Συζητήσεις Ιπτάμενων Συνοδών

• Thread starter Akis
  • Ημερομηνία δημιουργίας
Anastasia5":1827e841 said:
Δεν είμαι αλαζονική αλλά ξέρω ότι έχω δικαίωμα για μια συνέντευξη για την εμπειρία από τη στιγμή έχω τελειώσει Αγγλική, μιλάω άριστα τη γλώσσα που ζητάνε και επίσης γαλλικά και ισπανικά.

Η Α3 δεν έχει καμία υποχρέωση να καλέσει όλους σε συνέντευξη που έχουν τα τυπικά προσόντα της διακήρυξης. Ιδιωτική εταιρία είναι που μπορεί να επιλέξει το προσωπικό της με όποια κριτήρια θέλει. Και όπως έγραψαν κι άλλοι, θα έχει κάποια κριτήρια. Δεν τα γνωρίζω, αλλά μάλλον για τη θέση μιας αεροσυνοδού δεν είναι ούτε να αγαπάς τα ταξίδια, ούτε να έχεις εμφάνιση μοντέλου ούτε να έχεις τελειώσει διδακτορικό και να μιλάς 4 γλώσσες (γιατί και η Α3 θα καταλάβει ότι με την πρώτη ευκαιρία που να βρεις καλύτερη δουλειά θα φύγεις…).

Ελάχιστες εταιρίες καλούν όλους σε συνέντευξη που πληρούν τα τυπικά / ελάχιστα κριτήρια. Αλλά επιλέγουν – με βάση το βιογραφικό (και το τονίζω, γιατί έχω δει βιογραφικά που κάθε άλλο παρά καλή εικόνα έδωσαν για έναν υποψήφιο, αν και είχε πολλά προσόντα, πτυχία κλπ….) – αυτούς που τους φαίνονται οι πιο κατάλληλοι. Και όσον αφορά την γελοία / εύκολη συνέντευξη: υποθέτω ότι το να καλούν μια κοπέλα σε εκπαίδευση δεν σημαίνει αυτόματα ότι θα την προσλάβουν, αλλά κατά την εκπαίδευση θα έχουν κι άλλες ευκαιρίες να την κρίνουν.

Δεν έχω καμία σχέση με την Α3 (εκτός από το να πετάω συχνά μαζί τους), ούτε ξέρω τις διαδικασίες πρόσληψης προσωπικού, αλλά κι εγώ θα ήμουνα προσεκτική με τέτοιου είδους κατηγορίες μόνο και μόνο γιατί δεν κάλεσαν τη μία ή την άλλη.

Anastasia5,μας λες συνεχώς τι ΔΕΝ πρέπει να γίνεται.Προφανώς,δε γνωρίζεις τα χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει κάποιο μέλος πληρώματος εκτός από ένα αόριστο "να ανταπεξέρχεται σε δύσκολες καταστάσεις".Αν θέλεις,συνέχιζε να σκούζεις.Στην περίπτωση που ήμουν αξιολογητής και καταλάβαινα ποια είσαι,ίσως να σε καλούσα για να σου κάνω τη ζωή δύσκολη και αυτό μόνο αν είχα χρόνο διαθέσιμο.Στο έχουν πει τόσοι σε αυτό το forum και δεν εννοείς να καταλάβεις ότι έχεις λάθος τρόπο σκέψης.Το θέμα είναι όλο δικό σου.
ΥΓ:
αi αρκετά εμφανίσιμη σύμφωνα με τα λεγόμενα του κόσμου που με βλέπει έξω. Ξέρω ποιά είμαι. Δεν είμαι αλαζονική
Κόψε κάτι,κοπελιά.

Ulrike είσαι ευγενική και σωστά όσα λες. Ίσως να μη κάνουμε για αυτή την εταιρεία. Μπορώ να έχω και άλλες δυνατότητες και το κατάλαβα και δε πρόκειται να πάω και να με καλούσαν. Πόσες κοπέλες είναι αδικημένες. Και δε τα λέω εγώ μόνο αυτά. Στην εκπαίδευση δε ξέρω αν σε διώχνουν, μάλλον αποχωρούν μόνες.

Αlex96 Πολύ μεγάλη ιδέα έχεις για τον εαυτό σου και το μόνο που κάνεις είναι να υποτιμάς τους άλλους. Σε χω δει και σε άλλες συζητήσεις. Όσες κατηγορείς μόνο καλύτερες σου είναι μάλλον και σε ενοχλεί πολύ. Κατέβα από το καλάμι εσύ καλύτερα. Το να λέμε αλήθειες δεν είναι αλαζονεία, είναι γεγονότα.

