Συζητήσεις Ιπτάμενων Συνοδών

• Thread starter Akis
  • Ημερομηνία δημιουργίας
Μπορούν να σας καλέσουν οποτεδήποτε κρίνουν ότι χρειάζονται άτομα και δουν ότι τα βιογραφικά σας ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις τους. Επίσης, επειδή δίνουν βάρος στην εικόνα τους προς τα έξω, διαβάζουν και ό,τι γράφεται εδώ για αυτούς (από τις «συζητήσεις αεροσυνοδών» μέχρι τα trip reports, την τιμολογιακή πολιτική κλπ.) και μπορούν να έχουν μια εικόνα για εμάς εδώ μέσα (ορισμένοι από εμάς «αυτοφωτογραφιζόμαστε» με τα σχόλια και την παράθεση πληροφοριών για εμάς).

Επίσης, σημειώστε ότι πολλές υποψήφιες που πέρασαν με επιτυχία τις συνεντεύξεις, ανακαλύπτουν ξαφνικά, ότι δε θα έχουν Σ/Κ, ότι τα ρεπό μπορεί να πέφτουν μεσοβδόμαδα, ότι τα ωράρια εργασίας δεν είναι τα συνηθισμένα, ότι οι απολαβές δεν είναι αυτές που τυχόν θα περίμεναν για τον κόπο τους, ότι η δουλειά που θα κάνουν δεν είναι ακριβώς εκείνη που θα φαντάζονταν (της ωραίας που περιφέρεται στην καμπίνα, φορώντας Κοκοσαλάκη) και άλλα τέτοια και υπαναχωρούν πριν την υπογραφή της σύμβασης. Έτσι, το HR βγάζει νέα προκήρυξη για να καλύψει τα κενά, αφού θεωρεί ότι τα υπάρχοντα βιογραφικά δεν τους καλύπτουν.

Προτού λοιπόν καταλήξετε σε διάφορα αυθαίρετα -κατά τη γνώμη μου- συμπεράσματα, όπως π.χ. ότι «δεν έχουν βασικά κριτήρια», κάντε μια υπομονή και σκεφτείτε μήπως κάπου κάνετε εσείς κάποιο λάθος.

Υπάρχει περίπτωση να κάνει η aegean ή κάποια άλλη εταιρεία συνεντεύξεις στην Θεσσαλονίκη με έδρα τη Θεσσαλονίκη, άμεσα?

Έχει συζητηθεί και εδώ και έχουν πει πόσοι ότι δε καλούν όλα τα άτομα άσχετα αν έχουν τα προσόντα ή δεν τα έχουν. Νομίζετε ότι έχουν καλέσει όλους όσους πληρούν τα προσόντα; Noμίζετε ότι όλες οι όμορφες είναι εντός; Επίσης, δεν κάλεσαν κανέναν από τη δεύτερη αγγελία και τώρα έβγαλαν και τρίτη. Δηλαδή πόσες προσπάθειες πρέπει να κάνει κανείς για να τον καλέσουν; Επίσης οι κοπέλες δε πιστεύουν ότι δεν έχει δυσκολίες αυτό το επάγγελμα αλλά η αμοιβή είναι καλή για αυτό που κάνουν. Τι να πουν άτομα με πτυχία και πόσα άλλα που παίρνουν 500 ευρώ και έχουν περισσότερα από ένα απολυτήριο που ζητάνε; Kαι τι να πούνε όσοι είναι απλήρωτοι μήνες και πάνω από χρόνο. Εκεί τα παίρνουν τα χρήματα κάθε μήνα και ο μισθός είναι καλός. Δε δηλώσαμε και για πιλότοι. Και το τρελό είναι να βγάζουν αρρώστους όσους δε μπορούν να δουν χωρίς γυαλιά. Δηλαδή είμαι για τα αζήτητα εγώ και άλλες κοπέλες επειδή φοράω φακούς; Σκεφτείτε αν έχουν κριτήρια. Και σκεφτείτε ότι η συνέντευξη είναι πανεύκολη και την περνά και ένας 15χρονος. Η επιλογή πώς γίνετε πείτε μας. Θα έπρεπε να βάζουν δύσκολα πράγματα για να κρίνουν και ατομική συνέντευξη μισή ώρα τουλάχιστον. Και στην αγγελία να είναι πιο συγκεκριμένοι στο τι ζητάνε και να λένε δε θέλουμε γκαβούς και με στραβά πόδια και με κιλά.

