Σε εκκαθάριση η Ο.Α.

chania27":dbv89a51 said:
Άν θυμάμαι καλά το 2003 παρακαλούσατε να το ψηφ΄ξσουν για να περάσει...

Για να λεμε τα συκα-συκα, και την σκαφη-σκαφη, ετσι ηταν...Στο ξενοδοχειο πρωην Χανδρη, που εγινε η συνελευση της ΕΧΠΑ το καλοκαιρι του 2003, ολοι ειχανε ερθει με μπλοκακια και σημειωσεις, για το ποσα θα παρουν, και ουτε λιγο ουτε πολυ, λυποντουσαν αυτους που θα μενανε στην ΟΑ, λεγοντας, οτι η εταιρια θα κλεισει οσονουπω, και οι εναπομειναντες δεν θα επαιρναν φραγκο τσακιστο. Επισης πιεζαν ολους εμας τους υπολοιπους να ψηφισουμε ΥΠΕΡ της αποχωρησης τους, πλην ελαχιστων εξαιρεσεων (2 η 3 ατομα) που δεν ηθελαν.
Δυστυχως ο τοτε υπουργος, τους "την επαιξε" και το νομοσχεδιο που προεβλεπε ολες αυτες τις υπεροχες αποζημιωσεις κατατεθηκε μεν, αλλα με συπμπληρωση νομου, οπου "τα χρηματα που απαιτουνται θα εκταμιευθουν απο το τιμημα της πωλησης της τοτε ΟΑ". η ΟΑ ποτε δεν πωληθηκε και οι συναδελφοι βρεθηκαν στο κενο, και χωρις ελπιδα να παρουν φραγκο. Αντι λοιπον να παρουν με τις πετρες το τοτε ΔΣ της ΕΧΠΑ, τα εβαλαν με εμας (τους εναπομειναντες), οτι δηθεν εμεις τους διωξαμε απο την ΟΑ. Κακοηθεια μεγαλη, και ψεμα. Οπως ψεμα ηταν οτι σπρωξαμε, για να ανεβουμε στο 340. Ισως 2 η 3 ατομα που γνωριζουμε και που εγω προσωπικα τους θεωρησα και εξακολουθω να τους θεωρω, ως "μικροπρεπεις" για να μην πω κατι χειροτερο.
Αυτα λοιπον για την αληθεια των γεγοβοτων του 2003......

Αγαπητή μου Vertigo
Mπήκες σαν σφήνα εδώ(σε ένα θέμα ασχετο πρός εσας -θα μπορούσες ν΄ανοίξεις ΝΕΟ ΘΕΜΑ-καθώς και σε άλλα bloogs εχω μετρήσει πάνω από 10 ψάχνοντας και παντού η ίδια καραμέλα)γιατί όπως είπες κόλησε το ματι σου στα μέχρι 10500 ένσημα που θα πάρουμε με την προσαυξηση 50%. Εσείς δεν την πήρατε ε; Κόπηκε την τελευταία στιγμή η τροπολογία ρύθμισης σας επί ΝΔ από την ΠΡΑΞΗ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ! Κρίμα ! Φύγαν τα παιδιά και δεν πρόλαβαν να σας αποκαταστήσουν!)

Αρχισες να γραφεις ...
Β) Να αναγκαστουμε να ζησουμε τις οικογενειες με μια συνταξη που αντιστοιχει στο 1/4 των αποδοχων που θα λανβαναμε ως εργαζομενοι ,στερωντας μας το δικαιωμα να ασκησουμε το επαγγελμα μας για παντα.

Σε σχέση με τους υπόλοιπους συναδέλφους μας :
Έχουμε υποστεί οικονομική ζημιά :α)τουλάχιστον 180.000 ευρώ (διαφορά μισθού –σύνταξης, διαφορά εφάπαξ) β)τουλάχιστον 500 ευρώ κάθε μήνα για το υπόλοιπο της ζωής μας. Όλα αυτά απλώς αν σήμερα φεύγαμε από την Ο.Α.''

