Συνετρίβη αεροσκάφος της Helios

• Thread starter Anonymous
  • Ημερομηνία δημιουργίας
ΤΟ ΠΑΙΔΙ ...ΜΙΛΗΣΕ !

Λοιπόν. Η FAA έβγαλε το συμπερασμα και η Boeing υπάκουσε και ούτε γάτα ούτε ζημιά (no cat no damage).

Βγήκε Airworthiness Directive από την FAA για τα 737 που ζητά τα εξής>

1) Να βεβαιώνονται οι χειριστές ότι οι διακόπτες pressurization βρίσκονται στην θέση AUTO πρίν την πτήση.

2) Να εκδοθεί checklist κόρνας. (Δηλαδή όταν ακούγεται διακεκομένη κόρνα εν πτήση να φορούνται αμέσως μάσκες και μετά να γίνεται διάγνωση)

Σχόλια δικά μου τώρα.
Άρες μάρες ....κουκουνάρες.

1) Με την πρώτη παράγραφο ζητάνε από τους χειριστές να κάνουν κάτι που ...πρέπει να κάνουν έτσι και αλλιώς. Είναι σαν να ζητάς σε κάποιον να μή ξεχνάει να βάλει το παντελόνι του το πρωί πρίν πάει στη δουλειά.

2) Μ'αρέσει που λέγανε όλοι τόσο καιρό ότι με προτροπή του Τσολάκη θα αλλάξουν οι κόρνες σε όλα τα 737. Η γλαρόσουπα κρύωσε. Μία σελιδούλα θα μπεί ακόμα στα βιβλία των τσεκλίστ και η Boeing τελείωσε με το Γραμματικό. Πάμε γι'άλλα. Άρα, δύο τσεκλιστ σε κάθε αεροπλάνο δηλαδή δύο σελίδες ΕΠΙ 3000 περίπου 737 ΙΣΟΝ 6000. Καλύτερα 6000 σελίδες (από τις μικρές) παρά 3000 κόρνες. ;)

Συμπλήρωσις τής κουκουνάρας:

1.Στά checklists όλων τών τύπων αεροπλάνων που διαθέτουν συμπιεζόμενη καμπίνα υπάρχει από αμνημονεύτων χρόνων αυτό το Item,δηλαδή να ελέγχεται οτι ο διακόπτης pressurization είναι στό AUTO πρίν την αναχώρηση (εγώ ό ίδιος το έχω δεί στό manual τού Boeing 720 καί τού Airbus A300).Αφού λοιπόν οι συγκεκριμένοι χειριστές τού μοιραίου αεροπλάνου δέν το ήλεγξαν,δέν τους φταίει η Boeing...
Τό να βγάλης AD γιά το θέμα αυτό μού θυμίζει κάτι που είχε πεί ένας Ελληνας πολιτικός,οτι θά πρέπη να ψηφίση η Βουλή ένα νόμο που να υποχρεώνη τούς πάντες νά εφαρμόζουν τους νόμους.....

2.Ούτε κάν 6000 σελίδες.Μέ ένα revision sheet σέ κάθε manual (άρα 3000 σελίδες) στο οποίο sheet θά αναφέρεται η συγκεκριμένη διαδικασία τής κόρνας,τελειώσαμε...

'Εχω σε pdf και την διαδικασία που υπάρχει "από καταβολής κόσμου" για την θέση του διακόπτη πρίν την αναχώρηση αλλά και το ρεσουμέ τής
"καινούριας" διαδικάσίας, αλλά δεν ξέρω πώς να τα ανεβάσω εδώ. Τα έχω στον υπολογιστή. Ξέρει κανένας πώς θα το κάνω αυτό?

Μπορείς να το ανεβάσεις στο http://rapidshare.de και απο εκεί να το κατεβάσουμε όλοι.Μόλις ανέβει το αρχείο θα σου δωθεί ένα url, αυτο θα το κάνεις post εδώ μέσα.

Θάνο ευχαριστώ. Προσπάθησα κανά 10λεπτο, αλλά παραείμαι computerkopanos για να τα καταφέρω. Όποιος ενδιαφέρεται να δεί το εν λόγω, ας μου στείλει πμ και θα του το στείλω με εμαιλ.

(μην κοροιδευετε από μέσα σας. Η κατάσταση μου είναι τραγική. Αφού όταν πρωτοπήρα pc δεν ήξερα πώς να το κλείσω, και τράβαγα την πρίζα μετά από 20 λεπτά προσπαθειών :oops: )

ΠΣ. Τώρα ξέρω να το κλείνω! ;)

Αρχές Σεπτεμβρίου το πόρισμα για την αεροπορική τραγωδία στο Γραμματικό

Στις αρχές Σεπτεμβρίου θα είναι έτοιμο το πόρισμα της Επιτροπής Διερεύνησης Αεροπορικών Ατυχημάτων και Συμβάντων της Ελλάδας για τη συντριβή του αεροπλάνου της εταιρίας "Ήλιος" στο Γραμματικό, στις 14 Αυγούστου 2005, κατά την οποία βρήκαν τραγικό θάνατο 121 άνθρωποι.
ΑΠΕ-ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

sto akousa to meshmeri sto radiofono tou SKAI oti shmera vrethkan :shock: sto Grammatiko oi soroi trion ptomaton (ta opoia einai kai ta teleftea)apo to tragiko atixima persi (kai pali) :shock: ............................O Theos as tous anapaysei .............

Αύριο 14:00 έχει αφιέρωμα για την πτώση του 737 της Helios στην TV.Αλλά δεν θυμάμαι κανάλι....κάντε ένα ζαπινγκ εκείνη την ώρα στα γνωστά + ΣΚΑΙ και κάπου θα κάτσει...

e

ΠΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΣ
ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ

1 χρονο τωρα τι εκαναν?????ΤΩΡΑ τους ηρθε 4 μερες πριν το ετησιο ξεσκαλισμα απο τα καναλια να πανε και να ανασυρουνε τις πτερυγες και να βρουν τους σωρους των χαμενων επιβατων???

μπορουσαν να φανταστουν τους συγγενεις??να πενθουν χωρις, εστω για τελευταια φορα να αντικρισουν τα προσωπα των συγγενων τους???

ΟΛΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΜΙΑ m@l@kia που λεγεται τηλεοραση,για να μη σπηλωθει το ονομα των μεγαλων αυτου του...................................................................................................................κρατους.[/img]