Σχολή Ικάρων Ιπτάμενοι

• Thread starter Thread starter air_boy
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Γεια σου Βασίλη.

Πρώτα απ΄όλα πιστεύω πως τα δύο πράγματα που ανέφερες (αγάπη για το αεροπλάνο και την Ελλάδα) είναι ό,τι απαιτείται για να επιλέξει κάποιος τη Σχολή Ικάρων. Ακολούθησε την καρδιά σου, βάλε τους στόχους σου και μην πτοείσαι από διάφορα που μπορεί να ανακύψουν. Και σε τελική ανάλυση αν κάποιο όνειρό σου ή σχεδιό σου δεν πραγματοποιηθεί, σκέψου ότι κάθε εμπόδιο ίσως να είναι για καλό.

Σαφώς και υπάρχει ανταγωνισμός κάθε χρόνο, ο οποίος μπορεί βέβαια να μεταβάλλεται περιοδικά. Επειδή λοιπόν υπάρχουν πολλοί που δηλώνουν τη σχολή ως πρώτη προτίμηση η βαθμολογία του πρώτου είναι πολύ πάνω από τη βάση. Το ότι η βάση της Σχολής μπορεί να φαίνεται χαμηλή σε σχέση με άλλες μη στρατιωτικές σχολές είναι φυσικό, αφού στους αρχικούς υποψηφίους περιλαμβάνονται πολύ λίγες γυναίκες, ενώ πολλοί από αυτούς κόβονται στα ιατρικά, ψυχοτεχνικά και αθλητικά τεστ.

Τα μέτρα ασφαλείας στην ΠΑ (συντήρηση α/φων,εκπαίδευση, τήρηση κανόνων) είναι πολύ αυστηρά και θα έλεγα ότι το επίπεδο σε σχέση με παλαιότερες εποχές δεν μπορεί να συγκριθεί. Εντούτοις ατυχήματα δε θα σταματήσουν να συμβαίνουν ενίοτε, λόγω της φύσης του επαγγέλματος. Σε καμία περίπτωση όμως οι συντελεστές ατυχημάτων της ΠΑ δεν ξεπερνούν αυτούς των άλλων συμμαχικών και μη χωρών.

Η εκπαίδευση στη σχολή δεν περιλαμβάνει ελεύθερη πτώση με αλεξίπτωτο. Στο πλαίσιο της εκπαίδευσης θαλάσσιας επιβίωσης, πλωτό σκάφος σέρνει το αλεξίπτωτο το οποίο ανυψώνεται περι τα 300 πόδια και αφήνεται ελεύθερο, ώστε ο χειριστής να κάνει πτώση στη θάλλασα με όλες τις αντίστοιχες διαδικασίες.

Το F-16 δεν είναι εκπαιδευτικό αεροσκάφος. Υπάρχουν ειδικά αεροσκάφη γι΄αυτό το σκοπό. F-16 θα πετάξεις αφού ολοκληρώσεις τα υπόλοιπα στάδια εκπαίδευσης.

Το αν οι πτητικές εξετάσεις είναι εύκολες ή δύσκολες είναι σχετικό. Είναι ιδιαίτερες. Σίγουρα απαιτείται μεγάλη προσπάθεια. Δε σημαίνει όμως ότι ενας αριστούχος μαθητής θα επιτύχει σίγουρα ή ότι ένας όχι και τόσο καλός μαθητής θα αποτύχει. Κανείς δεν μπορεί να σου πει εκ των προτέρων ότι κάνεις ή δεν κάνεις.

Από τους εκατό που θα μπουν στη σχολή θεωρητικά μπορεί να γίνουν όλοι Ιπτάμενοι ή να κοπούν όλοι. Στην πράξη αν αφαιρέσεις παραιτηθέντες μετά τη βασική εκπαίδευση, απαρέσκειες και αποτυχόντες σε όλα τα στάδια εκπαίδευσης θα μείνουν γύρω στους εξήντα.

Αν τελικά αποφασίσεις να κινηθείς προς την κατεύθυνση αυτή σου εύχομαι καλή δύναμη και καλή επιτυχία.

Ευχαριστω πολυ για τον χρονο σου,μου ελυσες πολλες αποριες!Θα προσπαθησω πολυ να βγαλω οσο το δυνατον μεγαλυτερο βαθμο για να περασω στη σχολη!

