SkyEurope

Re: SkyEurope στην Αθήνα

Δεν είναι κινδυνολογία, οι τύποι δεν εξυπηρετούν Βιέννη με την βούλα πλέον.. :!: δεν έχω ταξιδεύσει ποτέ με αυτούς, αλλά προφανώς είναι κάποιο είδος τσίρκο από όσα διαβάζω σε αυτό το τόπικ κ όσα βλέπω στις ανακοινώσεις..

Καλημέρα, είμαι καινούρια στο forum, και μη σχετική με τα των αεροπορικών εταιρειών γενικά.
Έχω το εξής πρόβλημα: Μετά από μια παλιά ακύρωση (και ένα μαραθώνιο για να πάρω refund που δεν ήρθε ποτέ) έκανα χρήση του credit που μου έδωσε η Sky και έκλεισα για Βιέννη τον ερχόμενο Οκτώβριο. Βλέπω λοιπόν τώρα τα προβλήματα που υπάρχουν και πέρα από τις (λογικές νομίζω) ανησυχίες μου για την ασφάλεια που μπορεί να παρέχει μια εταιρεία που πετάει με αυτές τις συνθήκες, προέκυψε και το θέμα με το αεροδρόμιο της Βιέννης.
Το site τους βέβαια εξακολουθεί να δίνει τις μελλοντικές πτήσεις για κράτηση....
Ξέρει μήπως κανείς αν ήρθαν σε κάποια συμφωνία;;;;

Προς το παρον δεν υπαρχει κατι νεοτερο..

Low-cost airline SkyEurope can't confirm or deny when it will resume flights from Vienna (Schwechat) Airport," the company's spokesman, Tomáš Kika, told TASR on the same day. "We believe that we'll manage to find an agreement with Vienna Airport as soon as possible so that we'll be able to return to providing flights in line with the flight schedule," Kika said, adding that the current situation is only temporary.

The spokesman did not elaborate on how such an agreement can be reached. Vienna Airport refused to service the airline's flights beginning Saturday, August 15, after SkyEurope failed to meet a deadline to pay off its debts. The airline then switched all the affected flights to Bratislava's M.R. Štefánik Airport with extra buses made available for travellers to and from Vienna. TASR

Μωρες ας πεταξεις για Μπρατισλαβα και ας ειναι και Octomber :)
Κατι πιστευω θα βρουνε να την σκαπουλαρουνε :mrgreen:

θέμα ασφάλειας δεν υπάρχει

τελευταία,φρέσκα νέα!
το οφείλω στο Θεό και στην υπόσχεσή μου μόλις πατήσω έδαφος να ΣΏΣΩ ΚΟΣΜΆΚΗ!
την Κυριακή 9 αυγούστου πετούσα θεσσαλονίκη-πράγα.τα εισιτήρια τα είχα κλείσει φθηνά 28η Οκτωβρίου,όταν έβγαλε τις προσφορές.Εννοείται ότι μέρες και ώρες τις άλλαξε πολλές φορές....πάμε λοιπόν σε αυτήν την πρώτη πτήση.καθυστέρηση 2 ώρες...αεροπλάνο με λογότυπο skyeurope.
΄Δευτέρα 10 αυγούστου πετούσα πραγα-ρώμη(μην με μαλώνετε που έμεινα 1 μέρα...η σκάι το φρόντησε,ακυρώνοντας την πτήση της τρίτης....)καθυστέρηση 2 'ωρες.λογότυπο αεροπλάνου,σκάι.
την πέμπτη 13 ρώμη-λίντς/μπράντφορντ με jet2.απίστευτη εταιρεία.καθόλου καθυστέρηση...
δευτέρα 17 αυγουστου,μάντσεστερ-μπρατισλάβα.δεν υπάρχει skyeurope!ένα άσπρο ,παμπάλαιο,το ποιό παλιό από τις δεκάδες,ίσως και εκατοντάδες πτήσεις που έχω κάνει....άσπρο φέρετρο.....μας είπαν ότι Βρεττανία δεν πλησιάζουν αεροπλάνα της γιατί τα κατάσχουν.
Τρίτη 18 ,σήμερα,ενώ είναι να φύγουμε από βιέννη για θεσσαλονίκη 11.00μ.μ, μας λένε από το αεροδρόμιο ότι την έδιωξαν λόγω χρεών...
πετάμε από μπρατισλάβα 1.30μ.μ με ένα MD83.ΔΕ ξέρω τι αεροπλάνο είναι.στην τουαλέτα έγραφε ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ,φαντάστηκα είναι ένα από αυτά που όταν παλιώνουν,τα διώχνει η ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ.το δρομολόγιο δεν το έκανε η ΣΚΑΙ αλλά η AIR MAP!Απίστευτο!ούτε νερό!δεν είχε τίποτα μέσα!
ΦΘΗΝΕς ΠΤΗΣΕΙΣ?ΝΑΙ .
αλλά η εταιρεία είναι αναξιόπιστη.
ορκίστηκα μετά και από αυτό που μου έκανε τον Ιούνιο,ότι δεν ξαναπετάω μαζί της!!!!!!!

πως ηταν οι πληροτητες της πτήσεις να πας και να γυρισεις αληθεια?