Αναστασία, καλό μου παιδί (σε λέω παιδί μου, γιατί σαν παιδί μου σε βλέπω, με τη διαφορά ηλικίας που έχουμε). Δυστυχώς, όχι για αυτήν αλλά για καμία εταιρία δεν κάνεις, με τη συμπεριφορά που επιδεικνύεις. Σου το λέω αυτό, ως πρώην ΜΠΘΕ της ΟΑ και της QANTAS, αλλά και ως senior recruiter της Garuda. O λόγος είναι απλός: αποτυγχάνεις σε δύο βασικά προσόντα του ΜΠΘΕ: Anger Management και διαχείρηση πανικού. Δυστυχώς και πάλι, από τη μεγάλη μου εμπειρία διαπιστώνω ότι υπολείπεσαι και στα δύο. Απαντάς στα πειράγματα και τις ειρωνίες (που είναι μέρος της διαδικασίας αξιολόγησης) νευρικά και με αλαζονεία. Έτσι θα αντιμετωπίσεις τον μεθυσμένο άσβερκο Ρώσσο που θα σου κατεβάζει χριστοκάντηλα επειδή δεν του έβαλες Vodka στον καφέ του ?

Θυμάμαι χαρακτηριστικά, ότι στην Garuda , εγώ ο γνωστός σε όλες ως Sotan Μengagumkan, πέρασα υποψήφια με ξύλινο πόδι, επειδή μετά από μισή ώρα ανελέητο σφυροκόπημα που της έκανα με πναύμα και ειρωνίες, εξακολουθούσε να μου απαντάει με ευγένεια και εύστοχα.

Επίσης, μη φωτογραφίζεσαι τόσο πολύ. Πόσες Αναστασίες από Ελλάδα με ύψος 1,76, 57 κιλά και αρκετά εμφανίσιμες με πρόβλημα στο μάτι υπάρχουν ? Όλες οι recruiters φιλες μου ανά τω κόσμω, έχουν ειδοποιηθεί και θα σε περιμένουν με ανοιχτές αγκάλες....

Εγραψε και οτι εχει βγαλει την Αγγλικη"

flying Doc καταπληκτική και κατατοπιστική τοποθέτηση. Τα ίδια ισχύουν και σε Καναδικές εταιρείες. 1000 βιογραφικά για 12 θέσεις, συνεντεύξεις με ψυχομετρικά κριτήρια κλπ. Οι ερωτήσεις μπορεί να φαίνονται άσχετες η εύκολες ....είναι όμως? Θα έλεγα σε όσα άτομα ενδιαφέρονται να ψάξουν και τα σχετικά με συνεντεύξεις βίντεο στο youtube (airline interviews, flight attendant interviews, airline recruitment) Τέλος καλή επιτυχία σε όλους/όλες!

Αγαπητή Ansastasia5 καταρχάς μην νομίζεις ότι σε ειρωνεύονται η σε κοροϊδεύουν εδώ μέσα, δεν πιστεύω κάποιος να ήθελε να σπάσει πλάκα μαζί σου, έχεις εγγραφεί και γράφεις μέσα σε ένα forum όπου βρίσκονται σε εισαγωγικά ειδικοί σε αεροπορικά θέματα και πόσο μάλλον στο θέμα που σε αφορά, πολλοί από εδώ είμαστε ιπτάμενοι φροντιστές, πιλότοι, ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας, μηχανικοί, ακόμα και χομπύστες όπως flight simmers και planespotters επί δεκαετίες και γενιές, άρα δεν στα λένε με κακό σκοπό αλλά για να σε κάνουν καλύτερη στον συγκεκριμένο τομέα, όπως ανέφερε και ο flyingdoc παραπάνω όταν θίγεσαι από ένα μέλος εδώ μέσα τότε πως θα αντιμετωπίσεις τον άσβερκο από την Ρωσία? πολύ απλά δεν θα μπορέσεις, η πως θα κρατήσεις ήρεμο ένα επιβατικό σύνολο κατά την διάρκεια ενός emergency landing όταν δεν θα μπορείς να το κάνεις αυτό με έναν επιβάτη. Όταν ένα jumbo της παλαιάς ολυμπιακής έκανε έκτακτη προσγείωση στο αεροδρόμιο του ελληνικού λόγο απώλειας του ενός του κινητήρα, οι επιβάτες δεν κατάλαβαν καν τι συνέβαινε και φωτογράφιζαν την Αθήνα νομίζοντας ότι το να πετάνε πάνω από τις πολυκατοικίες ήταν μέρος της πτήσης, γιατί έγινε αυτό? γιατί το πλήρωμα καμπίνας έκανε πολύ καλά την δουλειά του, για φαντάσου τους όλους να τσιρίζουν και να κλαίνε. Καταλαβαίνεις λοιπόν πως από τα σημαντικότερα προσόντα είναι αυτά της εγκράτειας, της υπομονής, της ηρεμίας, της συγκέντρωσης. Επίσης αν σκοπεύεις να κάνεις το συγκεκριμένο επάγγελμα τότε φρόντισε να το κάνεις επειδή το αγαπάς και όχι για να βρεις απλά μια εργασία η για την υποτιθέμενη fabulus ζωή που θα αποκτήσεις, η τον σταθερό μισθό που νομίζεις η τα ταξίδια, γιατί τίποτα από αυτά δεν θα συμβεί, στον χώρο της αεροπορίας βρίσκονται άτομα τα οποία είναι άρρωστα με αυτόν, τους αρέσει να μαστουρώνουν με το JETA1 (το αεροπορικό καύσιμο), η μόνη μουσική που τους αρέσει να ακούνε είναι αυτή του Tupolev 154 κλπ. Μετά, αν εγώ είχα μια αεροπορική εταιρεία και έψαχνα πληρώματα το τελευταίο που θα κοιτούσα θα ήταν τα πτυχία και η εμφάνιση, τι να τα κάνω αυτά? Αν τελικά καταφέρεις να βρεις μια θέση σε αυτόν τον χώρο τότε σου εύχομαι τα καλύτερα, και λέω αν καταφέρεις όχι γιατί δεν έχεις τα κατάλληλα προσόντα, τα κατάλληλα προσόντα όλοι μας τα έχουμε αρκεί να τα εντοπίσουμε μέσα μας και να τα ενεργοποιήσουμε. Όλα αυτά τα λέω φιλικά χωρίς να παίρνω την θέση κανενός, απλώς ως παρατηρητής.