'Αρα το πρόβλημα σου ειναι το οικονομικό, και μην μου πεις το αντίθετο γιατί όλες οι αναφορές σου εκει γυρίζουν.
Από την μια μας λές ότι η σύνταξή σας ειναι το 1/4 του μισθού σας (εξακολουθείς να μην λές πόσα πέρνατε. Πες τα μεταξύ μας θα μείνουν. Εμεις και αλλα 10.000.000 κόσμος θα το ξέρουν) και από την αλλη το Εφ΄απαξ
Αρχικά παραθέτεις νούμερα και μόλις σου ζήτησα να τα δικαιολογήσεις μου λές να περιμένω να σου στείλουν αναλυτική κατάσταση να μου την δείξεις .Τι είναι αυτό; "Olympic statistic";Δεν τα έμαθες ακόμα τόσα χρόνια που γράφεις τα ίδια και τα ίδια;
Οπως και να΄χει η διαφορά σας αυτή είναι 30-40.000 που προανέφερα.
Ειπες σου στερησαν το δικαίωμα εργασίας
32- 38 χρονών που είσασταν με μια συνταξη στην τσέπη και το 40% πάνω από τα 750 ευρό δεν μπορούσατε να βρήτε δουλειά; Σ΄αυτές τίς ηλικίες πιάνεις την πέτρα και την στίβεις εκτός αν περιμένεις τό "μάνα εξ ουρανού" που αντ΄αυτού σας έπεσε ο "νταμπλάς"
Και για το καταλάβουμε καλίτερα τι παίρνετε και τι θα σας έκοβαν δίνω παραδειγμα
Με σύνταξη: π.χ 900 ευρό θα έπερνες σύν τα (150 χ 40%) 60 ευρό άρα θα έμπαινες στην αγορά εργασίας με 810 στην τσέπη. Ποιός λοιπόν σου στερεί το δικαίωμα εφ΄όσον όπως λές παρακάτω θέλατε να δουλέψετε οπουδήποτε;
Με κανεις και γελάω. Τα πάντα μπορούσατε να κανετε εκτός του να μασάτε τη τσίχλα και να καραδοκείτε στην γωνία και να εποφθαλμιείτε τα σημερινά δεδομένα.
Όλα τα αλλά που έχεις ήδη προαναφέρει για συναδελφοσύνη,φιλοπατρία και πράσινα αλογα ειναι μπούρδες(το αποδείξατε με την σταση σας και την ομοφωνία σας που πηρατε στην 2η απόφαση της Συνέλευσής σας) γιατί αν σας καθότανε κι έσας ένα καλίτερο πακέτο θα κανατε τουμπεκί ψιλοκομμένο και θα αφήνατε τους υπόλοιπους υπό την "δαμόκλειο σπάθη".Γιατί εκτός από τα αρχικά δικαστήρια που κανατε (παρεπιπτόντως χθες βγήκε και μια απόφαση του Αρείου Πάγου με δύο αποφάσεις του (2131, 2135/09) αν δεν την διαβασες και σε ενδιαφέρει*) ξαναθημηθήκατε τό θέμα επί Χατζηδάκη οσμόμενοι τό άρωμα του ευρό.
Εκρεμμεί ακόμα να μας πεις:
α)Τους λόγους απομακρυνσής σας ,και την σταση που κρατήσατε στον τότε διάλογο.(***έχω όλες τις τότε αποφάσεις σας)
Β)Ησουν τακτικό προσωπικό ή συμβασιούχος;
Ετσι για να καταλαβαινόμαστε δηλ.

Αντε "vertigo" σιγά-σιγά κατεβαίνει ο πήχης.
-20.000 ευρώ σε πρώτη φάση....
Η συνολική απώλεια εισοδήματος την περίοδο 2003-08, σύμφωνα με το Σωματείο που έχουν συστήσει, ανέρχεται σε περίπου 160.000 ευρώ.
http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=106460
----------------------------------------------------------
Αλλού διαβάζουμε:
Β) Να αναγκαστούμε να ζήσουμε τις οικογένειες με μια σύνταξη που αντιστοιχεί στο 1/3 των αποδοχών που θα λαμβάναμε ως εργαζόμενοι
http://209.85.229.132/search?q=cache:__ ... %3D45+260+απολυμενοι+συμβασιουχοι+της+ΟΑ+το+2003&cd=3&hl=el&ct=clnk&gl=gr
Ωπ!!!!Εδώ ....ανέβηκε η σύνταξη απο το 1/4 στο 1/3 !!!
Καλά πάμε..."olympic statistic"
Ρε... μήπως ξεχάσανε να βάλουνε το ΕΚΑΣ ή δεν το δικαιούσθε σαν υψηλά αμοιβόμενοι;
Ρε που τα μάθατε αυτά τα Μαθηματικά;
Α! Να μην το ξεχάσω.Εγώ χοντρικά μετράω 9.000 ένσημα αν κόπτεσαι(χωρίς προσαυξήσεις)
Kαι είπαμε έτσι;
Μην ξεχάσεις να μας απαντήσεις στα πιό πανω ερωτήματα και να πεις τι μισθούς παίρνατε και τι σύνταξη παίρνεις τώρα.
Ετσι για να κάνουμε και καποιες συγκρίσεις με το τι έπαιζε τότε, μεταξύ εδάφους - αέρος.

