Ulrike
First-Class-Member
- Πλησιέστερο αεροδρόμιο (ICAO Code)
- LGTS
Anastasia5":1827e841 said:Δεν είμαι αλαζονική αλλά ξέρω ότι έχω δικαίωμα για μια συνέντευξη για την εμπειρία από τη στιγμή έχω τελειώσει Αγγλική, μιλάω άριστα τη γλώσσα που ζητάνε και επίσης γαλλικά και ισπανικά.
Η Α3 δεν έχει καμία υποχρέωση να καλέσει όλους σε συνέντευξη που έχουν τα τυπικά προσόντα της διακήρυξης. Ιδιωτική εταιρία είναι που μπορεί να επιλέξει το προσωπικό της με όποια κριτήρια θέλει. Και όπως έγραψαν κι άλλοι, θα έχει κάποια κριτήρια. Δεν τα γνωρίζω, αλλά μάλλον για τη θέση μιας αεροσυνοδού δεν είναι ούτε να αγαπάς τα ταξίδια, ούτε να έχεις εμφάνιση μοντέλου ούτε να έχεις τελειώσει διδακτορικό και να μιλάς 4 γλώσσες (γιατί και η Α3 θα καταλάβει ότι με την πρώτη ευκαιρία που να βρεις καλύτερη δουλειά θα φύγεις…).
Ελάχιστες εταιρίες καλούν όλους σε συνέντευξη που πληρούν τα τυπικά / ελάχιστα κριτήρια. Αλλά επιλέγουν – με βάση το βιογραφικό (και το τονίζω, γιατί έχω δει βιογραφικά που κάθε άλλο παρά καλή εικόνα έδωσαν για έναν υποψήφιο, αν και είχε πολλά προσόντα, πτυχία κλπ….) – αυτούς που τους φαίνονται οι πιο κατάλληλοι. Και όσον αφορά την γελοία / εύκολη συνέντευξη: υποθέτω ότι το να καλούν μια κοπέλα σε εκπαίδευση δεν σημαίνει αυτόματα ότι θα την προσλάβουν, αλλά κατά την εκπαίδευση θα έχουν κι άλλες ευκαιρίες να την κρίνουν.
Δεν έχω καμία σχέση με την Α3 (εκτός από το να πετάω συχνά μαζί τους), ούτε ξέρω τις διαδικασίες πρόσληψης προσωπικού, αλλά κι εγώ θα ήμουνα προσεκτική με τέτοιου είδους κατηγορίες μόνο και μόνο γιατί δεν κάλεσαν τη μία ή την άλλη.