Σχολή Ικάρων Ιπτάμενοι

• Thread starter Thread starter air_boy
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Πολυ χαιρομαι που εποικινωνω μαζι σας

Νομιζω ειναι πολυ επικαιρα καποια λογια του νυν Πατριαρχη Σερβιας Παυλου : "Ακου την καρδια σου οταν πρεπει να ακουσεις την καρδια σου και ακου το μυαλο σου οταν πρεπει να ακουσεις το μυαλο σου" , το γραφω αυτο για την εκλογη για το επαγγελμα του κυβερνητη (για να μην ξεχνιομαστε) αεροσκαφων. Δυστηχως για μενα το εμποδιο ηταν η μυωπια , την εποχη εκεινη (1988) δεν υπηρχαν λειζερ κλπ, παρα μονον η ακτινωτη κερατοτομη κι αυτη σε εμβριυκο σταδιο. Για Ελεγκτης Εναεριας Κυκλοφοριας τυχαια καποτε ακουσα οτι για 300 θεσεις υποβληθηκαν 16500 αιτησεις οποτε καταλαβαινετε τι πιθανοτητες εχεις να σε παρουν. Το οικονομικο (για να σπουδασεις σε σχολη πολιτικης αεροποριας ) ξεπερνιεται , υπαρχει κι η δυνατοτητα υποτροφιων απο Κοινοφελη Ιδρυματα (βλ. "Ιδρυμα Ωναση" κλπ) Χαιρομαι παντοτε να μαθαινω νεα σας

Τελικα υπαρχει μεθοδος διορθωσης της μυωπιας η οποια να μην σε επιρεαζει οταν ανεβαινεις στο μαχητικο??? Να μην εχεις προβλημα δηλαδη απο φορτισεις, G κ.τλπ??? :? Εχω ακουσει οτι παιδια που εκαναν διορθωτικη εγχειριση για μυωπια μπηκαν, και μαλιστα σε F 16 και οχι σε μεταγωγικα!!
Δωστε μας τα φωτα σας οσοι γνωριζετε! :great:

Θα σου μιλήσω από επαγγελματικής άποψης. ΟΛΟΙ οι μύωπες (εμού συμπεριλαμβανόμενου) έχουν κάποιου βαθμού μυωπικό αστιγματισμό. Η τελευταία και πιο σύγχρονη μέθοδος διόρθωσης της μυωπίας με το EXIMER Laser, διορθώνει κατά 99,9% τη μυωπία (αφήνει πάντα ένα υπόλοιπόμενο 0,25-0,50 βαθμών που εξαρτάται από τους βαθμούς προ της επέμβασης), αλλά ΔΕΝ διορθώνει τον μυωπικό αστιγματισμό. Συνεπώς, δεν υπάρχει οπτική οξύτητα 20/20 όπως ζητάει η Σ.Ι.

Flying Doc, ευχαριστω πολυ για την απαντηση σου! Μέλος της οικογενειας μου εχει κανει την εγχειριση με λειζερ και εχει (μεσα απο τεστ στα οποια υποβληθηκε απο τον οφθαλμιατρο) 10/10 (δηλαδη 20/20) .... Δεν εχει μεινει μυωπια ή και αστιγματισμος οπως λες...Αυτη η μεθοδος μηπως ξες αν εντοπιζετε απο τους γιατρους που σου κανουν τις εξετασεις για τα ματια στην Ικαρων???? Ενδεχεται να παθεις κατι λογω φορτισεων ή G ????
Ευχαριστω για τον χρονο σου! :great:
Υ.Γ. Εγω εχω στο ενα ματι 0.75 μυωπια και στο αλλο 1 βαθμο!!! Δεν νομιζω να μου αφησει κατι το οποιο μπορει να μου στερησει το πιλοτιλικι... Τι λες?? :?

Λέω να πας να ρωτήσεις 1) έναν οφθαλμίατρο στο ΓΝΑ ο οποίος είναι ο πλέον αρμόδιος στο να σου απαντήσει και 2) να πας στη ΣΙ και να ρωτήσεις υπεύθυνα κάποιον.

ο Ζ-pilot έχει δίκιο. Τα 20/20 οπτική οξύτητα περιλαμβάνουν όχι μόνο την ικανότητα όρασης ενός αντικειμένου σε μακρυνή απόσταση αλλά κι άλλους παράγοντες όπως την ικανότητα εστίασης σε κοντινά αντικείμενα, την ικανότητα συντονισμού των οφθαλμών, κλπ κλπ.

Κάτι βασικό που δεν ξέρει ο πολύς κόσμος, είναι ότι η μυωπία προκαλεί πάντα μικροτραυματισμούς στον αμφιβληστροειδή. Καθώς αλλάζει η κυρτότητα του βολβού (επιμηκύνεται) προκαλούνται μικροτραυματισμοί στον αμφιβληστροειδή που μπορεί να προκαλέσουν αποκόλληση, ειδικά όταν ασκηθούν έντονες πιέσεις στο εσωτερικό του βολβού (G, έντονο σφίξιμο κλπ). Αυτό συμβαίνει κυρίως σε μεγάλους βαθμούς μυωπίας αλλά στην ιατρική δεν υπάρχει 100%. Αυτό είναι κάτι που το laser ΔΕ διορθώνει. Μικροαποκολλήσεις θεραπεύονται με laser αλλά αφήνουν μαύρα στίγματα στην όραση, μιας κι έχουν νεκρωθεί σημεία του αμφιβληστροειδή. Καταλαβαίνεις λοιπόν τι σημαίνει κάτι τέτοιο σ' εναν πιλότο μαχητικού (η μαύρη κηλίδα είναι εχθρός ή "μυγάκι"). Αυτός είναι ένας από τους βασικούς λόγους που δεν παίρνουν στη ΣΙ μύωπες (χειρουργημένους ή μη).

Ελπίζω να βοήθησα, αλλά καλού κακού ρώτα κι έναν συνάδελφο στρατιωτικό οφθαλμίατρο.

Ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις σου....Θα παω οπως μου ειπες να ρωτησω...Αλλα δεν καταλαβαινω πως στην Αμερικη παιρνουν ατομα στην πολεμικη τους αεροπορια ακομα και αν εχουν κανει τετοιου ειδους επεμβασεις.. :|
Και παλι ευχαριστω για τις απαντησεις :great:

Φιλικα, futAIR ...

Εχουμε καποιον σε αυτο το φορουμ που να εχει βγαλει την Ικαρων και να πεταει στα μαχητικα????Θα ηθελα να του κανω μερικες ερωτησουλες.. :mrgreen:

Επειδή μάλλον ελπίζεις άδικα, σε παραπέμπω στο παρακάτω link που αναφέρει ξεκάθαρα τις προϋποθέσεις εισαγωγής στη ΣΙ (Ιπτάμενοι). Δηλώνεται σαφώς ότι απαιτείται οπτική οξύτητα 20/20 (0 βαθμοί) για το τμήμα ιπταμένων, μέχρι 2,5 βαθμούς για το τμημα μηχανικών, ενω
Υποψήφιοι που έκαναν επέμβαση με LASER για διόρθωση της μυωπίας τους δε γίνονται δεκτοί στο τμήμα Ιπταμένων.

http://edu.klimaka.gr/tritobathmia-ekpa ... menoi.html

Flying Doc, σε ευχαριστω για την απαντηση :wink: .... το ξερω..
Απλα θελω να κανω και αλλου ειδους ερωτησεις σε καποιον που εχει παει Ικαρων...
Οποτε η ερωτηση που εκανα πιο πανω ισχυει... :great: