Re: SkyEurope Η Ταλαιπωρια στο αποκορυφωμα της
Κατ αρχη καλως σας βρηκα μιας και πρωτο post.
Παρεμβαίνω μιας και μαλλον δεν έχει γινει κατανοητο το μέγεθος του προβλήματος.
Μολις γυρισα απο διακοπες.Ειχα διαλεξει sky europe χωρις να ξερω τα προβληματα της. Ειχα κλεισει στα μεσα ιουλιου λογω μιας προσφορας που πληρωνες 1 εισητηριο και ταξιδευαν 2.
2 ατομα απο αθηνα πραγα και απο εκει πραγα λισσαβονα με επιστροφη στην πραγα. Στη συνεχεια με smartwings ο καθενας χωριστα για Ηρακλειο και Κερκυρα.
Φτανοντας στο Ελ.Βεν. δεν βλεπω την πτηση στις 16.20 που ηταν η ωρα της. Ψαχνω να δω τι γινεται φοβομενος μην εκανα καμια μ..α στην ηλεκτρονικη κρατηση και ανακαλυπτω οτι η πτηση μου εχει καυστερηση 11 ωρες (χώρις φυσικά να με έχουν ειδοποιήσει). Εχανα λοιπον και την ανταποκρση απο πραγα για λισσαβωνα.
Η κυρια στο γκισε μονο ενα πραγμα της ειπανε να ΄λεει : Για οποιο προβλημα τηλεφωνιστε στα κεντρικα της εταιριας.
Αφου καποιος αλλος που προσπαθησε να τηλεφωνησει δεν εβγαζε γραμμη (ειχε γινει πριν απο 5 μερες η μετακομιση της εταιριας απο βιεννη σε μπρατισλαβα -αφου ειχε αφήσει απλήρωτο το αεροδρόμιο της βιεννης-και τα τηλεφωνα sto call center ειχαν παρει φωτια προφανως), προσπαθω ηρεμα στη αρχη να της εξηγησω οτι ειναι αδυνατο αυτο που λεει. Στη συνεχει γινεται ο χαμος αφου ηδη την ειχα προειδοποιησει οτι αν με εξυπηρετουσε εγκαιρως μπορουσα να παρω εστω και με δικά μου έξοδα την πτηση της czech airlines που εφευγε 30 λεπτα πριν αυτην της sky europe και ετσι να προλαβω την δευτερη πτηση απο πραγα λισαβονα. Τιποτα...Εχανα και πληρωμενο ξενοδοχειο 280 ευρω στη λισσαβονα αφου η επομενη πτηση για λισσαβονα απο πραγα ηταν σε 2 ημερες.
Με τα πολλα μετα απο 40 λεπτα η κυρια επικοινωνωνει με την προισταμενη της που βρισκόταν εντός αεροδρομίου η οποια στη συνεχεια μεσω τηλεφωνου με τa κεντρικα (προφανως ειχε τη δικια της γραμμη επικοινωνιας) μου αλλαζει την πτηση και με βαζει στο αεροπλανο για μπρατισλαβα(το οποιο επι 40 λεπτα μου ελεγαν οτι ηταν γεματο). Απο εκει θα προλαβαινα το αεροπλανο που κανονικα ηταν να φυγει απο βιεννη στις 22.30 αλλα λογω της αλλαγης των πτησεων απο βιεννη θα εφευγε τελικα απο μπρατισλαβα στις 01.00 (3.30 ωρες καθυστερηση)-1η κολοφαρδία
Περιττο να πω οτι οταν ζητουσα κουπονια για φαγητο μου ειπαν οτι δεν δικαιουμαι γιατι πλεον η νεα πτηση μου δεν ειχε καθυστερηση.
(κάποιος αλλος επιβάτης μάλιστα λογω της 11ωρης καθυστερησης τολμησε να ζητησει ξενοδοχείο στην Αθηνα αλλα εφαγε τρελο ακυρο...)
Τελικα βέβαια και το αεροπλανο Αθήνα-Μπρατισλαβα ειχε και αυτο 3 ωρες καθυστερηση απο τις οποιες η μια εντος του αεροπλανου (απιστευτη ζεστη), χωρις να δωθει καμμια εξηγηση...