Καλησπερα παιδια,μολις επεστρεψα απο το ταξιδι μου Αθηνα-Πραγα,Πραγα-Παρισι,Παρισι-πραγα,Πραγα-Αθηνα.
Εχουμε και λεμε,Αθηνα-Πραγα με μια μια καθυστερηση 1.5-2 ωρες με αφος skyeurope,εκτος απο την καθυστερηση ολα ΟΚ
Πραγα-Παρισι καθυστερηση 2 ωρες,αφος skyeurope ,εκτος της καθυστερησης ολα ΟΚ ,και κουπονι για αναψυκτικο και σαντουιτς στο αεροδρομιο
Παρισι-Πραγα εδω τα πραγματα πιο δυσκολα,καθυστερηση 5,5 ωρες περιπου,τελικα φυγαμε με αφος της dubrovnik air παλι κουπονι για αναψυκτικο και σαντουιτς στο αεροδρομιο.Στο ORLY παντως καπου σε μια ακρη πηρε το ματι μου ενα αφος της skyeurope μαλλον που εχει κατασχεθει για χρεη απο οτι λενε.
Πραγα-Αθηνα ολα καλα 15-20 λεπτα καθυστερηση.
Παντως παιδια θεμα ασφαλειας δεν νομιζω οτι τιθεται,το μονο προβλημα ειναι οι καθυστερησεις και το μεχρι ποτε θα πεταει.
Ελπιζω να συνεχισει γιατι εχει μοναδικες τιμες.

Shadow συμφωνώ μαζί σου!
Παρεμπιπτόντως, σήμερα διάβασα κι αυτό:
August 18th, 2009 Airline News

Reports now show that Vienna Airport will no longer be servicing SkyEurope flights after the airline failed to pay its outstanding airport fees. The Vienna Airport’s operator, Flughafen Wien AG, said that SkyEurope has missed its Friday payment deadline despite very long and intestine negotiations. SkyEurope is one of the largest low cost airlines in Europe.

The new ban that was placed on SkyEurope by Vienna Airport was part of the payment agreement that was made the day before the deadline. The airport operator said, “Any SkyEurope a.s. aircraft whose departure is scheduled after midnight on Friday, 14 August 2009, will not be handled by Flughafen Wien AG and no other services of any kind will be provided for this airline.”

Flughafen did note that the ban only applies to SkyEurope flights departing from Vienna, and the arriving flights will be accepted. SkyEurope said in a statement, “This is a temporary measure until an agreement can be reached to resume flights from Vienna.”

SkyEurope did note that all of the scheduled flights from Vienna would now be leaving from its base at Bratislava airport. Passengers are allowed to still check in at Vienna, but will then be transferred by bus to Bratislava.

Lufthansa has also named SkyEurope as a possible buyer for its slots at Vienna, which will come under its control after the takeover of Austrian Airlines. These routes are being given up by Lufthansa in order to address competition concerns that were raised by the European Commission.

Right now the failure for SkyEurope to pay its airport fees has risen doubt over its financial standing.

Εγω 1 φορα που πεταξα για Πραγα (στις ποιο ..καλες εποχες απο οτι καταλαβαινω-ΜΑΙΟΣ) και στο πηγαινε και στο ελα λειτουργησαν ολα..αψογα.
Τωρα πλεον και με τις αλλαγες στο αεροδρομιο βλεπω οι καθυστερησεις ειναι δεδομενες (θα ειναι αραγε μεχρι να ομαλοποιηθει η κατασταση? μακαρι)
Φυσικα ας ειναι μονο αυτο το μικροτερο προβλημα τους. :?:
Στα θεματα ασφαλειας θα συμφωνησω με τους προηγουμενους δεν βλεπω καποιο προβλημα. :great:

Λοιπόν...
Τελικά ταξίδεψα και γύρισα!
Τα προβλήματα ξεκίνησαν από την Αθήνα. Η προγραμματισμένη ΝΕΑ ώρα ήταν 18.45 και τελικά φύγαμε 20.30
Φυσικά μας είχαν πει ότι θα φεύγαμε 20.05 αλλά μέχρι τις 20.15 δεν είχε έρθει κανένας υπάλληλος να μας κάνει τον έλεγχο των καρτών επιβίβασης και να πάμε στο αεροπλάνο..... Και φτάνουμε στο αεροπλάνο....Ένα άσπρο.....(απο την σκουριά το λες και καφε σε μερικά σημεία!), χωρίς διακριτικά....χωρίς τίποτα.... Μέσα???Ακόμα καλύτερο...Μου θύμισε πούλμαν! Αρχαίο φυσικά...
Η πτήση καλή και ευτυχώς φτάσαμε στην Μπρατισλάβα. Εκεί αφόυ ψάξαμε μόνοι μας αφού την ώρα που φτάσαμε δεν υπήρχε υπάλληλος, βρήκαμε από που φεύγουν τα πούλμαν για Βιέννη.....
Στην επιστροφή μου λοιπόν την χθεσινή έχουμε τα εξής...
Καθυστέρηση 2 ώρες... Φυσικά το αεροπλάνο απ'εξω ήταν μπλε...(και φαντάστηκα ότι θα ήταν από τα καινούργια και χάρηκα) αλλά τελικά μέσα ήταν το ίδιο ακριβώς με το άσπρο!
Εν ολίγης...
Δεν με χάλασε πολύ δεδομένου ότι πήγα για διακοπές και όχι για δουλειά! και δεν είχα άλλη ενδιάμεση πτήση ώστε να αγχωθω αν την χάσω...
Για εσάς που θα ταξιδέψετε στο μέλλον με την Sky Europe μην μασάτε! Προβλήματα και καθυστερησεις έχουν όλες οι εταιρείες (τόσο αναμονή στο Ελ. Βενιζέλος μου το επιβεβαίωσε!!!) Ολυμπιακή και Aegean είχαν καθυστερήσεις σε 3 πτήσεις τους στο δίαστημα 17.00-20.00.