Δεν έχω πρόβλημα με τον κύριο flying doc και δέχομαι και δεύτερη γνώμη. Σωστά τα είπε. Όμως υπάρχουν άτομα που και πριν χρόνια σε άλλες κουβέντες ήταν ειρωνικά και δε φαινόταν ότι κάνει "τεστ". Φαινόταν ότι ήθελε να βγάλει κακία, μπορεί να μην είχε κακή πρόθεση. Δεν ήμουν πάντα θερμή για το συγκεκριμένο επάγγελμα, άλλα όνειρα είχα αλλά η κρίση μας έφερε σε απόγνωση. Και ναι με ενδιαφέρει που σε ένα μήνα θα είμαι άνεργη μέχρι το Σεπτέμβριο και είπα να κάνω μια προσπάθεια να μείνω Ελλάδα. Έχω την επιλογή του εξωτερικού αλλά θέλω και ζω με τα 8000 το χρόνο που βγάζω ως καθηγήτρια Αγγλικών και μεταφράστρια. Αλλά είναι ζωή αυτό; Mπορεί να μην κάνουν όλοι για τη θέση αλλά θέλησα να δοκιμάσω την τύχη μου και δεν είδα να γίνεται κάτι. Και είναι άδικο. Και ρωτώ πως γίνεται να ξέρουν αν ένας είναι ικανός για να τον πάρουν σε interview; As έδιναν μια ευκαιρία στα άτομα που έχουν τα προσόντα που θέλουν και έχουν γράψει και κάποια καλά κίνητρα στο cover letter για τη δουλειά. Και για την εμφάνιση δεν ήθελα να το θίξω έτσι αλλά για να ζητάνε φωτογραφία, ύψος και κιλά σημαίνει ότι μετράει. Και είπα ότι έχω και εκεί τις προδιαγραφές. Επίσης είναι ρατσισμός να πετάς κάποιον από έξω επειδή φορά φακούς επαφής. Υπάρχουν και οι εγχειρήσεις LASER. O αστιγματισμός και η μυωπία δεν είναι λέπρα, αυτό λέω. Τέλος, καλοδεχούμενες και οι άλλες απόψεις, μας βοηθά να γίνουμε καλύτεροι αλλά πραγματικά είδα επίθεση από το forum. Tέλος πάντων και να με καλούσαν τώρα δε θα πήγαινα. Δεν αντέχω τον εξευτελισμό, παράπονα είχαν και άλλες κοπέλες που πήγαν σε συνέντευξη. Εγώ δεν μπορώ να κρίνω γιατί δεν έχω πάει ποτέ μου αλλά γιατί δε πιστεύετε και κάποιες άλλες κοπέλες; Δεν είναι όλες ικανές όσες μπήκαν και το βλέπω κάθε δύο μήνες στις πτήσεις τους. Σκεφτείτε όσα λένε και άλλοι αν θέλετε.

Καλησπέρα και απο μενα. Ξερει κανεις μηπως καποιο νεο σχετικα με την προκηρυξη της aegean για ιπταμενες συνοδους/φροντιστες με εδρα την αθηνα? Εχει λαβει κανεις τηλεφωνο για συνεντευξη?
Ευχαριστω πολυ!

Προσπαθώ να ανεβάσω τα αρχεία στην αίτηση (βιογραφικό, συνοδευτική επιστολή και φωτογραφία), δείχνει ότι φορτώνει αλλά δεν γίνεται τίποτα απολύτως. Γνωρίζει κανείς γιατί συμβαίνει αυτό;