Γεια σας και παλι,επειδη μολις τωρα διαβασα ολοκληρο το thread περι του επαγγελματος πιλοτου θα ηθελα να πω την γνωμη πανω στο θεμα ως 16χρονος.Συμπασχω απολυτα με τον air_boy...εχω σκεφτει πολλες φορες"και αν πεθανω ετσι απλα?"Μετα απο πολυ καιρο σκεψης ομως καταλαβα πως αν δεν ακολουθησω αυτο το επαγγελμα θα το μετανιωνω μια ζωη επειδη απο αγαπη και μονο για την ζωη θα αρνιωμουν να κανω κατι το οποιο ποθουσε τοσο η καρδια μου.Ακομα και αν πεθανουμε εκει πανω θα πεθανουμε με τιμη,για την πατριδα!Προτειμω λοιπον αυτον τον ηρωικο θανατο απο εναν θανατο στα βαθια γεραματα ως ενας χαζοπαππους....Το ιδιο διλλημα ειχε και ο Αχχιλεας αν θυμασαι οταν επελεγε αναμεσα στον μακροχρονιο και ατιμο θανατο και αναμεσα στον θανατο ο οποιος θα του εδεινε μια θεση στην ιστορια...Το ιδιο εγεινε και με τον Ηλιακη,με το ατυχημα που επαθε εναντι στα τουρκικα F-16 στο Αιγαιο.....νεο παιδι,με ονειρα σιγουρα οπως ολοι μας...αλλα θα τον θυμομαστε ως εναν ηρωα για παντα...Αλλωστε ποτε δεν θα σκεφτομουν να φοιτησω στην σχολη Ικαρων και αργοτερα να παω πολιτικη αεροπορια.Δεν θα σπαταλουσα τοσα χρονια σε μια σχολη οπου αναπτυσσοταν τοσα χρονια η αγαπη μας για την πατριδα καθως και η θεληση μας να την προστατεψουμε για να παω στην πολιτικη αεροπορια και να κοβω βολτες στον κοσμο αν αυτος δεν ηταν ο αρχικος μου στοχος.Τα μαχητικα πιστευω σου δινουν αυτην την μοναδικη αισθηση του οτι ξεφευγεις για λιγο απο την ρουτινα του σημερα και μενεις εστω και για λιγο ελευθερος.Σε ενα πολιτικο jet θα ενιωθα απλως οτι κανω μια δουλεια ενω αντιθετα στο μαχητικο οτι ζω το ονειρο μου.

Το επαγγελμα αυτο αρχισα να το σκεφτομαι απο την στιγμη που ηρθε στο λυκειο μας εναν αντιπροσωπος την σχολης Ικαρων για ενειμερωση..Τον θαυμασα με την στολη του,τον σεβομουν πριν καν τον ακουσω να μιλαει.Αυτο θελω να αισθανονται και για μενα αυριο.Και εγω οικονομικα ηθελα να σπουδασω παλια αλλα απλα επειδη ηθελα μια καλη δουλεια.Τωρα παλευω για να πετυχω το ονειρο μου και σε τομεα σχολεικου περιβαλλοντος και σε τομεα αθλητικης καταστασης.Αν κοπω στις αθλητικες-υγειονομικες εξετασεις θα ειναι μια αποτυχια.Δεν θελω να συμβει αυτο.

Ελπιζω λεγοντας σου την γνωμη επειδη ειμαστε πανω κατω της ιδιας ηλικιας να σε βοηθησα αφου οι περισοτεροι στο site απο οτι βλεπω ειναι αρκετα μεγαλυτεροι.

Καλη επιτυχια!

Υ.Γ Δεν θελω να προσβαλλω κανεναν πιλοτο της πολιτικης αεροποριας,ουτε προσπαθω να την μιωσω.Αλλα ονειρα ειχαν εκεινοι και αλλα εγω.

Παιδια μηπως τυχαινει καποιος στο forum να εχει προσωπικη εμπειρια απο τη Σχολη Ικαρων?Θα ηθελα να τον ρωτησω κατι σε personal message.Ευχαριστω 8)

Φίλε μου billako διακρίνω τεράστιο νεανικό ενθουσιασμό και ρομαντισμό! Προσωπικά εύχομαι τον ρομαντισμό σου να μην τον χάσεις μεγαλώνοντας :great:
Όμως επειδή μίλησες για ένα πάρα πολύ σημαντικό θέμα (της ζωής και του θανάτου) θέλω να σου πω τη γνώμη μου πάνω στο θέμα.
Αν σκοτωθείς με το αεροπλάνο δεν θα πεθάνεις με τιμή. Και ήρωας θα είσαι για μερικά άτομα. Για πολλούς θα είσαι κορόιδο :cry:
Γιατί να δώσεις τη ζωή σου φίλε billako;
Για να πηγαίνει ο Γιωργάκης και να χορεύει ζεϊμπέκικα με τον "εχθρό"; Για να βγαίνει ο Μεϊμαράκης και να σου μιλάει για αλλαγή της πολιτικής άμυνας;
Για περισσότερες γρίζες ζώνες; Για συμβάσεις εξοπλισμών που σε αφήνουν άοπλο, απλά πλουτίζουν μερικοί;
Γιατί να δώσεις τη ζωή σου ή να δεις συμμαθητές σου να καρφώνουν στα βουνά και στο Αιγαίο για να κάνουν πολιτική μερικοί αλήτες; Γιατί;
Θα μου πεις "Ναι, αλλά θα πετάω F-16 και –5 με JHMCS και LANTIRN" και όλα τα λοιπά εξωτικά, πορωτικά συστήματα!!!
Και αξίζει να τραβήξεις το Γολγοθά (μιας και είναι επίκαιρο :wink: ) της Ικάρων, να σου κάνει καψώνια ο κάθε κομπλεξικός και να βαράς μια ζωή προσοχές;
Η απάντηση που έρχεται από όλους τους ιπταμένους της ΠΑ που γνωρίζω προσωπικά (και έρχεται το αργότερο μόλις αποκτήσεις το πρώτο παιδί)
είναι ΟΧΙ!
Και τέλος, ο κάθε άνθρωπος, το σεβασμό των συνανθρώπων του τον κερδίζει με τη συμπεριφορά του. Όχι με τα ρούχα (aka στολή) που φοράει…