Στο τέλος προλαβαμε το αεροπλανο απο Μπρατισλαβα για Λισσαβονα τελικα γιατι και αυτό ειχε επιπλεον καθυστερηση (από τις 01.00 που μας ειχαν πει)και εφυγε τελικα στις 02.45(συνολικη καθυστερηση για τους υπολοιπους 4.15, για εμας η 2η κολοφαρδια ).
Μολις φτασαμε στη μπρατισλαβα το απιστευτο μπαχαλο. Ακυρωσεις πτησεων κοκ. Χαρακτηριστικο παραδειγμα μια μητερα μονη της με παιδακι κατω του ενος ετους στο χερι που ηταν να παει αμστερνταμ, η πτηση της ειχε ακυρωθει και θα επερνε το επομενο αεροπλανο σε 12 ωρες, αλλα οταν ζητησε ξενοδοχειο της το αρνηθηκαν, γιατι η εταιρια ¨is under bankrupt and can't do this things¨οπως χαρακτηριστικα ελεγε η υπαλληλος της εταιριας και συμπληρωνε "i am working also at this time without beeing payed"..Αφου εφτασα στη λισσαβονα με μονο 4 ωρες συνολικη καθυστερυση στις 5.30 το πρωι αισθανομουνα πανευτυχης παρά το αγχος που ειχα περάσει...
Αγχωθηκα φυσικα για την επιστροφη αφου ειχα μεν διαστημα 15 ωρων στην πραγα (ειχα προγραμματίσει μια μικρη βολτα στην πολη/αλλα πλεον ποιος το σκεφτοταν αυτο), αλλα αν η πτηση ακυρωνοταν εντελως (κατι συνηθισμενο οπως κατάλαβα στη Μπρατισλάβα) ποιος με εσωζε.. αφου η επομενη για πραγα ηταν μετα απο 2 μερες....(Αυτη τη φορα η δευτερη μαλιστα πτηση ηταν με αλλη εταιρια ..)
Τελικα στη επιστροφη μονο 2 ωρες καθυστερηση απο τις οποιες παλι η 1 ωρα εντος του αεροπλανου. Η εξηγηση ηταν οτι περιμεναν τα "necessary documents from the airport for the flight". Τελικα ερχετε ενα κοστουμαρισμενος του αεροδρομιου, ο οποιος αφου ελεγχει διαφορα χαρτια μπαινει στο cockpit και ταξιδευει με τους πιλοτους..Ειναι να μην εχεις αγχος οτι κατι δεν παει καλα;;;;;
Λυπηθηκα βεβαια τα ατομα που την ιδια πανω κατω ωρα ηταν να φυγουν για βιεννη (01.30) και δεν τους ειχαν ειδοποιησει καν για την προβλεπομενη καθυστερηση (Εγω εχοντας φτασει με το αντιστοιχο δικο τους αεροπλανο στη λισσαβονα ηξερα οτι πριν τις 06.00 το πρωι δεν θα ειχαν φυγει...). Ουτε την παραμικρη ενημερωση δηλαδη για να μην ερθουν τοσο νωρις στο αεροδρομιο οταν ξερουν οτι η πτηση θα εχει τουλαχιστον 3 ωρες καθυστερηση λογω της αλλαγης του αεροδρομιου απο βιεννη στη μπρατισλαβα
Το συμπερασμα ειναι οτι πέρασα διακοπες με αγχος και αν δε με συνοδευαν απίστευτα επεισόδια κολοφαρδίας δεν θα είχα φτασει καν στον προορισμό μου, ενω...με μολις 60 ευρω παραπανω το ατομο εξ αρχής θα ειχα κλεισει μεTAP και θα ειχα ηρεμια στο ταξιδι..
Το κλου της υποθεσης ειναι πως μολις γυρισα, ειδα οτι μου εστειλαν 2 voucher για τζαμπα πτηση λογω της ταλαιπωριας που υπεστει, επειδη το αεροπλανο που πηγα δεν εφυγε απο βιεννη για λισσαβονα οπως ηταν προγραμματισμενο αλλα απο μπρατισλαβα...Τι να τους πεις τωρα....
Εγω παντως και να με πληρωνουν μετα απο ολα αυτα δεν ξαναμπαινω σε αεροπλανο τους...χαρισμα τους το voucher