Τα ποσα που λες οτι ανεβοκατεβαινουν ,οπως και η διαφορα μισθου συνταξης, εχουν εξηγηση.
προφανως σου διαφευγει οτι δεν ειμασταν ολοι ιδια σειρα,οποτε αλλη απωλεια εχω εγω κι αλλη τα παιδια του 1987.

Και να τα χαιρεσαι τα πλασματικα ενσημα σου,που μου μπηκαν στο ματι οπως λες,
αλλα αν ειχες λιγη τσιπα,θα καταλαβαινες οτι ειναι προκληση,οχι μονο για μας τους 260,-καμπινας κι οχι χειριστες,οχι μελη της ΕΧΠΑ,οπως καποιος αλλος επιμενει να μας θεωρει σε πιο πανω ποστ του-αλλα και για οσους επισκεπτες μπαινουν εδω, να ειναι θεμα για σενα αν τα 9000 ενσημα σου,που με την προσαυξηση θα γινουν 13.500(αφου αρεσκεσαι στα λογιστικα),θα ειναι και 13500 στον υπολογισμο της συνταξης.
(Αληθεια ,το σχετικο σχολιο,για το οτι αν κατι παει στραβα,δεν θα αρθει το πλαφον των 10500,το πηρε ο αερας και το εξαφανισε...)

Σε καλη μερια να τα βαλεις κι ο εκτος Ο.Α κοσμος,που βριζει τους εργαζομενους στην Ο.Α,τωρα μια χαρα συμπερασματα βγαζει..
Και για την συναδελφικοτητα των εργαζομενων και για πολλα αλλα.

Οσο για τις μπουρδες που χαρακτηριζεις τα οσα εγραψα περι συναδελφικοτητας,εχω να πω και το γνωριζουν και οι εργατοπατερες ,

οτι ακριβως πριν μπει ο Βερελης στην βουλη ,να ψηφισουν τον νομο που μας σουταρισε,εκανε προταση στον τοτε προεδρο μας-που εφυγε κι αυτος μαζι μας-
,να υπογραψει την καταργηση των συλλογικων συμβασεων των εναπομειναντων ,με ανταλλαγμα δικα μας πλασματικα ενσημα και μπονους.

Και μεις το αρνηθηκαμε,το να ξεπουλησουμε αυτους που θα μενανε,το να εμποδισουμε ετσι κι αλλιως την απολυση μας,δεν ηταν στο χερι μας...

Οσο το γιατι δεν θες να καταλαβεις οτι η συνταξη μας κλειδωσε για παντα και δεν μπορει να αλλαξει,εσυ το ξερεις.
Επισης,δουλευουμε οσοι βρουμε μαυρη δουλεια,γιατι στις ηλικιες που εχουμε τωρα,δεν ειμαστε και η πρωτη επιλογη ενος εργοδοτη,αν βεβαια δεχτει να εχει ''μαυρους'' εργαζομενους.

Οποτε,αυτα για τις στιμμενες πετρες,αλλου.

Αυτα για την ιστορια και ετσι να βαδιζεις στην ζωη σου,σου ευχομαι.

Γραφοντας,σε ανθρωπους,παντως οχι συναδελφους σου,οπως εδειξες, που πολεμανε απο το 2003 να δικαιωθουνε οτι καραδοκουμε στην γωνια κι εχουμε βαλει στο ματι τα σημερινα δικα σας δεδομενα.
Την στιγμη που ουτε σημερα ξεκινησαμε τους αγωνες μας ,αλλα απο το 2003, αμεσως μετα την απολυση μας και την στιγμη που οι μονοι πραγματικα εκδιωχθεντες,ημασταν εμεις.
Και δεν ντρεπεσαι ,να λες οτι μυριστηκαμε σημερα ευρω και τρεχουμε να παρουμε.Οταν απο τον Οκτωβρη του 2003,εχουμε γινει οι τακτικοι διαδηλωτες εξω απο το υπουργειο Μεταφορων.

Αν πας μια βολτα και ρωτησεις τους αστυνομικους και τους υπαλληλους θα σου πουνε οτι ειμαστε πλεον γνωστοι τους ,απο το 2003, ανελλιπως εκει μας βλεπουνε,με μαυρες σημαιες απ εξω.Αλλα ανελλιπως μιλαμε,απο το 2003.
Και απο το 2003,καναμε το σωματειο μας και τρεχουμε.Συνεχως. Κι οχι τωρα που ''μυριστηκαμε'' οπως λες την οσμη του ευρω.
Αλλα τωρα καταλαβαινω αλλη μια φορα,ποιοι δεν θελουν να δικαιωθουμε.Απο το 2003...Δεν ειναι μονο εργατοπατερες.

