Καλή χρονιά σε όλους!
Σήμερα πέταξα με Αιγαίου και παραθέτω εδώ μερικά σχόλια, για μια τυπική πτήση προς Γερμανία (DUS), περίπου 3 ωρών.
- Θέση: για να πω την ψωνίστικη άποψη μου, μού κακοφαίνεται όταν ως gold μπαίνω από το σύστημα σε μεσαία θέση (νομίζω 29Ε). Ναι, τέτοιος είμαι. Πλήρωσα 6Ε (που μου φαίνεται πολύ σωστή τιμή και θα φαινόταν λιγότερο γυφτιά αν το έβαζαν κατευθείαν στον ναύλο και μου αφήναν το δικαίωμα επιλογής από την αρχή) αν και το κουπόνι με -10% ( 0.6Ε
) που μού είχαν δώσει, είναι εντελώς άχρηστο καθώς δεν υπάρχει πεδίο εισαγωγής του κωδικού κατά την διάρκεια της πληρωμής.
- Τσεκ ιν: τα counters για gold/business είναι πολύ γρήγορα αλλά μάλλον για αυτόν τον λόγο οι βαλίτσες μπλοκάρουν και πρέπει να την πας στο νο.90 με τις ειδικές αποσκεύες.
Σε 12 λεπτά ήμουν από το εξωτερικό του αεροδρομίου (που κόβαν κλήσεις ευτυχώς σε αυτούς που είχαν αφήσει το αμάξι και φύγαν - άθλια εικόνα να έχεις μποτιλιάρισμα για αυτόν τον λόγο) στο lounge, που το θεωρώ πολύ γρήγορο.
Το lounge: To πρωί γίνεται της κακομοίρας και κάπως θα πρέπει να κοιτάξουν είτε το μέγεθος της αίθουσας (που δεν άλλαξε τραγικά) είτε το ποιος θα έχει πρόσβαση. Είτε να κοιτάξουν μήπως το ενώσουν με της LH, που έτσι και αλλιώς δεν πάει κανείς εκτός από τους Frequent Travellers/Silver που δεν έχουν πρόσβαση στης Α3. Πολύ ωραίο το νέο ντιζάιν, η προσφορά φαγητού παραμένει η ίδια και το προσωπικό είναι πολύ ευγενικό.
Επιβίβαση: είναι κωμικοτραγικό να βάζεις ανθρώπους σε γκρουπ επιβίβασης όταν αυτή να γίνεται με λεωφορείο. Όχι δεν διευκολύνεις καμία οικογένεια αν μπει πρώτη με το καρότσι της στο λεωφορείο, αν αυτή πρόκειται να βγει τελευταία για το αεροσκάφος. Το ίδιο και με το group 2/business+gold. Μια σωστή εταιρεία βάζει τα γκρουπ 1+2 στο λεωφορείο, το στέλνει πρώτο και μετά επιβιβάζει τους άλλους. Έτσι βλέπω στη Αφρική, έτσι πιστεύω ότι πρέπει να γίνεται και στου Βασιλάκη το μαγαζί.
Σερβις: πολύ φιλικό προσωπικό και φαίνεται ότι έχουν γίνει σωστά βήματα προς την ισορροπία ανδρών/γυναικών στην καμπίνα. Για το γεύμα, τα έχουμε ξαναγράψει, νομίζω παράγουν περισσότερο χαρτί για ανακύκλωση παρά ταίζουν πραγματικά κάποιον.
Οι βαλίτσες στο DUS ήρθαν πολύ γρήγορα και γενικά παραμένει μια αρκετά θετική εμπειρία το να πετάς με την Α3, ανώτερη από τις ανταγωνίστριες προς Γερμανία, τουλάχιστον ως FF με τα extras.