Μετά από αυτό το μανιφέστο, περιμένεις ότι θα σε πάρουν ? Όπως σοφά είπε ο υπερπράκτορας aakunz, ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ. Οπότε στην επόμενη συνέντευξη θα έχουν μαρκαρισμένη με κόκκινο μια γκαβή, στραβοπόδα και παχιά Αναστασία που το επίθετό της αρχίζει από Κ.....(πόσες τέτοιες υπάρχουν ?).

Παρακαλώ το μέλος Anastasia5 όπως μας διαφωτίσει σχετικά με τα προσόντα που πρέπει να διαθέτει κάποιο μέλος πληρώματος αεροσκάφους.
Ευχαριστώ.

Καλημερα,εγω περασα συνεντευξη τον Φεβρουαριο λετε να ξανακανω αιτηση η να περιμενω λιγο καιρο ακομα?

Οι πηγές μου μέσα στην Aegean, λένε να παεριμένεις. Όταν βλέπουν τις ίδιες αιτήσεις συνέχεια, απλά τις προσπερνάνε.

Flyind doc Ποιός είπε ότι είμαι κοντή με άσχημα πόδια;;;;;; Έχω και 1.76 ύψος και 57 κιλά, /οτι ζητάνε καi αρκετά εμφανίσιμη σύμφωνα με τα λεγόμενα του κόσμου που με βλέπει έξω. Ξέρω ποιά είμαι. Δεν είμαι αλαζονική αλλά ξέρω ότι έχω δικαίωμα για μια συνέντευξη για την εμπειρία από τη στιγμή έχω τελειώσει Αγγλική, μιλάω άριστα τη γλώσσα που ζητάνε και επίσης γαλλικά και ισπανικά. Δε κατάλαβα που το πρόβλημα σου και η ειρωνεία σου. Επειδή έχω θέμα με το μάτι μου σημαίνει ότι είμαι προβληματική;;;;;; Ή όσες είναι εκεί έχουν παραπάνω από άλλες κοπέλες που άξιζαν να είναι εκεί... Και σε συμπεριφορά και σε εμφάνιση. Αlex 96 πρώτη φορά δεν ειρωνεύεσαι. Το πλήρωμα καμπίνας δε πρέπει να απαντά σε χαζό τεστάκι και να μεταφράζει μια πρόταση ούτε να απαντά σε μια εύκολη ερώτηση στα προφορικά. Χρειάζεται ατομική εξέταση και να εισάγουν ομαδική κουβέντα σε role play. To πλήρωμα πρέπει να είναι ικανό επίσης για δύσκολες καταστάσεις και να μην σε κοιτάνε στη συνέντευξη ρατσιστικά αν έχεις ένα κιλό παραπάνω. Είναι κουφό αυτό. Το έχουν πει κοπέλες που έχουν πάει και η κατάσταση παραείναι απογοήτευση. Μετάνιωσα που έστειλα βιογραφικό και αν με πάρουν δε θα πάω. Κekakoy αν σε απέρριψαν μη ξαναστείλεις. Δε θα αλλάξει κάτι, Προσπάθησες και τέλος.

Η British Airways προσλαμβάνει επίσης πληρώματα καμπίνας αυτό το καιρό. Δέχονται αιτήσεις μέχρι τις 19 Μαϊου.

Eiriniflo η Astra Airlines που έχει έδρα την Θεσσαλονίκη δέχεται αιτήσεις μέχρι τις 3 Μαϊου.
Δεν γνωρίζω όμως πότε η εταιρία ( η Αstra Airlines) θα ξεκινήσει τις συνεντεύξεις.