'' Τα πάντα μπορούσατε να κανετε εκτός του να μασάτε τη τσίχλα και να καραδοκείτε στην γωνία και να εποφθαλμιείτε τα σημερινά δεδομένα.

και
''ξαναθημηθήκατε τό θέμα επί Χατζηδάκη οσμόμενοι τό άρωμα του ευρό.

Εχε γεια,''συναδελφε'' και δεν προκειται ποτε να θεωρησω κακοπροαιρετο,καποιον εκτος Ο.Α που σουρνει τα εξ αμαξης ,οταν ακουει οτι καποιος δουλευε στην Ο.Α(γενικα μιλαω κι οχι μονο για μας.)

Μου φτανεις και μου περισσευεις εσυ κι'' ευχαριστω'' για την ''φιλοξενια'' στο θρεντ σου...Που ενα σχολιο ,για το ''αν κατι παει στραβα δεν θα αρθει το πλαφον των 10500 ενσημων ''.(Οχι για τα βαλα στο ματι τα πλασματικα σου ενσημα,αλλα γιατι καλο ειναι να υπαρχει κι ενα μετρο. Σε διαβαζουνε εκτος απο μενα κι ανθρωποι που ποτε δεν θα παρουν πλασματικα ενσημα -και δεν εννοω τους 260-,ανθρωποι εκτος Ο.Α που θυμωνουν οταν διαβαζουν σχετικα σχολια. Επισης αυτοι που θυμωνουν οταν μπαινει θεμα για αρση 'η μη του πλαφον των 10500, μπορει να ναι και οι συμβασιουχοι της Ο.Α,που τους ειδα στις 23/11'09, να διαδηλωνουν εξω απο το ΙΚΑ στην Πειραιως.Αλλα οπως ειπες,απ το καλο υπαρχει παντα το καλυτερο...)

,ηταν η αφορμη να την ''καταχραστω''.Την ''φιλοξενια '' σου...Παντως τα αλλα μπλογκς-ασχετα με τα αεροπορικα που φιλοξενησανε ολα αυτα τα χρονια ''τις καραμελες μας'',θελοντας να βοηθησουν κι αυτα στον αγωνα μας,τα εχω ευχαριστησει.

''Mπήκες σαν σφήνα εδώ(σε ένα θέμα ασχετο πρός εσας -θα μπορούσες ν΄ανοίξεις ΝΕΟ ΘΕΜΑ-καθώς και σε άλλα bloogs εχω μετρήσει πάνω από 10 ψάχνοντας και παντού η ίδια καραμέλα''

To ότι εισαι βαθειά νυχτωμένη"Vertigo" το καταλάβαμε από την πρωτη στιγμή.
Μπουρδες -αερολογίες -και η "τσιχλα" κολλημενη.
Καμμια απάντηση σ΄αυτά που σε ρώτησα.
Δυστυχώς για σενα καπου θα υπάρχουν ανθρωποι να σε κολλήσουν στον τοίχο.
Μάζευέ τα λοιπόν και σ' αλλη παραλία.
Οι λαϊκισμοί σου εδώ δεν περνάνε.
Τραβάτε και στο ΔΙΑΓΑΛΑΞΙΑΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ. Ισως εκει καποια UFO σαν κι εσένα να βρούν κατι να κανουν.
Και μην μ΄αναγκασεις να βγάλω κι αλλα στην φόρα.
Σαν δεν ντρέπεστε λιγάκι.

Αυτα είναι τελευταία μου λογια καθ΄όσον απαξιώ πλέον να ασχοληθώ μαζί σου.

Δεν ηξερα οτι ειναι δικο σου το φορουμ,το μαθα τωρα.

Το οτι δεν θες να δεις τα οσα σου γραψα προβλημα σου.

Πολυ θα θελα να δω τι αλλο εχεις να βγαλεις στην φορα.Αν ειναι σαν τα λογιστικα που εβγαλες,αρχιζω να φοβαμαι.Τι χαρτια εχεις στα χερια για μας.
Παντως τωρα ειμαι με την πλατη κολλημενη στον τοιχο.Απο τις αποκαλυψεις !και τα λογιστικα της κακιας ωρας.(ο πινακας που μου ρθε τωρα,αναλυτικα για καθε σειρα με συνταξεις κι εφαπαξ ,δεν αξιζει ν ανεβει. Εσυ μια ''χαρα ''εκανες τους λογαριασμους σου.)

