Ryanair στην Ελλάδα

• Thread starter Thread starter HEJ_fan
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.
OveLix":1eieejlm said:
εδώ μια συνέντευξή του http://www.youtube.com/watch?v=xmGRGv2jEkg
απαντά (?) και στα δύο.
Έχω μια απορία. Υποτίθεται ότι τα Boeing 737-800 της Ryanair φέρουν τον μέγιστο δυνατό αριθμό θέσεων (189). Αν όντως αφαιρούσαν δύο τουαλέτες και τις αντικαθιστούσαν με έξι επιπλέον θέσεις, θα επιτρεπόταν να πετάνε τα αεροπλάνα τους με 195 θέσεις; Δεν το νομίζω, οπότε όλα αυτά τα περί τουαλετών είναι όντως φήμες και μέρος του μάρκετινγκ της εταιρείας.

Χωρίς να ξέρω, απλά υποθέτω οτι ο περιορισμός στην περίπτωση αυτή δεν είναι ο αριθμός των επιβατών, αλλα η επιτρεπόμενη απόσταση ανάμεσα στα καθίσματα, επομένως σε αυτήν την κατάταξη χωράνε μέχρι 189 καθίσματα, αν όμως αφαιρεθεί μια τουαλέτα, χωράνε άλλα 6 απο οτι λέει. Βέβαια και γω δεν πιστεύω ούτε τα μισά που βγαίνουν απο το στόμα του O' Leary, αφού εχει αποδειχθεί οτι είναι ικανός να πει οτιδήποτε στον τύπο για τσάμπα διαφήμιση.

Από την πλευρά μου, έχω την εντύπωση ότι το όριο των 189 επιβατών υπάρχει λόγω του αριθμού των εξόδων κινδύνου. Για τον ίδιο λόγο και το Boeing 737-900 έχει όριο τις 189 θέσεις καθώς, παρά το μεγαλύτερο μήκος του, έχει τον ίδιο αριθμό εξόδων. Συνεπώς, αυτό που λέει ο O'Leary απλά δεν ισχύει και το λέει καθαρά για να ασχολούμαστε με την εταιρεία του.

H "Λατρεμένη" σταθμεύει 5ο 738 στη Βουδαπέστη και ενισχύει τα δρομολόγια της προς SKG,CIA,BGY,CRL,EIN,MAD,NYO,GSE..
Aπό 30 Μαρτίου μπαινει στο πρόγραμμα και η Παρασκευή:BUD-SKG 1455-1725/SKG-BUD 1750-1820

Να προσθέσουμε και τα παρακάτω....

Thessaloniki - Frankfurt-Hahn
July-Αugust κάθε Δευτέρα έξτρα πτήση

Thessaloniki - Milan (Bergamo)
March εως τέλος περιόδου κάθε Πέμπτη έξτρα πτήση

Thessaloniki - London-Stansted
Αugust κάθε Κυριακή έξτρα πτήση

Thessaloniki - Stockholm Skavsta
July-Αugust κάθε Παρασκευή έξτρα πτήση

Volos - Milan (Bergamo)
Αugust κάθε Δευτέρα έξτρα πτήση

Corfu - London-Stansted

Crete (Chania) - Milan (Bergamo)
Αugust κάθε Τετάρτη και Κυριακή έξτρα πτήση

Crete (Chania) - Paphos International
May εώς τέλος περιόδου κάθε Σάββατο έξτρα πτήση

Kos – Bari
July εως September κάθε Πέμπτη έξτρα πτήση

Kos – Bologna
Αugust κάθε Πέμπτη έξτρα πτήση

Kos - Milan (Bergamo
Αugust Τετάρτη και Παρασκευή έξτρα πτήση

Patras, Araxos - Paphos International
March εώς τέλος περιόδου κάθε Δευτέρα έξτρα πτήση

