλά τουλάχιστον η ουρά έχει χρώματα ή έστω κάνει μια αντίθεση για να σπάσει η ασπρίλα (πχ Lufthansa). Τελευταίο παράδειγμα υιοθέτησης του eurowhite και κατάργηση της ρίγας (cheatline) είναι η Alitalia. Στην ουρά όμως παρέμειναν τα ιταλικά χρώματα σε χορταστικό μέγεθος.
Η Aegean από την αρχή υιοθέτησε το eurowhite και ήταν μια ασυνήθιστη - για τότε- επιλογή που παρέπεμπε σε corporate livery. Όμως σίγουρα δεν είναι χρωματισμός που τραβάει τον επιβάτη και που μπορεί να συζητηθεί στους αεροπορικούς κύκλους. Πχ μέρος του ισχυρού προφίλ της παλιάς Ολυμπιακής ήταν το λογότυπο της με τους κύκλους στο μπλε φόντο. Ήταν πάντα θέμα θετικής συζήτησης παγκοσμίως.
Νομίζω ότι 16 χρόνια μετά πρέπει να πέσει στο τραπέζι της εταιρίας μια αλλαγή τουλάχιστον στην ουρά.

Πρέπει να μαζέψουμε υπογραφές για να αλλάξουν το χρώμα στα sharklets.
Είναι απαράδεκτο!

Ας ελπίσουμε ότι με την ανανέωση του στόλου κατά την περίοδο 2018-2023 ίσως να αλλάξει το livery. Ίσως δεν συμφέρει να βάψει τα παλιά αεροσκάφη που θα αντικατάστισει σε λίγα χρόνια.

https://www.flickr.com/photos/aircrafts ... datetaken/
Στα αριστερά το Α320 της Aegean άμα δείτε το Sharklet αν και δεν είναι καθαρό φαίνεται μια μορφή ενός λευκού κύκλου που μπορεί να είναι το Logo. Αν και όταν πήγε XFW δεν είχε τίποτα στα sharklets.Ίσως με την ολοκλήρωση το CAF να ήθελαν να το βάψουν?

Μου φενεται πως ειναι μπλε μονο οπως και τα προηγουμενα :oops:

Για εμένα το ποιο βλακωδες livery αγευστο ανούσιο, ούτε τους κινητήρες δεν μπορούν να βαψουν της ολυμπιακης τα χρώματα κλασεις ανώτερο απ αυτό το αίσχος, όσο για τα sharklets κοστίζει μάλλον να βάλουν 2 steakers με τον γλαρο της ισλανδικης εταιρείας που έκλεισε λέω να μαζέψουμε λεφτά να τους βοηθήσουμε :rant:

Εγώ το έχω ξαναγράψει:"Το αεροπλάνο δεν έχει χρώματα.Είναι ασπρόμαυρο (ασπρόγκριζο)". Το σήμα φαίνεται μισό,δεν καταλαβαίνεις περί τίνος πρόκειται. Μία καλή ιδέα θα ήταν να βάλουν στις ουρές αυτοκόλλητα σαν τη Frontier,που έχει ζώα τής αμερικάνικης πανίδας, με τη διαφορά η Αegean να έχει χαρακτηριστικά αξιοθέατα των νησιών τού Αιγαίου, πχ έναν ανεμόμυλο τής Μυκόνου κ.ο.κ. Το να δίνεις ονόματα όπως Kinisis,Nostos κλπ δεν "λέει" επίσης τίποτα....