Και πολυ καλα κανεις και απαξιεις εσυ ν ασχοληθεις μαζι μου .Το αντιθετο θα με προβληματιζε για την δικη μου αξια.

Και βεβαια ντρεπομαι,που καποτε ισως τυχον συναντηθηκαμε και σε ισως τυχον σε αποκαλεσα συναδελφο.

Εννοειται οτι κρατας τον λογο σου και δεν θα ασχοληθεις ξανα με μενα και τα γραφομενα μου.

Οποτε,ας μην μπει στον κοπο ουτε αλλο μελος -πρωην συναδελφος -να με τακτοποιησει οπως μου πρεπει.

Ευχομαι μονο στα παιδια που ηταν στην Ο.Α με συμβασεις και τα ειδα να διαδηλωνουν στις 23/11,,να τους πανε ολα καλα.

Αυτα και παω σε αλλη παραλια.Οπως μου υποδειχθηκε.Γιατι εδω υπαρχουν πρωην ''συναδελφοι'' με ντοκουμεντα και ασσοι στα λογιστικα που με ξεσκεπασαν κι ειδαν τις προθεσεις μου να φαω απο τα ευρω που θα παρουν και με κολλησαν στον τοιχο. :shock:

Αύριο 10 το πρωί στην ΟΣΠΑ ξαναπαίζεται το έργο ανοιχτή συνεδρίαση του ΔΣ τις ΟΣΠΑ. Πιστεύω πως τα πνεύματα θα είναι πιο οξυμένα απ την προηγούμενη.

Σύμφωνα με πληροφορίες η συνεδρίαση της ΟΣΠΑ αναβάλλεται για την Τετάρτη, επίσης άκουσα από έγκυρη πηγή ότι το πακέτο πράξη νομοθετικού με ΚΥΑ και τροπολογίες πάει σε νομοπαρασκευαστική
επιτροπή που σημαίνει σίγουρα αλλαγές και καλό Γενάρη.

Σωστός ο vakiklos.
Παρακάτω η ανακοίνωση της ΟΣΠΑ:
http://www.ospa.gr/index.htm

"7/12/2009

Συναδέλφισσες - Συνάδελφοι,

Σας ενημερώνουμε ότι το σχέδιο τροπολογιών, για το οποίο δεσμεύτηκαν οι συναρμόδιοι Υπουργοί, κατατέθηκε στην Βουλή και καταβάλλεται προσπάθεια εκ μέρους μας για την όσο το δυνατόν συντομότερη προώθηση για ψήφιση, προκειμένου αφενός να γίνει δυνατόν να μας καταβληθούν τα οφειλόμενα και αφετέρου να ξεκινήσει η διαδικασία αποχώρησης μας όσο πιο σύντομα γίνεται.

Η καθυστερημένη κατάθεση και οι αξεπέραστες διαδικασίες της Βουλής (Νομοπαρασκευαστικός Έλεγχος – Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων – Ψήφιση από την Ολομέλεια) φαίνεται να οδηγούν την ολοκλήρωση της ψήφισης μετά την διακοπή για τις γιορτές.

Στην περίπτωση αυτή η ΟΣΠΑ έχει ήδη ζητήσει με σημερινή της παρέμβαση, την εύρεση λύσης από το Υπουργείο Οικονομικών, για την καταβολή των οφειλομένων και την δυνατότητα αποχώρησης μας πριν τις γιορτές.

Θα σας κρατάμε συνεχώς ενήμερους για τν εξέλιξη των θεμάτων μας, με υπεύθυνη και έγκυρη πληροφόρηση.

Για το Δ.Σ. της ΟΣΠΑ

Ο Πρόεδρος

Σταμάτης Χαλβαντζής"

Μπράβο τους....
Καλές μας γιορτές με δανεικά....

Με σημερινή της ανακοίνωση η ΕΘΝΙΚΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ Α.Ε ενημερώνει την ΟΣΠΑ,οτι την Τρίτη 15 Δεκεμβρίου θα καταβληθούν στους εργαζόμενους των υπό εκκαθάριση εταιρειών,τα δεδουλευμένα των μηνών Νοεμβρίου/Δεκεμβρίου καθώς και η αναλογία του επιδόματος Χριστουγέννων και το υπόλοιπο οφειλομένης αδείας.Την ίδια ημέρα θα γίνει και η καταγγελία των συμβάσεων εργασίας.