Ryanair στην Ελλάδα

• Thread starter Thread starter HEJ_fan
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.
Τελευταια κρατηση που εκανα με την FR ηταν στις 21 Φεβρ. με την ιδια καρτα (prepaid)της Πειραιως και την δεχτηκε το συστημα κανονικα

Χαίρετε, ενδιαφέρουσες οι πληροφορίες που παίρνει κανείς από τη συζήτηση. Ωστόσο δεν βρήκα απάντηση για το πρόβλημα που με απασχολεί. Έχω κόψει εισιτήριο με Ryanairγια μένα και τη γυναίκα μου και κατόπιν αποφασίσαμε να πάρουμε τον τρίχρονο γιο μας μαζί. Η ηλεκτρονική κράτηση ωστόσο δεν δέχεται αγορά εισιτηρίου μεμονωμένου για παιδί κάτω των 16 ετών αν δεν εξασφαλιστεί ότι συνοδεύεται από ενήλικα. Πώς όμως θα γίνει αυτό; Αν μπορεί κάποιος να απαντήσει ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων

Παει η Αλεξανδρουπολη πριν καν δει τα χρωματα της εταιρειας. Το μοναδικο δρομολογιο απο/προς Hahn που ηταν να ξεκινησει ακυρωθηκε.

charmad":2ykgvpew said:
...Έχω κόψει εισιτήριο με Ryanairγια μένα και τη γυναίκα μου και κατόπιν αποφασίσαμε να πάρουμε τον τρίχρονο γιο μας μαζί. Η ηλεκτρονική κράτηση ωστόσο δεν δέχεται αγορά εισιτηρίου μεμονωμένου για παιδί κάτω των 16 ετών αν δεν εξασφαλιστεί ότι συνοδεύεται από ενήλικα. Πώς όμως θα γίνει αυτό;
Η τιμή για ενήλικο επιβάτη είναι ίδια με την τιμή για επιβάτη κάτω των 16 ετών.
Μπορείς να κλείσεις εισιτήριο για το γιο σου σα να είναι ενήλικος. Το ίδιο θα σου κοστίσει.
Να ξέρεις ότι ο γιος σου θα χρειαστεί ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ διαβατήριο για να ταξιδέψει (όχι μόνο σε πτήσεις της Ryanair, αλλά στις πτήσεις όλων των εταιρειών).

Ευχαριστώ πολύ. Είναι και αυτό μια λύση, εκτός αν υπάρξει πρόβλημα στο αεροδρόμιο όταν δουν ότι με εισιτήριο ενήλικα ταξιδεύει τρίχρονο παιδί. Εννοείται ότι θα έχω διαβατήριο για το παιδί, εξάλλου έτσι αποδεικνύεται ότι ταξιδεύει με τους γονείς του και δεν θα χρειαστεί επιπλέον άδεια θεωρημένη από αστυνομική αρχή. Έστειλα ένα φαξ στην εταιρεία για πληροφορίες σχετικά με το πρόβλημα. Θα απαντήσουν άραγε; Ευχαριστώ και πάλι.

cabincrew4ever":30jeb6p4 said:
Παει η Αλεξανδρουπολη πριν καν δει τα χρωματα της εταιρειας. Το μοναδικο δρομολογιο απο/προς Hahn που ηταν να ξεκινησει ακυρωθηκε.

περίεργο!!! Γιατί το συγκεκριμένο αεροδρόμιο θα μπορούσε να βολέψει και την Τουρκία!
Κάτι σαν Κωσταντινούπολη West :roll: , αν και η απόσταση είναι περίπου 300 χμ!!!
Όπως γίνεται με τη Μπρατισλάβα και τη Βιέννη, αν κι εκεί μιλάμε για 100 χμ.