Rhodes – Bologna
Αugust κάθε Σάββατο έξτρα πτήση

Rhodes - London-Stansted

Rhodes - Milan (Bergamo)
Αugust Τετάρτη και Κυριακή έξτρα πτήση

Μια ερώτηση αν ξέρει κάποιος! (είμαι σίγουρος ότι κάπου θα έχει αναφερθεί στο φόρουμ αλλά που να κοιτάξει κάποιος 70 σελίδες...)
Στο ονλάιν τσεκίν με Ελληνική ταυτότητα (από τις καινούργιες που είναι και με λατινικούς χαρακτήρες) την ημερομηνία λήξεως την αφήνουμε κενή; Η' υπάρχει κάποια τέτοια ημερομηνία; (π.χ. Ιταλία είναι 10 χρόνια από την έκδοση)
Προσωπικά ταξιδεύω πάντα με διαβατήριο, αλλά πρέπει να κάνω σε μερικές μέρες ονλάιν τσεκίν για τους δικούς μου που θα ταξιδέψουν με ταυτότητα.
Ευχαριστώ!

Πολλά ακουγονται. Μπορείς να βάλεις σαν ημερομηνία λήξης, την ημέρα επιστροφής απο το ταξίδι, η δέκα χρόνια απο την έκδοση της ταυτότητας, ή το μεγιστο που σου δίνει στο dropdown μενου(12/12/2035 νομιζω). Έγω πεταξα με τον τελευταίο τρόπο χωρίς κανενα πρόβλημα.

Μην βάλεις σαν ημερομηνία λήξης την ημερομηνία επιστροφής, βάλε 15 χρόνια μετά την έκδοση ή ότι άλλο -μακρινό -θέλεις. Συμφωνώ με τη πρόταση του tbaitasis για το μεγιστο που σου δίνει στο dropdown μενου.

Δες τι συνέβη που δεν μπορούσα να το φανταστώ.
Όταν ένα ταξίδι ακυρώνεται με υπαιτιότητα της εταιρίας (βλέπε χιόνι στο CIA και αδυναμία προσγείωσης αεροπλάνων οπότε δεν υπήρχαν διαθέσιμα για απογείωση - μάλλον για αυτό) έρχεται σε όλους SMS ότι ακυρώθηκε η πτήση και μπορούν να κλείσουν για κάποια άλλη μέρα - χωρις κόστος - από το site της Ryanair. Κάποιοι επιβάτες είχαν βάλει σαν ημερομηνία λήξης της ταυτότητάς τους την ημερομηνία επιστροφής. Η κράτηση της νέας πτήσης έγινε πολύ εύκολα, αλλά στο online check in της νέας πτήσης όμως (που ήταν για την επόμενη μέρα) ήταν καταχωρημένη η ημερομηνία που είχαν δηλώσει αρχικά, η οποία πλέον είχε παρέλθει, οπότε η ταυτότητα εμφανιζόταν ληγμένη (και φυσικά δεν υπήρχει δυνατότητα αλλαγής της ημερομηνίας λήξης).

Το πρόβλημα λύθηκε μετά από τηλεφωνική επικοινωνία με το helpdesk όπου ο υπάλληλος γνώριζε τα σχετικά με τις ελληνικές ταυτότητες (οτι δεν λήγουν κλπ). Φυσικά οι υπάλληλοι της εταιρίας, οι οποίοι θα μπορούσαν να βοηθήσουν άμεσα, εμφανίστηκαν στο αεροδρόμιο πολυ πολυ αργότερα ...

Σύμφωνα με το Route Map του site της εταιρείας, νέος προορισμός από τη Θεσσαλονίκη, το Weeze ή αλλιώς Dusseldorf (σύμφωνα με την εταιρεία πάντα). Ημερομηνία έναρξης δεν εχουν ανακοινώσει ακόμη...

Και στο booking engine, δειχνει weeze, και απο Χανιά. Τιμές ακόμα δες βγάζει, αλλά πάμε γερά στις 16 πτήσεις από χανιά...

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.