Υ.Γ. Billako, δεν προσπαθώ να σε "ρίξω" ψυχολογικά! Αλλά στα 16 είναι πολύ δύσκολο να δούμε την άλλη πλευρά των πραγμάτων...
Μιλάω από προσωπική εμπειρία :wink:

Γεια σου φιλε Νικο,ευχαριστω που μου ειπες την γνωμη σου ως μεγαλυτερος,το εκτιμω.Σε καταλαβαινω απολυτα πανω σε αυτα που προανεφερες...Παντα ομως καποιοι ανθρωποι θα κανουν σκληρες ζωες ενω καποιοι αλλοι θα καθονται..Ετσι ειναι η ζωη.Το βρισκω ομως χαζο να κανω κατι απλο αυριο...Δεν πιστευω ομως οποιος το εκανε να το μετανιωσε στ'αληθεια. :?

Αγαπητέ Billaco επειδή διαπίστωσες ότι οι περισσότεροι στο φορουμ είναι μεγαλύτεροι ηλικιακά από σένα και αρκετά οριμότεροι, εντός ή εκτός χώρου , άμεσα ή έμμεσα, χωρίς να μπαίνω σε χωράφια εξειδικευμένα σε ο, τι αφορά αντικειμενικές προϋποθέσεις , τα προσόντα σου γενικότερα κλπ ,αλλά ως παρα πολύ μεγαλύτερος από σένα, απλά σε συμβουλεύω να κρατήσεις τις απόψεις όλων των συνφορουμιτων στο αρχείο σου , που πραγματικά αρκετοί τοποθετήθηκαν στο κάλεσμά σου και να τις μελετάς προσεκτικά κάθε μέρα μέχρι τα 18/σου, σε συνδυασμό με την ενηλικίωσή σου και το περιβάλον σου.
Η ηλικία σου και ο τρόπος που εκφράζεσαι σε οδηγεί σε νοοτροπία ταλιμπάν. Σίγουρα βέβαια δεν είσαι ούτε φανατικός ταλιμπάν ούτε πολεμοχαρής. Η Πολεμική αεροπορία στην ηλικία σου είναι μάλλον όνειρο κι επιθυμία ενθουσιασμού για να νομίζεις ότι θα είσαι κάποιος ξεχωριστός "μάγκας και ήρωας πατριώτης" που θα τρώς τους εχθρούς της πατρίδας /μάλλον έτσι το βλέπεις /, ότι θα σε θαυμάζουν όλοι όταν σε βλέπουν με τη στολή του πολεμιστή πιλότου του Αιγαίου κι εσύ θα καμαρώνεις.Μάλλον δεν το βλέπεις σαν επάγγελμα επειδή σου αρέσει η αεροπορία ως μέσο για να γίνεις πιλότος. Πιστεύω να κατάλαβες αυτά κυρίως που σου λέει πιο πάνω ο Nikoς_k. Ξέρεις τελευταία οι αρμόδιοι "Κυβερνώντες Κύριοι" που αναφέρεται ο Νικος , επειδή προβλέπουν ότι δεν θα υπάρχουν αρκετοι Μαλ@@ες/ήρωες σύντομα για την Ικάρων , έχουν πάρει σβάρνα τα Σχολεία με ένστολους ινστρούκτορες προπαγάνδας να ψαρεύουν υποψήφιους. Αν λοιπόν σου αρέσει κι εσένα με όρους ανάλογους να γίνεις πιλότος Πολ. αεροπορίας , να πας , αλλά να αποφασίσεις με οριμότητα.Αλλωστε όλοι όι άνθρωποι δεν είναι ίδιοι, γι' αυτό και επιλέγουν αναλόγως , μεταξύ Πολεμικής και Πολιτικής Αεροπορίας. Ο κάθε χώρος είναι ξεχωριστός και εξίσου συναρπαστικός!!