Την Κων/πολη με τη Γερμανια τη συνδεουν ενα σωρο εταιρειες, τοσο τουρκικες οσο και γερμανικες. Υπαρχουν και loco - ισως οχι τοσο οσο η Ryanair - οπως η Pegasus και η Germanwings. Δεν νομιζω οτι καποιος Τουρκος θα προτιμουσε να δωσει εστω και 40 ευρω λιγοτερα για να κατεβει σε ενα ελληνικο αεροδρομιο και μετα απο εκει να πρεπει να ταλαιπωρηθει και οδικως ...
Η συγκριση παλι BTS - VIE και AXD - IST ειναι τελειως ακυρη για πολλους λογους εκτος της αποστασης που λες. Πρωτον το πρωτο ζευγος εχει οδικο και σιδηροδρομικο αξονα που ουτε καν φανταζεται το δευτερο ζευγος. Δευτερον στην πρωτη περιπτωση μιλαμε για πρωτευουσες δυο χωρων, στη δευτερη η Αλεξανδρουπολη ουτε καν κωμοπολη δεν λογιζεται με τα ευρωπαϊκα δεδομενα.
Τους μονους που θα εξυπηρετουσαν πτησεις απο Γερμανια για Αλεξανδρουπολη ειναι τους Ελληνες μεταναστες του Εβρου. Αλλα το Hahn απο που να μαζεψει μεταναστες ? Τοσο η περιοχη της Βορειας Ρηνανιας- Βεστφαλιας, η Στουτγκαρδη και το Μοναχο - περιοχες με τον κυριο ογκο των Ελληνων μεταναστων - ειναι μια χ αποσταση απο το αεροδρομιο ... Λαθος επιλογη λοιπον το Hahn απο τη Ryanair ...

Ναι έχεις δίκιο, η Μπρατισλάβα εκτός από πρωτεύουσα είναι και πανέμορφη σαν πόλη, το κέντρο της τουλάχιστον. Όσο για τη σύνδεση, είναι χειρότερη απ'ότι λες. Πήγα πρόσφατα Βιέννη μέσω Μπρατισλάβας (εκεί πηγαίνει η Ryanair), θέλει περίπου δυόμιση ώρες δυστυχώς, παρά το ότι είναι μόνο 100 χμ. Παίρνεις το λεωφορείο από το αεροδρόμιο (ένα μόνο, δε χρειάζεται να αλλάξεις, γι'αυτό και βολεύει), το οποίο πρώτα θα περάσει από τον κεντρικό σταθμό λεωφορείων της Μπρατισλάβας, μετά από το αεροδρόμιο της Βιέννης για να φτάσει τέλος στο τέρμιναλ της Βιέννης. Δε μπαίνει αυτοκινητόδρομο αλλά περνάει μέσα από χωριά και η διαδρομή είναι ευχάριστη. Με τρένο ίδιο χρόνο θα χάσεις, γιατί πρέπει πρώτα να πας με λεωφορείο στο σταθμό. Ένας τρίτος τρόπος, αν έχεις χρόνο και διάθεση, είναι με πλοίο! Κάνεις και κρουαζιερούλα στο Δούναβη! :D
Το καλό είναι ότι μπορείς να συνδυάσεις με ένα ταξίδι δύο πρωτεύουσες, εμείς μείναμε 3 μέρες Βιέννη και την τελευταία Μπρατισλάβα.

Έστειλα φαξ στη ryanair για τη μη δυνατότητα να κόψω εισιτήριο στον ανήλικο γιο μου αφού πρώτα είχα κόψει για μένα και σε λίγες ώρες έστειλαν την παρακάτω απάντηση:

μπορείτε να κάνετε κράτηση για το γιο σας ως ενήλικα στην ιστοσελίδα μας και στη συνέχεια να επικοινωνήσετε με τμήμα κρατήσεων για να διασταυρώσει την κράτησή του με τη δική σας.

Μπράβο τους που απάντησαν αμέσως.

Επειδή το έπαθα και γω με μια φίλη της κόρης μου , θα σου πω τι εκανα , εκλεισα εισητηριο σαν ενηλικη και οταν εκανα check in τους πηρα τηλεφωνο και τους εξηγησα τι ήθελα και μου το κάνανε ηλεκτρονικά αυτοί ( για το ανήλικο άτομο ) μέσα απο το συστημά τους , για τα άλλα άτομα το έκανα κανονικά εγω.
Στο αεροδρομιο δεν κοιτάνε ηλικίες μόνο ονοματεπώνυμα ,και μάλιστα ταξιδεψα Λονδίνο οπου είναι και ποιο αυστηροί οι έλενγχοι

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.