Φοβαμαι οτι πανω στον ενθουσιασμο μου εγινα παρεξηγησιμος.Και βεβαια το σκεφτομαι ακομα,δεν εχω αποφασισει.Γι΄αυτο αλλωστε σας ρωταω.Τωρα με αυτα που μου λετε με βαζετε σε σκεψεις βεβαια... :? Αλλα ειναι το μονο που φανταζομαι πως θα με χαροποιησει ως σπουδες...Τι να σπουδασω οικονομικα,πληροφορικη και αλλα τετοια που ειναι στη μοδα?Το μονο που με προβλματιζει αρκετα ειναι το μελλον,μετα την σχολη δηλαδη...Και αυτο θελω να το κανω για τον εαυτο μου,οχι για τους αλλους βεβαια.Δεν λεω πως δεν με νοιαζει η εικονα που θα εχουν για μενα αλλα δεν ειναι αυτος ο παραοντας που θα με κανει να επιλεξω σχολη.Τονιζω οτι δεν ειναι οριστικη αποφαση.Ευχαριστω που ενδιαφερεστε :)

Ευτυχώς έχομε χρόνο λόγω ημερών και μιλάμε για την Αεροπορία που όλοι μας εδώ αγαπάμε.
Καραρχήν μου αρέσει που ως νέος γενικά συζητάς ,"ακούς" και προβληματίζεσαι. Σου συνιστώ λοιπόν πέραν των άλλων να προσπαθήσεις να αποκτάς σχετικές μικρές εμπειρίες, δηλαδή , μια πτήση εθισμού σε μια Αερολέχη, μια επίσκεψη σε ένα Πολεμικό αεροδρόμιο ή και πτήση που καμιά φορά γίνεται στη γιορτή της Αεροπορίας, μια πτήση στο ωραιότερο και πολυπλοκότερο γραφείο του κόσμου / cockpit / ενός επιβατικού αεροσκάφους απολαμβάνοντας το νόημα απόλαυσης και ασφαλούς πτήσης , που μετά από πολύ κόπο και εκπαίδευση μπορείς αργότερα ως επαγγελματίας να εργάζεσαι , σε αντίθεση με την επίσης επίπονη και πολύπλοκη εκπαίδευση να γίνεις "πολεμιστής" , διότι στη πρώτη περίπτωση ο πιλότος εκπαιιδεύεται με πρωταρχικό και διαχρονικό άξονα την Ασφάλεια , ενώ στη δεύτερη, την Αποστολή / στόχο, εμπλοκή, αναχαίτηση, βομβαρδισμό, κατάριψη , πλήγμα κατά του εχθρού.Αφού λοιπόν ψαχτείς καλά τότε να αποφασίσεις, δεν είναι σωστό αυτό που ισχυρίζεσαι , δηλαδή Ικάρων ή Οικονομικές σπουδές κλπ.! Μπορείς να επιλέξεις την Πολιτική Αεροπρία και αν σου αρέσει ιδιαίτερα η " μανούβρα¨" του πολεμικού , μπορείς κι αυτό να το γευτείς με ανάλογη εκπαίδευση, χωρίς να χρειάζεται να κυνηγάς το τούρκο, ως μόνιμος υποτακτικός φαντάρος .Οτιδήποτε όμως αποφασίσεις, διότι έχεις χρόνο να είναι μετά από σκέψη , διερεύνηση, συμβουλή, οριμότητα και υπευθυνότητα και βέβαια αφού διαπιστώσεις στη πράξη ότι έχεις τελικά είτε για τη μια είτε για την άλλη επιλογή τα πραγματικά προσόντα ( γνώσεων κι επιδόσεων, ψυχοσωματικής υγείας, χαρακτήρα κλπ ) για να το επιτύχεις , η επιθυμία κι ο ενθουσιασμός δεν αρκούν!
Καλό Πάσχα.

Billakos":37d9lxz2 said:
Γεια σου φιλε Νικο,ευχαριστω που μου ειπες την γνωμη σου ως μεγαλυτερος,το εκτιμω.Σε καταλαβαινω απολυτα πανω σε αυτα που προανεφερες...Παντα ομως καποιοι ανθρωποι θα κανουν σκληρες ζωες ενω καποιοι αλλοι θα καθονται..Ετσι ειναι η ζωη.Το βρισκω ομως χαζο να κανω κατι απλο αυριο...Δεν πιστευω ομως οποιος το εκανε να το μετανιωσε στ'αληθεια. :?
Μικρε μου φιλε πριν 20 χρονια ειχα ακριβως τα ιδια μυαλα.Μην αλαζεις και μην ακους κανεναν,οτι κανεις το κανεις πρωτα για τον εαυτο σου.Σου λεω παντως με σιγουρια οτι η πτηση με μαχητικο ειναι κατι το μοναδικο